Medya küçülüyor! Kanada'da kriz var

Çalışma Hayatı (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 09.02.2024 - 13:27, Güncelleme: 09.02.2024 - 13:27
 

Medya küçülüyor! Kanada'da kriz var

Dünyada yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen sektörlerden biri de medya... Kanada'nın en önemli medya kuruluşlarından BCE Inc. de küçülmeye gidiyor!
Bell Media, Kanada'nın önde gelen medya şirketlerinden biri olarak önemli bir değişiklik duyurdu. Ana şirketi BCE Inc., 4.800 çalışanını işten çıkaracağını ve 103 bölgesel radyo kanalından 45'ini satışa çıkaracağını açıkladı. Bu duyurunun ardından, televizyon kanallarında bazı haber yayınlarının sonlandırılacağı ve diğer programlarda kesintilere gidileceği belirtildi. Bell Media'nın çalışanlarına gönderilen iç yazıda, CTV ve BNN Bloomberg gibi televizyon kanallarının hemen etkileneceği ve Toronto dışında yayın yapan tüm CTV kanallarında hafta içi öğlen haber bültenlerinin sona ereceği ifade edildi. Ayrıca, hafta sonları saat 18.00 ve 23.00 haber bültenlerinin de Toronto, Montreal ve Ottowa dışındaki tüm CTV ve CTV2 kanallarında kaldırılacağı belirtildi. Radyo kanallarının satışının British Columbia, Ontario, Quebec ve Atlantik Kanada bölgelerini kapsadığı vurgulanırken, Bell Media Yönetim Kurulu Başkanı Sean Cohan, 103 radyo kanalından 45'inin 7 farklı alıcıya devredileceğini açıkladı. Bu adımlar, BCE Inc.'in maliyet düşürme tedbirleri çerçevesinde yapıldığı ve daha önce Haziran 2023'te 1.300 kişinin işten çıkarıldığı bilgisine ek olarak duyuruldu. Bell Media, medya endüstrisindeki değişen dinamiklere uyum sağlamak için stratejik ayarlamalar yapmaya devam ediyor.
Dünyada yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen sektörlerden biri de medya... Kanada'nın en önemli medya kuruluşlarından BCE Inc. de küçülmeye gidiyor!

Bell Media, Kanada'nın önde gelen medya şirketlerinden biri olarak önemli bir değişiklik duyurdu. Ana şirketi BCE Inc., 4.800 çalışanını işten çıkaracağını ve 103 bölgesel radyo kanalından 45'ini satışa çıkaracağını açıkladı. Bu duyurunun ardından, televizyon kanallarında bazı haber yayınlarının sonlandırılacağı ve diğer programlarda kesintilere gidileceği belirtildi.

Bell Media'nın çalışanlarına gönderilen iç yazıda, CTV ve BNN Bloomberg gibi televizyon kanallarının hemen etkileneceği ve Toronto dışında yayın yapan tüm CTV kanallarında hafta içi öğlen haber bültenlerinin sona ereceği ifade edildi. Ayrıca, hafta sonları saat 18.00 ve 23.00 haber bültenlerinin de Toronto, Montreal ve Ottowa dışındaki tüm CTV ve CTV2 kanallarında kaldırılacağı belirtildi.

Radyo kanallarının satışının British Columbia, Ontario, Quebec ve Atlantik Kanada bölgelerini kapsadığı vurgulanırken, Bell Media Yönetim Kurulu Başkanı Sean Cohan, 103 radyo kanalından 45'inin 7 farklı alıcıya devredileceğini açıkladı.

Bu adımlar, BCE Inc.'in maliyet düşürme tedbirleri çerçevesinde yapıldığı ve daha önce Haziran 2023'te 1.300 kişinin işten çıkarıldığı bilgisine ek olarak duyuruldu. Bell Media, medya endüstrisindeki değişen dinamiklere uyum sağlamak için stratejik ayarlamalar yapmaya devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.