Mesleki eğitimde istihdam ve iş sağlığı konuşuldu

Çalışma Hayatı (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 01.03.2024 - 20:18, Güncelleme: 01.03.2024 - 20:18
 

Mesleki eğitimde istihdam ve iş sağlığı konuşuldu

Ankara İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, "Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu özel gündemle toplandı.
Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan "Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu genelge ve mevzuatın gerektirdiği önlemlerin alınması hususu ele alındı. Toplantıda, ilgili genelge ve mevzuatın emrettiği yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmesi, ilgili odalar tarafından üye işyerlerine bilgilendirme faaliyetlerinin yapılması ve gerekli hassasiyetin gösterilmesi konusunda oy birliğiyle karar alındı. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar da ANKESOB adına görüşlerini aktardı ve ilgili genelgenin ANKESOB tarafından uygulamaya geçirildiğini belirtti. Ar, ANKESOB olarak, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün genelgesini bağlı tüm odalara hızlı bir şekilde ilettiklerini ve işyerlerinde olabilecek kazaların en asgari düzeye indirilmesi için gereken çalışmaları başlattıklarını belirtti. Ayrıca, ANKESOB ve odalar bünyesinde kurulan İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Gruplarının (İDDG) konuya gereken hassasiyeti gösterdiğini ve denetimlerde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tedbirlerin alınıp alınmadığını kontrol ettiklerini ifade etti.
Ankara İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, "Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu özel gündemle toplandı.

Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan "Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu genelge ve mevzuatın gerektirdiği önlemlerin alınması hususu ele alındı.

Toplantıda, ilgili genelge ve mevzuatın emrettiği yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmesi, ilgili odalar tarafından üye işyerlerine bilgilendirme faaliyetlerinin yapılması ve gerekli hassasiyetin gösterilmesi konusunda oy birliğiyle karar alındı. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar da ANKESOB adına görüşlerini aktardı ve ilgili genelgenin ANKESOB tarafından uygulamaya geçirildiğini belirtti.

Ar, ANKESOB olarak, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün genelgesini bağlı tüm odalara hızlı bir şekilde ilettiklerini ve işyerlerinde olabilecek kazaların en asgari düzeye indirilmesi için gereken çalışmaları başlattıklarını belirtti. Ayrıca, ANKESOB ve odalar bünyesinde kurulan İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Gruplarının (İDDG) konuya gereken hassasiyeti gösterdiğini ve denetimlerde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tedbirlerin alınıp alınmadığını kontrol ettiklerini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.