Meral Güler: Türkiye Cumhuriyeti zorlu bir mücadelenin ürünüdür

Güncel 30.10.2022 - 18:49, Güncelleme: 30.10.2022 - 18:49
 

Meral Güler: Türkiye Cumhuriyeti zorlu bir mücadelenin ürünüdür

ANKHABER / Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu adına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayımlayan Genel Başkan Meral Güler, “Türkiye Cumhuriyeti, tarihin çok çetin tecrübelerinin sonucu olarak ortaya çıkan, zorlu bir mücadelenin ürünüdür” dedi.
Meral Güler, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bu yıl, 99. Yıldönümünü kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun başlangıcında milletimizin “kayıtsız şartsız, bağımsız yeni bir Türk Devleti” kurmak üzere “ya istiklâl ya ölüm” ilkesi ile başlattığı Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşımız yer almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, tarihin çok çetin tecrübelerinin sonucu olarak ortaya çıkan, zorlu bir mücadelenin ürünüdür.  Arkasında kan vardır. Emek vardır. Fedakarlıklar vardır. İmkansızı başarmak vardır.  Millet olma çabası vardır. Atatürk’ün önderliğindeki ölüm kalım savaşından sonra kurulan Cumhuriyetimiz bağımsızlığı, ulusal birlik ve bütünlüğü, çağdaşlığı, laikliği, akıl ve bilimi, özgürlükleri, fırsat eşitliğini, liyakati, kadın haklarını, meclisin ve hukukun üstünlüğünü, barışı ve demokrasiyi ilke edinmiştir. Cumhuriyet, çelişkiler yerine dengeleşmeyi, uzlaşmazlıklar yerine barışı, ayrılık ve farklılıklar yerine birliği, parçalanmak yerine bütünleşmeyi hedef almış ve Anadolu toplumunun tarihsel niteliklerini kaynak kabul ederek bu topluma her şeyden önce iç ve dış barışı önermiştir. Kurulan bu büyük eserin her yönüyle gelişmesi, geliştirilmesi, doğabilecek her türlü tehlikeden titizlikle korunması, Cumhuriyet kuşaklarının Atatürk’e ve O’nun devrim arkadaşlarına borçlu olduğu kaçınılmaz bir görevidir. Cumhuriyet kuşakları olarak bizler bu görevin bilinci içinde omuzlarımıza bırakılan  emaneti sürekli koruyacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni Büyük Önder’in çizdiği yolda sonsuza dek yaşatacağız.”
ANKHABER / Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu adına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayımlayan Genel Başkan Meral Güler, “Türkiye Cumhuriyeti, tarihin çok çetin tecrübelerinin sonucu olarak ortaya çıkan, zorlu bir mücadelenin ürünüdür” dedi.

Meral Güler, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Bu yıl, 99. Yıldönümünü kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun başlangıcında milletimizin “kayıtsız şartsız, bağımsız yeni bir Türk Devleti” kurmak üzere “ya istiklâl ya ölüm” ilkesi ile başlattığı Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşımız yer almaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti, tarihin çok çetin tecrübelerinin sonucu olarak ortaya çıkan, zorlu bir mücadelenin ürünüdür.  Arkasında kan vardır. Emek vardır. Fedakarlıklar vardır. İmkansızı başarmak vardır.  Millet olma çabası vardır.

Atatürk’ün önderliğindeki ölüm kalım savaşından sonra kurulan Cumhuriyetimiz bağımsızlığı, ulusal birlik ve bütünlüğü, çağdaşlığı, laikliği, akıl ve bilimi, özgürlükleri, fırsat eşitliğini, liyakati, kadın haklarını, meclisin ve hukukun üstünlüğünü, barışı ve demokrasiyi ilke edinmiştir.

Cumhuriyet, çelişkiler yerine dengeleşmeyi, uzlaşmazlıklar yerine barışı, ayrılık ve farklılıklar yerine birliği, parçalanmak yerine bütünleşmeyi hedef almış ve Anadolu toplumunun tarihsel niteliklerini kaynak kabul ederek bu topluma her şeyden önce iç ve dış barışı önermiştir.

Kurulan bu büyük eserin her yönüyle gelişmesi, geliştirilmesi, doğabilecek her türlü tehlikeden titizlikle korunması, Cumhuriyet kuşaklarının Atatürk’e ve O’nun devrim arkadaşlarına borçlu olduğu kaçınılmaz bir görevidir. Cumhuriyet kuşakları olarak bizler bu görevin bilinci içinde omuzlarımıza bırakılan  emaneti sürekli koruyacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni Büyük Önder’in çizdiği yolda sonsuza dek yaşatacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.