Mansur Yavaş'tan sanayicilere işgücü için eğitim merkezi

Güncel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 28.02.2024 - 13:50, Güncelleme: 28.02.2024 - 13:50
 

Mansur Yavaş'tan sanayicilere işgücü için eğitim merkezi

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ASO Meclis Toplantısı'nda sanayicilere seslendi: İşgücü ihtiyacı için eğitim merkezi kurulacak...
Ankara Sanayi Odası (ASO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımıyla gerçekleşti. ASO Başkanı Seyit Ardıç, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, makroekonomik konuları ele alarak iş dünyasının beklentilerini dile getirdi. Ardıç, özellikle enflasyon ve kredi maliyetlerinin yatırım iştahını azalttığını belirterek, sanayicilerin orta ve uzun vadeli plan yapmakta zorlandığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin yüksek ve orta yüksek teknoloji ürünlerindeki ihracat açığına dikkat çekti ve teknoloji ticareti açığını kapatmadığı sürece 'yoksullaştıran büyüme' riski olduğunu ifade etti. ASO Başkanı Ardıç ayrıca yerel yönetimlerden beklentilerini de aktardı. Bu çerçevede, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, yerel seçimlerde yeniden aday olan Yavaş da sanayicilere hitap etti. Yavaş, sanayi bölgelerinin altyapı sorunlarının çözümü için çalışacaklarını ve nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir eğitim merkezi kuracaklarını açıkladı. Yavaş, yeniden seçilmesi durumunda Ankara'da hayata geçirmeyi planladığı projeleri de anlattı ve sanayicilere endüstriyel tarım sektörüne yatırım yapmaları tavsiyesinde bulundu. Ayrıca, ASO Meclis Üyelerinin yerel yönetimlere ilişkin sorun ve taleplerini dinleyerek, soruları yanıtladı. Bu şekilde, iş dünyası ile yerel yönetim arasındaki diyalog ve iş birliğinin güçlendirilmesi hedeflendi.
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ASO Meclis Toplantısı'nda sanayicilere seslendi: İşgücü ihtiyacı için eğitim merkezi kurulacak...

Ankara Sanayi Odası (ASO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımıyla gerçekleşti. ASO Başkanı Seyit Ardıç, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, makroekonomik konuları ele alarak iş dünyasının beklentilerini dile getirdi.

Ardıç, özellikle enflasyon ve kredi maliyetlerinin yatırım iştahını azalttığını belirterek, sanayicilerin orta ve uzun vadeli plan yapmakta zorlandığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin yüksek ve orta yüksek teknoloji ürünlerindeki ihracat açığına dikkat çekti ve teknoloji ticareti açığını kapatmadığı sürece 'yoksullaştıran büyüme' riski olduğunu ifade etti.

ASO Başkanı Ardıç ayrıca yerel yönetimlerden beklentilerini de aktardı. Bu çerçevede, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, yerel seçimlerde yeniden aday olan Yavaş da sanayicilere hitap etti. Yavaş, sanayi bölgelerinin altyapı sorunlarının çözümü için çalışacaklarını ve nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir eğitim merkezi kuracaklarını açıkladı.

Yavaş, yeniden seçilmesi durumunda Ankara'da hayata geçirmeyi planladığı projeleri de anlattı ve sanayicilere endüstriyel tarım sektörüne yatırım yapmaları tavsiyesinde bulundu. Ayrıca, ASO Meclis Üyelerinin yerel yönetimlere ilişkin sorun ve taleplerini dinleyerek, soruları yanıtladı. Bu şekilde, iş dünyası ile yerel yönetim arasındaki diyalog ve iş birliğinin güçlendirilmesi hedeflendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.