MSB açıkladı: Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor

Güncel (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 08.02.2024 - 12:21, Güncelleme: 08.02.2024 - 12:21
 

MSB açıkladı: Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yaptığı operasyonlarla son bir hafta içerisinde Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde de dahil olmak üzere toplam 44 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlenen basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla sürdüğünü ifade etti. Aktürk, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi tüm terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde son bir haftada Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde de dahil olmak üzere 44 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Ayrıca, 1 Ocak 2024'ten bu yana toplam 359 teröristin etkisiz hale getirildiğini aktardı. Aktürk, terörle mücadeledeki kararlılığın devam edeceğini vurgulayarak, "Eli kanlı teröristler bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar kararlılıkla devam edilecektir." dedi. Ayrıca, son bir hafta içerisinde sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 207 PKK/KCK terör örgütü mensubu ile birlikte toplam 2,495 kişinin engellendiğini ve yakalandığını açıkladı. Bu durumun, 1 Ocak'tan itibaren hudutlardan yasa dışı geçmeye çalışanların sayısını 893'e, engellenen kişi sayısını ise 21,089'a çıkardığını ifade etti. Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin KKTC'den Azerbaycan'a, Libya'dan Kosova'ya, Bosna Hersek'ten Katar'a ve Somali'ye kadar birçok bölgede başarılı bir şekilde görev yaptığını belirtti. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'ün Irak ziyareti hakkında bilgi veren Aktürk, terörle mücadele, hudut güvenliği ve bölgesel savunma konularında yapılan görüşmelerin önemine değindi. Savunma sanayisinde yerli üretimin önemine vurgu yapan Aktürk, ASFAT ve OYAK iş birliğiyle üretilen yerli zırh çeliklerinin Türk Deniz Kuvvetleri'ne teslim edildiğini söyledi. Ayrıca, Kara Kuvvetleri Komutanlığına sözleşmeli er temininin başladığını ve 11 Şubat'a kadar devam edeceğini duyurdu. Son olarak, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan MSB kaynakları, Tuzla Piyade Okulu'nda yürütülen soruşturma ve ABD Kongresi'ne sunulan öneriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yaptığı operasyonlarla son bir hafta içerisinde Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde de dahil olmak üzere toplam 44 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlenen basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.

Aktürk, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi tüm terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde son bir haftada Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde de dahil olmak üzere 44 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Ayrıca, 1 Ocak 2024'ten bu yana toplam 359 teröristin etkisiz hale getirildiğini aktardı.

Aktürk, terörle mücadeledeki kararlılığın devam edeceğini vurgulayarak, "Eli kanlı teröristler bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar kararlılıkla devam edilecektir." dedi.

Ayrıca, son bir hafta içerisinde sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 207 PKK/KCK terör örgütü mensubu ile birlikte toplam 2,495 kişinin engellendiğini ve yakalandığını açıkladı. Bu durumun, 1 Ocak'tan itibaren hudutlardan yasa dışı geçmeye çalışanların sayısını 893'e, engellenen kişi sayısını ise 21,089'a çıkardığını ifade etti.

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin KKTC'den Azerbaycan'a, Libya'dan Kosova'ya, Bosna Hersek'ten Katar'a ve Somali'ye kadar birçok bölgede başarılı bir şekilde görev yaptığını belirtti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'ün Irak ziyareti hakkında bilgi veren Aktürk, terörle mücadele, hudut güvenliği ve bölgesel savunma konularında yapılan görüşmelerin önemine değindi.

Savunma sanayisinde yerli üretimin önemine vurgu yapan Aktürk, ASFAT ve OYAK iş birliğiyle üretilen yerli zırh çeliklerinin Türk Deniz Kuvvetleri'ne teslim edildiğini söyledi. Ayrıca, Kara Kuvvetleri Komutanlığına sözleşmeli er temininin başladığını ve 11 Şubat'a kadar devam edeceğini duyurdu.

Son olarak, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan MSB kaynakları, Tuzla Piyade Okulu'nda yürütülen soruşturma ve ABD Kongresi'ne sunulan öneriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.