'Okumak Önceliğimiz' Diyen Hekimhanlılar Dernek Başkanı Vahap Uzunoğlu ile Söyleşi

Çalışma Hayatı 25.04.2023 - 01:25, Güncelleme: 25.04.2023 - 01:25
 

'Okumak Önceliğimiz' Diyen Hekimhanlılar Dernek Başkanı Vahap Uzunoğlu ile Söyleşi

Sema KUMRULU / Ankara Hekimhanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nde, 23 Nisan 2023 tarihinde bayramlaşma yapılarak, Anıtkabir ziyareti gerçekleştirildi.
Bayramlaşmaya dernek üyeleri, Hekimhanlı depremzedeler ve Ankara CHP Milletvekilleri adayları Deniz Çakır, Hüseyin Can Güner ve CHP Çankaya İlçe Gençlik Örgütü Başkan Yardımcısı Damla Kızıltürk'te katıldı.    Ankara Hekimhanlılar Derneği'nde başkanlık görevini yürüten Vahap Uzunoğlu ile dernek hakkında söyleşi gerçekleştirdik.    Vahap Bey bize derneğinizden bahseder misiniz?     Derneğimiz 1987 yılından beri Ankara'nın çeşitli yerlerinde hizmet veriyor. Son 20 yıldır, Kumrular  Caddesi'ndeki binamızda hizmet vermeye devam ediyoruz.Ben, 2 yıldır başkanlık görevini yürütüyorum. Birçok projeye imza attık. Şu an ise,yaşadığımız büyük depremin ardından Ankara'ya gelen hemşehrilerimiz önceliğimiz oldu. Derneğimizin yaşaması ve yaşatılması için güler yüzlü bir yönetim sergilemeye çalışıyoruz.    Derneğinizin kuruluşunun önceliği nedir?      Önceliğimiz Hekimhanlıları bir araya toplayarak, Türk Edebiyatına yön veren ozanlarımız, türkülerimiz, folklorumuz, şiirlerimiz ile kültürümüzü yaşatmak.  Hizmet vermiş devlet adamlarımızı anmak, onların hizmetlerini yürütebilmek. Cumhuriyet ile eğitime önem veren Hekimhanlıları, eğitimlerini Cumhuriyetin devamı ile daha çok Atatürk'ün izinde gitmeleri için uğraş veriyoruz. Bizim özelliğimiz, eğitim, çağdaşlık, Cumhuriyet ve değerlerine önem vermek.    Hekimhan'ı sizden dinleyelim.     Hekimhan'da yaşayanlar için iki şık vardır. Ya okuyup devlet dairesinde, özel sektörde çalışacaksınız ya da Türkiye'nin en büyük demir rezervinin olduğu ilçede maden işçisi olacaksınız. Kısmen bahçe tarımıyla uğraşanlar olsa da bu seçenek az. Onun için Hekimhan'ın en büyük özelliği, okumaktır. Ekmekten önce kitap gelir. Ekmeği her zaman bulabiliriz.    Ankara'da kaç depremzede bulunuyor?  Depremzedeler için bu süreçte neler yaptınız?     Şu an Ankara'da 50 binin üzerinde geçici barınan depremzedemiz var. Dernek olarak 20 bin kişiye direk dokunuş yaptık. Ev bularak, giyim ve ihtiyaç malzemelerini karşılayarak maddi, manevi yanlarındayız. 5O üzerinde gencimize iş imkanı sağladık. Çocuklarımızı okullara, kurslara yerleştirdik.  Yüze yakın gencimizi, üniversite hazırlık kurslarına ücretsiz olarak yazdırdık. Özel Dershaneler Birliği, Piramit Dershanesi, Ortadoğulular ve Nokta Dershaneleri Hekimhanlı depremzede gençlerimizle dolu. Bir kısım depremzede ise bahçe tarımı dediğimiz kayısı işiyle uğraşanlar, ekonomik zorluk nedeniyle Ankara'da geçimini sağlayamayanlar Hekimhan'a dönmeye başladılar. Biz dernek olarak her zaman yanlarındayız.    Ben, Hekimhan'ı ve Hekimhanlıları tanımaktan çok mutlu oldum. Söyleşi için Dernek Başkanı Vahap Uzunoğlu'na çok teşekkür ederim.
Sema KUMRULU / Ankara Hekimhanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nde, 23 Nisan 2023 tarihinde bayramlaşma yapılarak, Anıtkabir ziyareti gerçekleştirildi.

Bayramlaşmaya dernek üyeleri, Hekimhanlı depremzedeler ve Ankara CHP Milletvekilleri adayları Deniz Çakır, Hüseyin Can Güner ve CHP Çankaya İlçe Gençlik Örgütü Başkan Yardımcısı Damla Kızıltürk'te katıldı.

   Ankara Hekimhanlılar Derneği'nde başkanlık görevini yürüten Vahap Uzunoğlu ile dernek hakkında söyleşi gerçekleştirdik.

   Vahap Bey bize derneğinizden bahseder misiniz?

    Derneğimiz 1987 yılından beri Ankara'nın çeşitli yerlerinde hizmet veriyor. Son 20 yıldır, Kumrular  Caddesi'ndeki binamızda hizmet vermeye devam ediyoruz.Ben, 2 yıldır başkanlık görevini yürütüyorum. Birçok projeye imza attık. Şu an ise,yaşadığımız büyük depremin ardından Ankara'ya gelen hemşehrilerimiz önceliğimiz oldu. Derneğimizin yaşaması ve yaşatılması için güler yüzlü bir yönetim sergilemeye çalışıyoruz.

   Derneğinizin kuruluşunun önceliği nedir?

     Önceliğimiz Hekimhanlıları bir araya toplayarak, Türk Edebiyatına yön veren ozanlarımız, türkülerimiz, folklorumuz, şiirlerimiz ile kültürümüzü yaşatmak.  Hizmet vermiş devlet adamlarımızı anmak, onların hizmetlerini yürütebilmek. Cumhuriyet ile eğitime önem veren Hekimhanlıları, eğitimlerini Cumhuriyetin devamı ile daha çok Atatürk'ün izinde gitmeleri için uğraş veriyoruz. Bizim özelliğimiz, eğitim, çağdaşlık, Cumhuriyet ve değerlerine önem vermek.

   Hekimhan'ı sizden dinleyelim.

    Hekimhan'da yaşayanlar için iki şık vardır. Ya okuyup devlet dairesinde, özel sektörde çalışacaksınız ya da Türkiye'nin en büyük demir rezervinin olduğu ilçede maden işçisi olacaksınız. Kısmen bahçe tarımıyla uğraşanlar olsa da bu seçenek az. Onun için Hekimhan'ın en büyük özelliği, okumaktır. Ekmekten önce kitap gelir. Ekmeği her zaman bulabiliriz.

   Ankara'da kaç depremzede bulunuyor?  Depremzedeler için bu süreçte neler yaptınız?

    Şu an Ankara'da 50 binin üzerinde geçici barınan depremzedemiz var. Dernek olarak 20 bin kişiye direk dokunuş yaptık. Ev bularak, giyim ve ihtiyaç malzemelerini karşılayarak maddi, manevi yanlarındayız. 5O üzerinde gencimize iş imkanı sağladık. Çocuklarımızı okullara, kurslara yerleştirdik.  Yüze yakın gencimizi, üniversite hazırlık kurslarına ücretsiz olarak yazdırdık. Özel Dershaneler Birliği, Piramit Dershanesi, Ortadoğulular ve Nokta Dershaneleri Hekimhanlı depremzede gençlerimizle dolu. Bir kısım depremzede ise bahçe tarımı dediğimiz kayısı işiyle uğraşanlar, ekonomik zorluk nedeniyle Ankara'da geçimini sağlayamayanlar Hekimhan'a dönmeye başladılar. Biz dernek olarak her zaman yanlarındayız.

   Ben, Hekimhan'ı ve Hekimhanlıları tanımaktan çok mutlu oldum. Söyleşi için Dernek Başkanı Vahap Uzunoğlu'na çok teşekkür ederim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.