Nejla Oya Ergün ile “'Kadim Topraklarda Atatürk ve Ankara” Sergisini konuştuk

Kültür-Sanat 14.11.2023 - 13:36, Güncelleme: 14.11.2023 - 13:36
 

Nejla Oya Ergün ile “'Kadim Topraklarda Atatürk ve Ankara” Sergisini konuştuk

Sema KUMRULU / ''Kadim Topraklarda Atatürk ve Ankara'' Sergisi, 13 Kasım 2023 tarihinde Ankara Kulübü Derneği Genel Merkezi'nde açıldı.
   Küratörlüğünü Nejla Oya Ergün'ün yaptığı sergide; Nevzat Can, Sibel Radiye Gül, Fatma Birsen Ulusaloğlu, Nazende Yücel, İbrahim Özat, Nesrin Bilecen Çelikel ve Nejla Oya Ergün eserleriyle yer aldı.    Serginin küratörlüğünü yapan Nejla Oya Ergün, Keçe Sanatçısı, El Sanatları Öğretmeni ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde çalışıyor. ''Özel insanlarla çalışıyorum. Ben onlara, sanatı onlar da bana hayatı sevdiriyor. Karşılıklı sevgi alışverişi içinde olmak beni çok mutlu ediyor'' diyor.    Nejla Oya Ergün sergiyle ilgili olarak ise: ''Atatürk ve Ankara temalı sergi düzenlemeyi düşündük. 100'üncü yılımız çok kıymetli, bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik. Çok değerli arkadaşlarımla yola çıktık. Biz yedi sanatçı, Atatürk ağırlıklı, Ankara'yı baz alarak çalıştık. Sergimizde, yağlı boya, keçe ve yöresel miraslarımızdan olan kitre bebek çalışmaları yer alıyor. Kültürümüzün bir parçası olan Seymen ve Bacıeren çalışmalarımız da bulunuyor. Sanatçılarımız, Nevzat Can, Nesrin Bilecen Çelikel, Nazende Yücel İbrahim Özat yağlı boya; Fatma Birsen Ulusaloğlu ile ben keçe ve Sibel Radiye Gül kitre bebek çalışmalarıyla katıldı. Bir kaç branşı bir araya toplayarak güzel bir sergi ortaya çıkacak diye düşünüyorum. Bana özverili çalışmaları ile çok yardımcı olan arkadaşlarıma, bize destek olan Ankara Kulübü ve Başkanımız Metin Özaslan'a çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.   ''Kadim Topraklarda Atatürk ve Ankara'' Sergisi, 18 Kasım 2023 tarihine kadar sanatseverleri bekliyor.     Çok güzel bir sergi hazırlanmış. Tüm sanatçıları kutluyorum. Güzel söyleşimiz için Nejla Oya Ergün'e teşekkür ediyorum.
Sema KUMRULU / ''Kadim Topraklarda Atatürk ve Ankara'' Sergisi, 13 Kasım 2023 tarihinde Ankara Kulübü Derneği Genel Merkezi'nde açıldı.

   Küratörlüğünü Nejla Oya Ergün'ün yaptığı sergide; Nevzat Can, Sibel Radiye Gül, Fatma Birsen Ulusaloğlu, Nazende Yücel, İbrahim Özat, Nesrin Bilecen Çelikel ve Nejla Oya Ergün eserleriyle yer aldı.

   Serginin küratörlüğünü yapan Nejla Oya Ergün, Keçe Sanatçısı, El Sanatları Öğretmeni ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde çalışıyor. ''Özel insanlarla çalışıyorum. Ben onlara, sanatı onlar da bana hayatı sevdiriyor. Karşılıklı sevgi alışverişi içinde olmak beni çok mutlu ediyor'' diyor.

   Nejla Oya Ergün sergiyle ilgili olarak ise: ''Atatürk ve Ankara temalı sergi düzenlemeyi düşündük. 100'üncü yılımız çok kıymetli, bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik. Çok değerli arkadaşlarımla yola çıktık. Biz yedi sanatçı, Atatürk ağırlıklı, Ankara'yı baz alarak çalıştık. Sergimizde, yağlı boya, keçe ve yöresel miraslarımızdan olan kitre bebek çalışmaları yer alıyor. Kültürümüzün bir parçası olan Seymen ve Bacıeren çalışmalarımız da bulunuyor. Sanatçılarımız, Nevzat Can, Nesrin Bilecen Çelikel, Nazende Yücel İbrahim Özat yağlı boya; Fatma Birsen Ulusaloğlu ile ben keçe ve Sibel Radiye Gül kitre bebek çalışmalarıyla katıldı. Bir kaç branşı bir araya toplayarak güzel bir sergi ortaya çıkacak diye düşünüyorum. Bana özverili çalışmaları ile çok yardımcı olan arkadaşlarıma, bize destek olan Ankara Kulübü ve Başkanımız Metin Özaslan'a çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

  ''Kadim Topraklarda Atatürk ve Ankara'' Sergisi, 18 Kasım 2023 tarihine kadar sanatseverleri bekliyor.

    Çok güzel bir sergi hazırlanmış. Tüm sanatçıları kutluyorum. Güzel söyleşimiz için Nejla Oya Ergün'e teşekkür ediyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.