Mansur Yavaş’ın örnek çılgınlığı

Ankara 10.04.2023 - 23:30, Güncelleme: 10.04.2023 - 23:30
 

Mansur Yavaş’ın örnek çılgınlığı

ANKHABER / Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, son dönemde, Cumhurbaşkanı adaylığı ve Başkentin çehresini değiştiren hizmetleri ile en çok konuşulan isimlerden biri olarak öne çıktı.
Ancak en önemli yanlarından biriyle ilgili bir söylemi seçim heyecanı, siyasi ağız dalaşları ve deprem acısı yüzünden hak ettiği kadar konuşulmadı. ÖĞRENCİLERE KANTİN DESTEĞİ Mansur Yavaş’ın talimatıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı bir proje var. Uygulama ile sosyal yardım alan ailelerin ilkokula giden çocuklarına kantin desteği veriliyor. Adı da zaten ‘Kantin Desteği Projesi. Bu uygulama çerçevesinde pilot bölge olarak seçilen Altındağ ve Mamak’ta yaşayan 14 bin ilkokul öğrencisinin ailelerinin Başkent Kartı’na aylık olarak 330 TL’lik destek tutarı yükleniyor.   ÇOCUK DOSTU UYGULAMALAR Böylece, “Üniversite Ankara’da Okunur”dan kütüphane ve sosyal etkinlik projelerine; “Hiçbir Çocuk Üşümesin” diyerek ABB’den sosyal yardım alan yaklaşık 180 bin aileye 500’er TL doğal gaz desteğinden çocukların sağlıklarıyla ilgili çalışmalara, geziden spora ve ilkokul öğrencilerine kantin desteğine kadar uzanan hizmet yelpazesi ile ‘öğrenci dostu’ olduğunu kanıtlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi bu alanda örnek oldu…   EN ÇILGIN PROJESİNİ AÇIKLADI Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kantin desteğiyle ilgili bir paylaşımında çok çarpıcı bir ‘slogan’ kullandı! 14 bin ilkokul öğrencisine sağlanan kantin desteği ile ilgili sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunurken, paylaşımında, “En çılgın projemiz, çocuklarımız...” ifadesini kullandı. Başkent Marketler ile dar gelirlinin imdadına yetişen… “Başkentte kimse yatağa aç girmeyecek, okumayan hiçbir çocuk kalmayacak” diyerek çocuklar için her türlü desteği ve hizmeti sağlayan… Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyelerine ve çocuklara etkinliklere özel bir ilgi gösteren… Çocukların sportif faaliyetlerine büyük önem veren… “İlk etapta 14 bin ilkokul öğrencimize sunduğumuz aylık 330 TL’lik kantin desteğimizi kısa bir süre içerisinde toplam 60 bin evladımıza sunacağız. Tüm çocuklarımız yeterli beslendiği zaman başımızı yastığa huzurla koyacağız” diyerek, çocuklara yönelik proje ve uygulamalarda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Başkan Mansur Yavaş, Başkent Kart’a yüklenen ödemelerle, ailelerin çocuklarına karşı mahcup olmasının önüne geçiyor…   HERKESİN MEMNUN OLDUĞU PROJE Proje, tümüyle amaca uygun bir halde gelişiyor. Ailelerin Başkent Kartlarına yatırılan destek tutarı sadece çocuğun okuduğu ilkokulun kantininde kullanılabiliyor. Bakiye her ay kantinci tarafından tek seferde çekiliyor ve çocuğa karşılığında 22 adet kantin fişi veriliyor. Böylece hem ailelere hem de kantincilere ekonomik olarak destek verilmiş oluyor… Çocuklar da okulda oldukları süre boyunca sağlıklı ve yeterli beslenebiliyor. Keşke tüm projeler böyle bir ‘çılgınlık’ içerse…
ANKHABER / Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, son dönemde, Cumhurbaşkanı adaylığı ve Başkentin çehresini değiştiren hizmetleri ile en çok konuşulan isimlerden biri olarak öne çıktı.

Ancak en önemli yanlarından biriyle ilgili bir söylemi seçim heyecanı, siyasi ağız dalaşları ve deprem acısı yüzünden hak ettiği kadar konuşulmadı.

ÖĞRENCİLERE KANTİN DESTEĞİ

Mansur Yavaş’ın talimatıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı bir proje var. Uygulama ile sosyal yardım alan ailelerin ilkokula giden çocuklarına kantin desteği veriliyor.

Adı da zaten ‘Kantin Desteği Projesi. Bu uygulama çerçevesinde pilot bölge olarak seçilen Altındağ ve Mamak’ta yaşayan 14 bin ilkokul öğrencisinin ailelerinin Başkent Kartı’na aylık olarak 330 TL’lik destek tutarı yükleniyor.

 

ÇOCUK DOSTU UYGULAMALAR

Böylece, “Üniversite Ankara’da Okunur”dan kütüphane ve sosyal etkinlik projelerine; “Hiçbir Çocuk Üşümesin” diyerek ABB’den sosyal yardım alan yaklaşık 180 bin aileye 500’er TL doğal gaz desteğinden çocukların sağlıklarıyla ilgili çalışmalara, geziden spora ve ilkokul öğrencilerine kantin desteğine kadar uzanan hizmet yelpazesi ile ‘öğrenci dostu’ olduğunu kanıtlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi bu alanda örnek oldu…

 

EN ÇILGIN PROJESİNİ AÇIKLADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kantin desteğiyle ilgili bir paylaşımında çok çarpıcı bir ‘slogan’ kullandı!

14 bin ilkokul öğrencisine sağlanan kantin desteği ile ilgili sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunurken, paylaşımında, “En çılgın projemiz, çocuklarımız...” ifadesini kullandı.

Başkent Marketler ile dar gelirlinin imdadına yetişen…

“Başkentte kimse yatağa aç girmeyecek, okumayan hiçbir çocuk kalmayacak” diyerek çocuklar için her türlü desteği ve hizmeti sağlayan…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyelerine ve çocuklara etkinliklere özel bir ilgi gösteren…

Çocukların sportif faaliyetlerine büyük önem veren…

“İlk etapta 14 bin ilkokul öğrencimize sunduğumuz aylık 330 TL’lik kantin desteğimizi kısa bir süre içerisinde toplam 60 bin evladımıza sunacağız. Tüm çocuklarımız yeterli beslendiği zaman başımızı yastığa huzurla koyacağız” diyerek, çocuklara yönelik proje ve uygulamalarda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Başkan Mansur Yavaş, Başkent Kart’a yüklenen ödemelerle, ailelerin çocuklarına karşı mahcup olmasının önüne geçiyor…

 

HERKESİN MEMNUN OLDUĞU PROJE

Proje, tümüyle amaca uygun bir halde gelişiyor. Ailelerin Başkent Kartlarına yatırılan destek tutarı sadece çocuğun okuduğu ilkokulun kantininde kullanılabiliyor. Bakiye her ay kantinci tarafından tek seferde çekiliyor ve çocuğa karşılığında 22 adet kantin fişi veriliyor.

Böylece hem ailelere hem de kantincilere ekonomik olarak destek verilmiş oluyor…

Çocuklar da okulda oldukları süre boyunca sağlıklı ve yeterli beslenebiliyor.

Keşke tüm projeler böyle bir ‘çılgınlık’ içerse…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.