Netflix ile Ankara Bilim Üniversitesi ortak eğitime başlıyor

Kültür-Sanat (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 27.02.2024 - 11:22, Güncelleme: 27.02.2024 - 11:22
 

Netflix ile Ankara Bilim Üniversitesi ortak eğitime başlıyor

Netflix ve Ankara Bilim Üniversitesi, "Netflix ile Görsel Efekt (VFX) Dünyasına Giriş" adlı yeni bir eğitim programını başlatıyor.
Program, 28 Şubat - 5 Haziran tarihleri arasında animasyon ve görsel efekt alanında uzman eğitim kurumlarından Anima Okul iş birliğiyle düzenlenecek. Ankara Bilim Üniversitesi'nin akademik kadrosu tarafından yönlendirilen 15 öğrenci, "Modelling", "Texture", "Render-Lighting" ve "VFX compositing" gibi temalı eğitim modüllerini tamamlayarak kreatif sektöre güçlü bir şekilde adım atma fırsatı bulacak. Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, Netflix gibi alanında öncü bir dijital yayıncı ile özel sektör-üniversite iş birliğini gerçekleştirmenin mutluluğunu ifade ederek, üniversitenin storybased esaslı bir yüksek öğretim kurumu olarak, profesyonel kazanımların zenginliğini ve yaratıcılığı yeni büyümenin ve yeni aklın temel dinamiği olarak gördüğünü belirtti. Demir ayrıca, "Kabuller dünyasının sınırları dışına çıkmak, tasavvur ve tahayyüllerin muazzamlığı içerisinde donatıların ve dokunuşların birlikte oluşturduğu yeni kompozisyon ve kodlamaların dilini oluşturabilmek, Ankara Bilim Üniversitesi'nin dünya ile aynı dili konuştuğunun, evrenin yeni dizgelerine dair anonim yaklaşımlar çabasına katkısının bir işaretidir" dedi. Netflix Türkiye Ortadoğu ve Kuzey Afrika Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Mavili ise, kreatif sektörün geleceğini taşıyacak gençleri keşfetmenin ve onlara beceriler kazandırmanın önemine dikkat çekti. Mavili, Ankara Bilim Üniversitesi iş birliğiyle Anima Okul'un desteğiyle hayata geçirilen programın gelecekte sektöre damgasını vuracak öğrenciler yetiştireceğine inandıklarını vurguladı.
Netflix ve Ankara Bilim Üniversitesi, "Netflix ile Görsel Efekt (VFX) Dünyasına Giriş" adlı yeni bir eğitim programını başlatıyor.

Program, 28 Şubat - 5 Haziran tarihleri arasında animasyon ve görsel efekt alanında uzman eğitim kurumlarından Anima Okul iş birliğiyle düzenlenecek. Ankara Bilim Üniversitesi'nin akademik kadrosu tarafından yönlendirilen 15 öğrenci, "Modelling", "Texture", "Render-Lighting" ve "VFX compositing" gibi temalı eğitim modüllerini tamamlayarak kreatif sektöre güçlü bir şekilde adım atma fırsatı bulacak.

Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, Netflix gibi alanında öncü bir dijital yayıncı ile özel sektör-üniversite iş birliğini gerçekleştirmenin mutluluğunu ifade ederek, üniversitenin storybased esaslı bir yüksek öğretim kurumu olarak, profesyonel kazanımların zenginliğini ve yaratıcılığı yeni büyümenin ve yeni aklın temel dinamiği olarak gördüğünü belirtti.

Demir ayrıca, "Kabuller dünyasının sınırları dışına çıkmak, tasavvur ve tahayyüllerin muazzamlığı içerisinde donatıların ve dokunuşların birlikte oluşturduğu yeni kompozisyon ve kodlamaların dilini oluşturabilmek, Ankara Bilim Üniversitesi'nin dünya ile aynı dili konuştuğunun, evrenin yeni dizgelerine dair anonim yaklaşımlar çabasına katkısının bir işaretidir" dedi.

Netflix Türkiye Ortadoğu ve Kuzey Afrika Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Mavili ise, kreatif sektörün geleceğini taşıyacak gençleri keşfetmenin ve onlara beceriler kazandırmanın önemine dikkat çekti. Mavili, Ankara Bilim Üniversitesi iş birliğiyle Anima Okul'un desteğiyle hayata geçirilen programın gelecekte sektöre damgasını vuracak öğrenciler yetiştireceğine inandıklarını vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.