Metin Özaslan: Ankara'nın kadim kültürel mirasına sahip çıkmaya devam

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 15.02.2024 - 19:24, Güncelleme: 15.02.2024 - 19:24
 

Metin Özaslan: Ankara'nın kadim kültürel mirasına sahip çıkmaya devam

Ankara Kulübü Derneği'nde, Ankara Üniversitesi Kadın Platformu üyelerinin de katılımıyla, oldukça keyifli bir Ferfene etkinliği gerçekleştirildi.
Etkinlik, Ankara Konağı Başkent Salonu'nda düzenlendi ve Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan'ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Dr. Metin Özaslan, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde özel konuklarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu dile getirdi. Ankara Kulübü Derneği'nin Ankara'nın en eski sivil temsilcisi olduğunu vurgulayarak, derneğin Atatürk'ün direktifiyle 1925 yılında kurulduğunu belirtti ve dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Özaslan, Ferfene geleneğinin tarihsel geçmişine değinerek, bu geleneğin temelde sohbet ve sazlı sözlü oyunlarıyla eğlence ve toplumsal dayanışmaya dayanan kadim Türk kültürü olduğunu ifade etti. Ayrıca, Ankara'da uzun yıllar boyunca yaşatılan Seymenlik ve Anadolu kadınının simgesi Bacıerenlik geleneği hakkında da bilgi verdi ve Ankara Kulübü olarak Ankara'nın kadim kültürel mirasına sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı. Özaslan, konuşmasını "14 Şubat Sevgililer gününüz kutlu olsun" dileğiyle tamamladı ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Neslihan Alkış da platformun çalışmaları hakkında bilgi vererek, etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan'a, etkinliğe emek verenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından sazlı sözlü Ankara türküleri seslendirildi ve Seymen ve Bacıeren oyunları sergilendi. Programın son bölümünde, Özaslan, Prof. Dr. Neslihan Alkış ve Ünigenç YKB Melahat Okan ile birlikte tüm heyete Ankara Kent Kültürü Müzesi'ni gezdirerek, Seymenlik ve Bacıerenlik kültürünü yansıtan bilgiler paylaşıldı.
Ankara Kulübü Derneği'nde, Ankara Üniversitesi Kadın Platformu üyelerinin de katılımıyla, oldukça keyifli bir Ferfene etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik, Ankara Konağı Başkent Salonu'nda düzenlendi ve Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan'ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Dr. Metin Özaslan, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde özel konuklarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu dile getirdi. Ankara Kulübü Derneği'nin Ankara'nın en eski sivil temsilcisi olduğunu vurgulayarak, derneğin Atatürk'ün direktifiyle 1925 yılında kurulduğunu belirtti ve dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Özaslan, Ferfene geleneğinin tarihsel geçmişine değinerek, bu geleneğin temelde sohbet ve sazlı sözlü oyunlarıyla eğlence ve toplumsal dayanışmaya dayanan kadim Türk kültürü olduğunu ifade etti. Ayrıca, Ankara'da uzun yıllar boyunca yaşatılan Seymenlik ve Anadolu kadınının simgesi Bacıerenlik geleneği hakkında da bilgi verdi ve Ankara Kulübü olarak Ankara'nın kadim kültürel mirasına sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı.

Özaslan, konuşmasını "14 Şubat Sevgililer gününüz kutlu olsun" dileğiyle tamamladı ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Neslihan Alkış da platformun çalışmaları hakkında bilgi vererek, etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan'a, etkinliğe emek verenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sazlı sözlü Ankara türküleri seslendirildi ve Seymen ve Bacıeren oyunları sergilendi.

Programın son bölümünde, Özaslan, Prof. Dr. Neslihan Alkış ve Ünigenç YKB Melahat Okan ile birlikte tüm heyete Ankara Kent Kültürü Müzesi'ni gezdirerek, Seymenlik ve Bacıerenlik kültürünü yansıtan bilgiler paylaşıldı.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.