Oda Başkanı Köksal Özcan: Dilan Polat denetimleri sektöre büyük darbe vurdu

Ekonomi 08.12.2023 - 15:15, Güncelleme: 08.12.2023 - 15:15
 

Oda Başkanı Köksal Özcan: Dilan Polat denetimleri sektöre büyük darbe vurdu

Ankara Kuaförler Güzellik Salonları Manikürcüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Köksal Özcan, Dilan Polat soruşturması ile başlayan sıkı denetimlerin zaman zaman adil olmadığını, sektörde korku, rahatsız edici bir ortam yarattığını, işleri durma noktasına getirdiğini söyledi.
Dilan Polat ile alakalı açılan soruşturmaların etkisi dürüst çalışan, evine ekmek götürmek için mücadele eden kuaför ve güzellik salonu işleten emekçi esnafına büyük darbe vurduğunu, toplu baskınlar ve denetimlerin üyelerinin işlerini durma noktasına getirdiğini açıklayan Ankara Kuaförler Güzellik Salonları Manikürcüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Köksal Özcan, Dilan Polat soruşturması ile başlayan sıkı denetimlerin zaman zaman adil olmadığını, sektörde korku, rahatsız edici bir ortam yarattığını, işleri durma noktasına getirdiğini söyledi. “97 BİN ESNAF TÖHMET ALTINDA” Türkiye geneli, başta İstanbul ve Ankara'da kuaför ve güzellik salonu işletmelerinin bir taraftan ekonomik zorluklarla mücadele ederken diğer taraftan bu zor günlerde, denetim adı altında rahatsız edici şekilde denetimlerin yapıldığını belirten Oda Başkanı Özcan, "Türkiye'de sanki her meslektaşımız suçlu gibi düşünülerek esnafımıza mobbing ortamı yaratılmaktadır.  Biz denetimlerden korkmuyoruz, çünkü bizim esnafımız asla kötü işlerin içinde olmadı ve olmayacaktır. Kaldı ki her dönem rutin denetimler yaşıyoruz. Bizlerin isteği üyelerimizin zan altında bırakılmaması yönündedir. Son zamanlarda Yönetmelik ve eğitim programlarımızda yer alan   bakım cihazları, termoliz uygulama gibi iş yeri açma mevzuatımızda zorunlu olarak ihtiyaç olan  malzemelerimiz mühürleniyor. Bu da bizlere büyük zarar veriyor.” ifadelerini kullandı. "DENETİMLER KABUL GÖREN BİR ANLAYIŞLA YAPILMALI" Türkiye’de faaliyet gösteren 100 bine yakın güzellik salonunda işletmecilik yapan esnafın, sektördeki meslekle hiç bağdaşmayan, şarlatanlık yapıp, şımarık hareketler içerisinde bulunan fenomenlerle aynı kefeye konulmasının vicdansızlık olduğuna dikkat çeken Özcan, “Sektörümüzdeki işletme sahipleri adil olmayan ve tutarsız uygulamalar nedeniyle gereksiz yere sıkıntı yaşıyor. Her meslekte olduğu üzere mesleğin itibarına zarar veren kişiler her dönemde ortaya çıkıyor. Fakat 97 bin kayıtlı bir topluluğa sahip bizim mesleğimizin içinden de 3-5 tane çürük elma çıkabilir. Bizlerin isteği, denetimlerin daha adil ve şeffaf, tutarlı, kabul gören bir anlayış şekliyle yürütülmesi gerektiği." diye konuştu. Son günlerde akademi adı altında kaçak çalışan dükkanlara da tesadüf ettiklerine dikkat çeken Özcan, “Sınava ve eğitime tabi olmadan online olarak belgesini alıp mesleğe dahil olan kişilere de rastlamaktayız. Mesleğe katılacak kişilerin yeterliliği ve gerekli eğitimi olması bizlerin kalitesini yükselteceği kanaatindeyiz." dedi.
Ankara Kuaförler Güzellik Salonları Manikürcüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Köksal Özcan, Dilan Polat soruşturması ile başlayan sıkı denetimlerin zaman zaman adil olmadığını, sektörde korku, rahatsız edici bir ortam yarattığını, işleri durma noktasına getirdiğini söyledi.

Dilan Polat ile alakalı açılan soruşturmaların etkisi dürüst çalışan, evine ekmek götürmek için mücadele eden kuaför ve güzellik salonu işleten emekçi esnafına büyük darbe vurduğunu, toplu baskınlar ve denetimlerin üyelerinin işlerini durma noktasına getirdiğini açıklayan Ankara Kuaförler Güzellik Salonları Manikürcüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Köksal Özcan, Dilan Polat soruşturması ile başlayan sıkı denetimlerin zaman zaman adil olmadığını, sektörde korku, rahatsız edici bir ortam yarattığını, işleri durma noktasına getirdiğini söyledi.

“97 BİN ESNAF TÖHMET ALTINDA”

Türkiye geneli, başta İstanbul ve Ankara'da kuaför ve güzellik salonu işletmelerinin bir taraftan ekonomik zorluklarla mücadele ederken diğer taraftan bu zor günlerde, denetim adı altında rahatsız edici şekilde denetimlerin yapıldığını belirten Oda Başkanı Özcan, "Türkiye'de sanki her meslektaşımız suçlu gibi düşünülerek esnafımıza mobbing ortamı yaratılmaktadır.  Biz denetimlerden korkmuyoruz, çünkü bizim esnafımız asla kötü işlerin içinde olmadı ve olmayacaktır. Kaldı ki her dönem rutin denetimler yaşıyoruz. Bizlerin isteği üyelerimizin zan altında bırakılmaması yönündedir. Son zamanlarda Yönetmelik ve eğitim programlarımızda yer alan   bakım cihazları, termoliz uygulama gibi iş yeri açma mevzuatımızda zorunlu olarak ihtiyaç olan  malzemelerimiz mühürleniyor. Bu da bizlere büyük zarar veriyor.” ifadelerini kullandı.

"DENETİMLER KABUL GÖREN BİR ANLAYIŞLA YAPILMALI"

Türkiye’de faaliyet gösteren 100 bine yakın güzellik salonunda işletmecilik yapan esnafın, sektördeki meslekle hiç bağdaşmayan, şarlatanlık yapıp, şımarık hareketler içerisinde bulunan fenomenlerle aynı kefeye konulmasının vicdansızlık olduğuna dikkat çeken Özcan, “Sektörümüzdeki işletme sahipleri adil olmayan ve tutarsız uygulamalar nedeniyle gereksiz yere sıkıntı yaşıyor. Her meslekte olduğu üzere mesleğin itibarına zarar veren kişiler her dönemde ortaya çıkıyor. Fakat 97 bin kayıtlı bir topluluğa sahip bizim mesleğimizin içinden de 3-5 tane çürük elma çıkabilir. Bizlerin isteği, denetimlerin daha adil ve şeffaf, tutarlı, kabul gören bir anlayış şekliyle yürütülmesi gerektiği." diye konuştu.

Son günlerde akademi adı altında kaçak çalışan dükkanlara da tesadüf ettiklerine dikkat çeken Özcan, “Sınava ve eğitime tabi olmadan online olarak belgesini alıp mesleğe dahil olan kişilere de rastlamaktayız. Mesleğe katılacak kişilerin yeterliliği ve gerekli eğitimi olması bizlerin kalitesini yükselteceği kanaatindeyiz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
., emeği geçen sesimizi duyuran oda başkanlarını kutlarım emginize sağlık
(08.12.2023 17:21 - #417)
Küçük esnaf sanatkarlara yapılan haksızlıklar bu sektöre zarar veren fenomenler ve sayısı belli olmayan sahte akademiler yüzünden üstelik içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılar yeterince biz emektarlari sıkıntıya soktu suçlar bireyseldir koca soktere maal edilemez
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.