Mersin Mezitli'de Sanat Buluşması

Kültür-Sanat 10.08.2023 - 20:08, Güncelleme: 10.08.2023 - 20:08
 

Mersin Mezitli'de Sanat Buluşması

Sema KUMRULU Bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen Mezitli Belediyesi Uluslararası Resim Çalıştayı 1 - 8 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
   Mezitli Down Kafe bahçesinde yapılan yapılan çalıştaya, Türk ressamların yanı sıra KKTC, Makedonya, Kazakistan gibi farklı ülkelerden ressamlar da katıldı.     Organizatörlüğünü Ressam Melikşah Yıldırım, Küratörlüğünü Arzu Koratan'ın yaptığı çalıştayda;  Arzu KORALTAN, Banu DAVUN, Basri ERDEM, Beste DAVUN, Bolat MUKHAMEDİYEV, Çiğdem ÇALLI, Dervişe IŞIMAN, Efkan BEYAZ, Elif YİĞİTOĞLU, Feridun IŞIMAN, Gözde ATLAS, Hamiyet KÖSEOĞLU, Hüseyin ELMAS, Meliha YILMAZ, Melikşah YILDIRIM, Mustafa KÖSEOĞLU, Mümin CANDAŞ, Nurhayat ERDEM, Orhan ZAFER, Sündüs ELMAS, Uğur AKIN, Vahit AKAN, Vladimir TEMKOV, Yaşar ÇALLI ve Zaura ORYNBAYEVA, eserleriyle yer aldı.    Açılışa katılan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çalıştayın Mezitli için çok önemli kültür mirası olarak kalacağını dile getirerek, bu sanat buluşmasına gelerek destek veren tüm ressamlara teşekkür etti.    Çalıştayla ilgili olarak küratör Arzu Koraltan, ''Benim küratörlüğüm ve Melikşah Yıldırım'ın organizatörlüğünde gerçekleştirdiğimiz Mersin Mezitli Resim çalıştayının, bu yıl 2'ncisi yine Mezitli Belediyesi ile birlikte düzenledik. Uluslararası olan çalıştayımıza yurt içinden ve yurt dışından 25 sanatçı katıldı ve ağırlıklı olarak ressam çiftler yer aldı. Katılan sanatçılarımızla, bir aile ortamında çok güzel çalışmalar ortaya çıkardık. Her biri birbirinden değerli üstatlarla bir arada olmak, onları çalışırken izlemek, değişik teknikler öğrenmek ve çalıştay ortamında resim yapmak heyecan verici oldu. Kısa sürede ortaya çıkan muhteşem eserlerin sergilenmesi ile aldığımız güzel tepkilerden de gurur duydum'' diyerek memnuniyetini dile getirdi.          Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi'nde sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi sonrası Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan çalıştaya katılan ressamlara teşekkür belgesi takdim etti.   Hep sanatla kalalım.
Sema KUMRULU Bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen Mezitli Belediyesi Uluslararası Resim Çalıştayı 1 - 8 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

    Mezitli Down Kafe bahçesinde yapılan yapılan çalıştaya, Türk ressamların yanı sıra KKTC, Makedonya, Kazakistan gibi farklı ülkelerden ressamlar da katıldı.

    Organizatörlüğünü Ressam Melikşah Yıldırım, Küratörlüğünü Arzu Koratan'ın yaptığı çalıştayda;  Arzu KORALTAN, Banu DAVUN, Basri ERDEM, Beste DAVUN, Bolat MUKHAMEDİYEV, Çiğdem ÇALLI, Dervişe IŞIMAN, Efkan BEYAZ, Elif YİĞİTOĞLU, Feridun IŞIMAN, Gözde ATLAS, Hamiyet KÖSEOĞLU, Hüseyin ELMAS, Meliha YILMAZ, Melikşah YILDIRIM, Mustafa KÖSEOĞLU, Mümin CANDAŞ, Nurhayat ERDEM, Orhan ZAFER, Sündüs ELMAS, Uğur AKIN, Vahit AKAN, Vladimir TEMKOV, Yaşar ÇALLI ve Zaura ORYNBAYEVA, eserleriyle yer aldı.

   Açılışa katılan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çalıştayın Mezitli için çok önemli kültür mirası olarak kalacağını dile getirerek, bu sanat buluşmasına gelerek destek veren tüm ressamlara teşekkür etti.

   Çalıştayla ilgili olarak küratör Arzu Koraltan, ''Benim küratörlüğüm ve Melikşah Yıldırım'ın organizatörlüğünde gerçekleştirdiğimiz Mersin Mezitli Resim çalıştayının, bu yıl 2'ncisi yine Mezitli Belediyesi ile birlikte düzenledik. Uluslararası olan çalıştayımıza yurt içinden ve yurt dışından 25 sanatçı katıldı ve ağırlıklı olarak ressam çiftler yer aldı. Katılan sanatçılarımızla, bir aile ortamında çok güzel çalışmalar ortaya çıkardık. Her biri birbirinden değerli üstatlarla bir arada olmak, onları çalışırken izlemek, değişik teknikler öğrenmek ve çalıştay ortamında resim yapmak heyecan verici oldu. Kısa sürede ortaya çıkan muhteşem eserlerin sergilenmesi ile aldığımız güzel tepkilerden de gurur duydum'' diyerek memnuniyetini dile getirdi.

          Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi'nde sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi sonrası Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan çalıştaya katılan ressamlara teşekkür belgesi takdim etti.

  Hep sanatla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.