Murat Köse ile Kıbrıs Kanyonu’nda 'hareketlilik' yürüyüşü

Güncel 24.09.2023 - 13:01, Güncelleme: 24.09.2023 - 13:01
 

Murat Köse ile Kıbrıs Kanyonu’nda 'hareketlilik' yürüyüşü

ANKHABER / Güzel Ankara’mız, güzel Türkiye’miz gibi nice güzelliği bağrında barındırır. Bunları görmek için gitmek, gezmek gerekiyor…
“Avrupa Hareketlilik Haftası” dolaysıyla, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliğinde kentsel hareketliliği teşvik amacıyla Kıbrıs Kanyonu’nda düzenlenen doğa yürüyüşü, hem sağlıklı bir etkinlik oldu hem de Mamak’ın yanı başındaki muhteşem güzelliklerin keşfini sağladı. Ekinliğe Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir ve vatandaşların yanı sıra Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni ve anadolugazete.com.tr yazarı Dursun Erkılıç da katıldı. Doğa ve tarihin buluştuğu, Karadeniz ikliminin hissedildiği, 8 km’lik kanyon doğal ve tarihi güzelliği ile kendisine hayran bıraktı. Suyun rengi ile gökyüzü ve kanyonun iki tarafını çevreleyen ve metrelerce yükseklikteki sarp kayalar, doğaseverlere büyüleyici bir atmosfer sunuyor, geçmişe ait izler de kanyonun içinde bulunuyor. Kıbrıs Köyü Kanyonu eskiden Ankara’nın su ihtiyacını karşılıyormuş. Ulus'ta yer alan Roma Hamamı’na su buradan geliyor. Romalılardan kalan su arkları bulunuyor. Kanyonun içerisinde aynı zamanda fındık ağaçları bulunuyor. Kıbrıs köyü şelalesi ve Kıbrıs köyü piknik alanı da burada yer almaktadır. İçinde birçok şelaleyi barındırıyor. Dev kayaların arasından akan çay, soğuk suyu ve berrak görünümü ile dikkat çeken Kıbrıs Kanyonu, doğaseverleri bekliyor.
ANKHABER / Güzel Ankara’mız, güzel Türkiye’miz gibi nice güzelliği bağrında barındırır. Bunları görmek için gitmek, gezmek gerekiyor…

“Avrupa Hareketlilik Haftası” dolaysıyla, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliğinde kentsel hareketliliği teşvik amacıyla Kıbrıs Kanyonu’nda düzenlenen doğa yürüyüşü, hem sağlıklı bir etkinlik oldu hem de Mamak’ın yanı başındaki muhteşem güzelliklerin keşfini sağladı.

Ekinliğe Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir ve vatandaşların yanı sıra Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni ve anadolugazete.com.tr yazarı Dursun Erkılıç da katıldı.

Doğa ve tarihin buluştuğu, Karadeniz ikliminin hissedildiği, 8 km’lik kanyon doğal ve tarihi güzelliği ile kendisine hayran bıraktı.

Suyun rengi ile gökyüzü ve kanyonun iki tarafını çevreleyen ve metrelerce yükseklikteki sarp kayalar, doğaseverlere büyüleyici bir atmosfer sunuyor, geçmişe ait izler de kanyonun içinde bulunuyor.

Kıbrıs Köyü Kanyonu eskiden Ankara’nın su ihtiyacını karşılıyormuş. Ulus'ta yer alan Roma Hamamı’na su buradan geliyor. Romalılardan kalan su arkları bulunuyor. Kanyonun içerisinde aynı zamanda fındık ağaçları bulunuyor. Kıbrıs köyü şelalesi ve Kıbrıs köyü piknik alanı da burada yer almaktadır. İçinde birçok şelaleyi barındırıyor.

Dev kayaların arasından akan çay, soğuk suyu ve berrak görünümü ile dikkat çeken Kıbrıs Kanyonu, doğaseverleri bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.