Muhteşem Geçen "6. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği" Sona Erdi

Kültür-Sanat 22.11.2023 - 15:56, Güncelleme: 22.11.2023 - 15:56
 

Muhteşem Geçen "6. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği" Sona Erdi

Yurtiçinden ve Türk Cumhuriyetlerinden katılan 20 ülkeden öğrencilerin dereceye giren projeleri ödüllendirildi.
İki gün süren 6. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği, kapanış töreniyle son buldu. Millî Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Valiliği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), TÜRKSOY, Türkiye Maarif Vakfı, Türk Hava Yolları, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Mamak Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen şenlikte dünyanın dört bir yanındaki Türki Cumhuriyetlerden ve coğrafyalardan gelen öğrenciler, projelerini sergiledi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliğinde Mamak Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Türk Dünyası Çocuk Vakfı Başkanı Güngör Azim Tuna, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek ve ilçe protokolü ile birlikte Gönül Dağı oyuncularından Feyza Işık ve Serkan Kuru da katıldı.   Törende Mamak Belediyesi Mehter Takımı ve Türki Cumhuriyetlerden gelen öğrenciler sahne aldı. Gösteriler, katılımcılardan büyük alkış aldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bosna Hersek, Özbekistan, Kırgızistan, Arnavutluk, Romanya, Pakistan, Çad, Filistin ve Afganistan'ın aralarında bulunduğu yaklaşık 20 ülkeden gelen ve bazıları Türkiye Maarif Vakfı bünyesinde eğitim gören öğrenciler iki gün boyunca projelerini sergiledi. İklim değişikliği  ve küresel ısınma, geri dönüşüm, çevreci binalar gibi konularda yapılan projelerden dereceye girenler ödüllendirildi.
Yurtiçinden ve Türk Cumhuriyetlerinden katılan 20 ülkeden öğrencilerin dereceye giren projeleri ödüllendirildi.

İki gün süren 6. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği, kapanış töreniyle son buldu.

Millî Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Valiliği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), TÜRKSOY, Türkiye Maarif Vakfı, Türk Hava Yolları, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Mamak Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen şenlikte dünyanın dört bir yanındaki Türki Cumhuriyetlerden ve coğrafyalardan gelen öğrenciler, projelerini sergiledi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliğinde Mamak Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Türk Dünyası Çocuk Vakfı Başkanı Güngör Azim Tuna, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek ve ilçe protokolü ile birlikte Gönül Dağı oyuncularından Feyza Işık ve Serkan Kuru da katıldı.  

Törende Mamak Belediyesi Mehter Takımı ve Türki Cumhuriyetlerden gelen öğrenciler sahne aldı. Gösteriler, katılımcılardan büyük alkış aldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bosna Hersek, Özbekistan, Kırgızistan, Arnavutluk, Romanya, Pakistan, Çad, Filistin ve Afganistan'ın aralarında bulunduğu yaklaşık 20 ülkeden gelen ve bazıları Türkiye Maarif Vakfı bünyesinde eğitim gören öğrenciler iki gün boyunca projelerini sergiledi.

İklim değişikliği  ve küresel ısınma, geri dönüşüm, çevreci binalar gibi konularda yapılan projelerden dereceye girenler ödüllendirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.