Mesleki Yeterlilik Belgesi ile yetkinlik artar

Güncel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 01.02.2024 - 12:14, Güncelleme: 01.02.2024 - 12:14
 

Mesleki Yeterlilik Belgesi ile yetkinlik artar

Ankara Yük Taşımacılığını Destekleyici Hizmet Verenler Esnaf Odası (AYTHESOD) Başkanı Ramazan Akpınar, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi alan kurye sayısının artmasıyla birlikte mesleki yetkinliğin artacağını ve kazaların azalacağını belirtti.
Pandemi döneminde e-ticaretin hızla gelişmesiyle birlikte, adrese teslim paket servisi yapan moto-oto kuryelerin öneminin arttığını ifade eden  AYTHESOD Başkanı Ramazan Akpınar, bu sektördeki kurye sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Oda olarak, Ankara'da bulunan 11 bin 500 vergi mükellefi kuryenin yanı sıra, kayıtlı üye sayılarının her geçen gün arttığını belirtti. Akpınar, e-ticaret firmalarının kuryelerin odaya kayıtlı olmasını istemediklerini ifade ederek, odalarının kuryelerin haklarını korumak için çaba gösterdiğini belirtti. Ayrıca, kuryelerin meslek standartlarına ilişkin bir yönetmelik olmaması, mesleki eğitim, iş sağlığı ve güvenliği konularında yaşanan sorunları dile getirdi. Özellikle mesleki yeterlilik ve belgelendirmenin sektörde uyumu ve güveni artıracağını vurgulayan Akpınar, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi alacak kurye sayısının artmasıyla mesleki yetkinliğin artacağını, bu da kazaların azalmasına katkı sağlayacağını belirtti. AYTHESOD olarak, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi verme yetkisiyle mesleki standartların ve iş güvenliğinin sağlanmasına önem verdiklerini dile getiren Akpınar, bu belgenin zorunlu olması durumunda mesleki yetkinlik artışının daha da hız kazanacağını belirtti.
Ankara Yük Taşımacılığını Destekleyici Hizmet Verenler Esnaf Odası (AYTHESOD) Başkanı Ramazan Akpınar, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi alan kurye sayısının artmasıyla birlikte mesleki yetkinliğin artacağını ve kazaların azalacağını belirtti.

Pandemi döneminde e-ticaretin hızla gelişmesiyle birlikte, adrese teslim paket servisi yapan moto-oto kuryelerin öneminin arttığını ifade eden  AYTHESOD Başkanı Ramazan Akpınar, bu sektördeki kurye sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Oda olarak, Ankara'da bulunan 11 bin 500 vergi mükellefi kuryenin yanı sıra, kayıtlı üye sayılarının her geçen gün arttığını belirtti.

Akpınar, e-ticaret firmalarının kuryelerin odaya kayıtlı olmasını istemediklerini ifade ederek, odalarının kuryelerin haklarını korumak için çaba gösterdiğini belirtti. Ayrıca, kuryelerin meslek standartlarına ilişkin bir yönetmelik olmaması, mesleki eğitim, iş sağlığı ve güvenliği konularında yaşanan sorunları dile getirdi.

Özellikle mesleki yeterlilik ve belgelendirmenin sektörde uyumu ve güveni artıracağını vurgulayan Akpınar, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi alacak kurye sayısının artmasıyla mesleki yetkinliğin artacağını, bu da kazaların azalmasına katkı sağlayacağını belirtti. AYTHESOD olarak, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi verme yetkisiyle mesleki standartların ve iş güvenliğinin sağlanmasına önem verdiklerini dile getiren Akpınar, bu belgenin zorunlu olması durumunda mesleki yetkinlik artışının daha da hız kazanacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.