Nilgün Miler ve Binnur Özkan'dan ''Bizim Hikayelerimiz'' Sergisi 18 Mayıs’ta FULART Sanat Evi'nde

Kültür-Sanat 13.05.2023 - 13:07, Güncelleme: 13.05.2023 - 14:12
 

Nilgün Miler ve Binnur Özkan'dan ''Bizim Hikayelerimiz'' Sergisi 18 Mayıs’ta FULART Sanat Evi'nde

Sema KUMRULU / Nilgün Miler ve Binnur Özkan'ın ortak sergisi olan ''Bizim Hikayelerimiz'' Seramik ve Resim Sergisi, 18 Mayıs 2023 tarihinde FULART Sanat Evi'nde gerçekleşecek.
     Küratör Ece Arman sergiyle ilgili olarak,  ''İki lise arkadaşının sanatsal faaliyetlerini birlikte sergilemek isteği üzerine ''Bizim Hikayelerimiz'' adı altında FLUART Sanat Evi'nde resim ve seramik eserlerden oluşan bir sergi düzenlemeye karar verdik .PerceArt olarak düzenlediğim yurt içi ve yurt dışı sergilerine katılan iki sanatçımızdan Binnur Özkan'a 2020 yılında ayrıca kişisel bir sergi düzenlemiştim. Her iki sanatçıya da 18 Mayıs-1 Haziran arasında gerçekleşecek olan sergimizde başarılar diliyorum'' diye konuştu.        Nilgün Miler sizi tanıyalım.         İstanbul doğumluyum. 1976 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi, 1978 Heidelberg Schiller College ve 1982 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldum. 1989 yılında ise İstasyon Sanat Evi'nde resim eğitimine başladım.Ardından Ayla Pulhan Atölyesi'nde çalışmalarıma devam ettim. Üç kişisel sergi açtım,altısı yurt dışında olmak üzere çeşitli sergilerde yer aldım. Resmin ardından seramik sanatına yöneldim. Farklı atölyelerde eğitim aldım.. Halen çalışmalarıma Sara Aji Atölyesi'nde devam ediyorum. ''Bizim Hikayelerimiz'' sergisinde, ağırlıklı olarak yüksekliği 2-12 cm. arasında değişen seramik obje kompozisyonlarıyla katılıyorum. Objeleri, torna ya da kalıp kullanmadan elle şekillendirerek detaylarında altın ve platin kullandığım 30 minyatür seramik, 10 minyatür heykel ve çerçeveli olarak minyatür elbiseler sergimde yer alıyor.       Binnur Özkan sizi de tanıyabilir miyiz?   Ben,  ABD Boston  doğumluyum. 1976 yılında Üsküdar Amerikan Kız Lisesi daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Ön lisans Y.O Bilgisayar Programcılığı ve 1984 yılında ise İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirdim. Eğitim ve üretim sektörlerinin çeşitli kademelerinde bilgisayar programcısı olarak çalıştım. Emekli olduktan sonra resim çalışmalarına ağırlık verdim. Resim çalışmalarımı,  tuval üzeri yağlı boya olarak kendi mekanımda devam ediyorum. ''Bizim Hikayelerimiz'' sergisine de 25 yağlı boya çalışmamla katılıyorum.     Güzel bir sergi olması dileği ile sanatçılarımızı kutluyorum.     Sanat iyileştirir.
Sema KUMRULU / Nilgün Miler ve Binnur Özkan'ın ortak sergisi olan ''Bizim Hikayelerimiz'' Seramik ve Resim Sergisi, 18 Mayıs 2023 tarihinde FULART Sanat Evi'nde gerçekleşecek.

     Küratör Ece Arman sergiyle ilgili olarak,  ''İki lise arkadaşının sanatsal faaliyetlerini birlikte sergilemek isteği üzerine ''Bizim Hikayelerimiz'' adı altında FLUART Sanat Evi'nde resim ve seramik eserlerden oluşan bir sergi düzenlemeye karar verdik .PerceArt olarak düzenlediğim yurt içi ve yurt dışı sergilerine katılan iki sanatçımızdan Binnur Özkan'a 2020 yılında ayrıca kişisel bir sergi düzenlemiştim. Her iki sanatçıya da 18 Mayıs-1 Haziran arasında gerçekleşecek olan sergimizde başarılar diliyorum'' diye konuştu.

 

      Nilgün Miler sizi tanıyalım. 

       İstanbul doğumluyum. 1976 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi, 1978 Heidelberg Schiller College ve 1982 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldum. 1989 yılında ise İstasyon Sanat Evi'nde resim eğitimine başladım.Ardından Ayla Pulhan Atölyesi'nde çalışmalarıma devam ettim. Üç kişisel sergi açtım,altısı yurt dışında olmak üzere çeşitli sergilerde yer aldım. Resmin ardından seramik sanatına yöneldim. Farklı atölyelerde eğitim aldım.. Halen çalışmalarıma Sara Aji Atölyesi'nde devam ediyorum. ''Bizim Hikayelerimiz'' sergisinde, ağırlıklı olarak yüksekliği 2-12 cm. arasında değişen seramik obje kompozisyonlarıyla katılıyorum. Objeleri, torna ya da kalıp kullanmadan elle şekillendirerek detaylarında altın ve platin kullandığım 30 minyatür seramik, 10 minyatür heykel ve çerçeveli olarak minyatür elbiseler sergimde yer alıyor.

 

     Binnur Özkan sizi de tanıyabilir miyiz?

  Ben,  ABD Boston  doğumluyum. 1976 yılında Üsküdar Amerikan Kız Lisesi daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Ön lisans Y.O Bilgisayar Programcılığı ve 1984 yılında ise İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirdim. Eğitim ve üretim sektörlerinin çeşitli kademelerinde bilgisayar programcısı olarak çalıştım. Emekli olduktan sonra resim çalışmalarına ağırlık verdim. Resim çalışmalarımı,  tuval üzeri yağlı boya olarak kendi mekanımda devam ediyorum. ''Bizim Hikayelerimiz'' sergisine de 25 yağlı boya çalışmamla katılıyorum.

    Güzel bir sergi olması dileği ile sanatçılarımızı kutluyorum.

    Sanat iyileştirir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.