Mülkiyeli Ressam Uğurcan Özses Sergisi

Kültür-Sanat 26.12.2022 - 07:47, Güncelleme: 26.12.2022 - 07:47
 

Mülkiyeli Ressam Uğurcan Özses Sergisi

Sema KUMRULU Mülkiyeli Ressam Uğurcan Özses'in ''Renklerle Dans'' temalı resim sergisi, 24 Aralık 2022 tarihinde Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Kültür Merkezi Eren Eyüboğlu Salonu'nda sanatseverlerle buluştu.
Yeni yılı karşılama sergi açılışı, sanatçının Mülkiye mezuniyetinin 50 yılında yapıldı. SBF Dekanı Prof. Dr. Orhan Çelik, Mülkiyeliler Birliği Başkanı İlker Akcasoy, öğrencileri ve üyeler açılışa katıldı. Semra Sancak'ın küratörlüğünü yaptığı sergide Özses'in son dönemdeki geometrik biçimlere renk ve ışıkla getirdiği yorumların yansıdığı 40 büyük tablo yer alıyor. Uğurcan Özses, resim çalışmalarına Pazarören Köy Enstitüsü'nde yönetici ve resim öğretmeni olan babasının özendirmesiyle başladı. Lise yıllarında resim öğretmeni Sabit Baytan'ın da desteğiyle çalışmalarını ilerletti. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdikten sonra Maliye Bakanlığında göreve başladı. Görevli olarak uzun süreli gönderildiği Avrupa ülkelerinde resim sanatını yakından izleme ve bu konuda çeşitli etkinliklere katılma fırsatı buldu. Özel sektörde üst düzey yönetici olarak görev yaptığı yıllarda da resim çalışmalarına devam ederek Ankara ve İstanbul'da çok sayıda sergi açtı. Özses, Çağdaş Sanatlar Vakfı (ÇAĞSAV) kurucu üyesi. ''Renklerle Dans'' sergisi, 1 Ocak 2023 tarihine kadar görülebilir.
Sema KUMRULU Mülkiyeli Ressam Uğurcan Özses'in ''Renklerle Dans'' temalı resim sergisi, 24 Aralık 2022 tarihinde Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Kültür Merkezi Eren Eyüboğlu Salonu'nda sanatseverlerle buluştu.

Yeni yılı karşılama sergi açılışı, sanatçının Mülkiye mezuniyetinin 50 yılında yapıldı. SBF Dekanı Prof. Dr. Orhan Çelik, Mülkiyeliler Birliği Başkanı İlker Akcasoy, öğrencileri ve üyeler açılışa katıldı.

Semra Sancak'ın küratörlüğünü yaptığı sergide Özses'in son dönemdeki geometrik biçimlere renk ve ışıkla getirdiği yorumların yansıdığı 40 büyük tablo yer alıyor.

Uğurcan Özses, resim çalışmalarına Pazarören Köy Enstitüsü'nde yönetici ve resim öğretmeni olan babasının özendirmesiyle başladı. Lise yıllarında resim öğretmeni Sabit Baytan'ın da desteğiyle çalışmalarını ilerletti. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdikten sonra Maliye Bakanlığında göreve başladı. Görevli olarak uzun süreli gönderildiği Avrupa ülkelerinde resim sanatını yakından izleme ve bu konuda çeşitli etkinliklere katılma fırsatı buldu. Özel sektörde üst düzey yönetici olarak görev yaptığı yıllarda da resim çalışmalarına devam ederek Ankara ve İstanbul'da çok sayıda sergi açtı. Özses, Çağdaş Sanatlar Vakfı (ÇAĞSAV) kurucu üyesi.

''Renklerle Dans'' sergisi, 1 Ocak 2023 tarihine kadar görülebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.