Mansur Yavaş: Üreten insanlara desteğimiz devam edecek

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 28.02.2024 - 14:00, Güncelleme: 28.02.2024 - 14:00
 

Mansur Yavaş: Üreten insanlara desteğimiz devam edecek

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Başkent Arıcılık Dergisi Lansmanı ve Arıcılık Eğitimi" programına katıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, arı ürünleri üretiminde verimliliği artırmayı, bal dışı arı ürünleri üretim eğitimlerini yaygınlaştırmayı ve arı ürünlerinin üretimini teşvik ederek alternatif gelir kaynakları oluşturmayı amaçlayan "Başkent Arıcılık Dergisi Lansmanı ve Arıcılık Eğitimi" düzenledi. Lansman etkinliğine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün ve diğer yetkililer katıldı. Başkan Mansur Yavaş, konuşmasında, "Ankara halkını zengin etmek en büyük projemiz demiştik. Üreten insanlara desteğimiz devam edecek" diyerek arıcılık sektörüne verdikleri önemi vurguladı. Arıcılığın ekosistemin devamı için kritik olduğunu belirten Yavaş, çocuklara bu konuyu sevdirmenin ve önemini kavratmanın gerekliliğine dikkat çekti. Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün ise Ankara'nın arıcılık potansiyelini vurgulayarak, arıcılığı desteklemek ve markalaşmak için çaba harcadıklarını belirtti. Kadın üreticilere yönelik özel projeler geliştirdiklerini ve Ankara'nın balını markalaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, arıcılığın sürdürülebilirliği için eğitimlerin önemine vurgu yaptı. Arıcılık Sorumlusu Suat Musabeşeoğlu ise küresel iklim değişikliğinin arıcıları etkilediğini ve bu doğrultuda eğitimlerin sürekli güncellendiğini belirtti. Katılımcıların ilgisi ve desteğiyle Ankara'nın arıcılık potansiyelinin güçleneceğini ifade etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin arıcılığı destekleme ve yaygınlaştırma çabalarıyla, arıcılık sektörünün gelişmesi ve şehrin ekonomik açıdan zenginleşmesi hedeflenmektedir.
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Başkent Arıcılık Dergisi Lansmanı ve Arıcılık Eğitimi" programına katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, arı ürünleri üretiminde verimliliği artırmayı, bal dışı arı ürünleri üretim eğitimlerini yaygınlaştırmayı ve arı ürünlerinin üretimini teşvik ederek alternatif gelir kaynakları oluşturmayı amaçlayan "Başkent Arıcılık Dergisi Lansmanı ve Arıcılık Eğitimi" düzenledi. Lansman etkinliğine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün ve diğer yetkililer katıldı.

Başkan Mansur Yavaş, konuşmasında, "Ankara halkını zengin etmek en büyük projemiz demiştik. Üreten insanlara desteğimiz devam edecek" diyerek arıcılık sektörüne verdikleri önemi vurguladı. Arıcılığın ekosistemin devamı için kritik olduğunu belirten Yavaş, çocuklara bu konuyu sevdirmenin ve önemini kavratmanın gerekliliğine dikkat çekti.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün ise Ankara'nın arıcılık potansiyelini vurgulayarak, arıcılığı desteklemek ve markalaşmak için çaba harcadıklarını belirtti. Kadın üreticilere yönelik özel projeler geliştirdiklerini ve Ankara'nın balını markalaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, arıcılığın sürdürülebilirliği için eğitimlerin önemine vurgu yaptı.

Arıcılık Sorumlusu Suat Musabeşeoğlu ise küresel iklim değişikliğinin arıcıları etkilediğini ve bu doğrultuda eğitimlerin sürekli güncellendiğini belirtti. Katılımcıların ilgisi ve desteğiyle Ankara'nın arıcılık potansiyelinin güçleneceğini ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin arıcılığı destekleme ve yaygınlaştırma çabalarıyla, arıcılık sektörünün gelişmesi ve şehrin ekonomik açıdan zenginleşmesi hedeflenmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.