Mansur Yavaş: Metro Çubuk'un hakkı değil miydi?

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 29.02.2024 - 19:11, Güncelleme: 29.02.2024 - 19:11
 

Mansur Yavaş: Metro Çubuk'un hakkı değil miydi?

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Mansur Yavaş, Çubuk'ta açtığı Seçim Koordinasyon Merkezi'nde vatandaşların ilgisiyle karşılandı.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart'ta gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Yavaş, Çubuk Belediye Başkan Adayı Can Kaderoğlu ile birlikte Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı ve Çubuklu vatandaşların coşkulu karşılamasına şahit oldu. Yavaş, geçmiş seçimlerde kendisi hakkında yapılan eleştirilere değinerek, "Geçmişte de '25 yıldır başkasını denemeyince yapamazlar' gibi söylemlerle karşı karşıya kaldık. Ancak Beypazarı gibi örneklerimiz var. Beton ve plastik yerine kültürel mirası koruduk ve insanlara katkı sağladık" ifadelerini kullandı. Herkese eşit mesafede olduklarını belirten Yavaş, "Parti ayrımı yapmadan çalışıyoruz. Muhtarlarla toplantılar yapıp, pandemi döneminde köyleri dolaşarak sorunları yerinde tespit ettik. Oy potansiyeline değil, gerçek ihtiyaçlara odaklandık. Benim belediyecilik anlayışımda, 'proje' adı altında gereksiz harcamaları tercih etmiyoruz. Su, kanalizasyon gibi temel altyapı ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kredi çekip lüks projelere para akıtmak yerine, vatandaşların parasını doğru kullanıyoruz. İnsanların yanında olmayan hiçbir projeyle uğraşmadık" şeklinde konuştu. "Gerçek belediyecilik, ihtiyacı olanın yanında olmaktır" diyen Yavaş, Çubuk'ta gerçekleştirilen projeleri anlatarak, "Biz burada vicdanla hareket ediyoruz. Nerede eksiklik varsa oradayız. 25 yıldır neden bu hizmetler yapılmadı? Çünkü sürekli oy alıyoruz düşüncesiyle hareket ediliyor. Ankara artık mutlu bir kent. Değişimi burada sağlayacağınıza inanıyorum" ifadelerini kullandı. Emeklilere yönelik verilen destekleri vurgulayan Yavaş, "Hükümet zam yapmıyor diye bu insanları yalnız bırakacak mıyız? Rakiplerimiz bizim başlattığımız bu yardımları taklit ediyorlar. Neden bu desteği vermiyorsunuz? Her şeyi 1 Nisan sonrasına bırakıyorlar. Biz et desteği veriyoruz dediğimizde 'Biz de 5 bin veririz' diyorlar. Niye şimdi vermiyorsunuz? Bu vatandaşlarımızın hakkı" şeklinde konuştu. "Projelerimizi taklit ediyorlar, belediyeciliği bizden öğreniyorlar" diyen Yavaş, "Mal varlığımı açıkladım. Şimdi sıra onlarda. Tüm belediye başkanlarının mal varlıklarını açıklamasını bekliyorum. Kamu ve belediyenin üzerine yük olmamalılar. İlçe belediye başkanlarının iş birliği yapmadığına da şahit oldum. Biz düşman mıyız? Partilerini ilçelerinden daha mı çok seviyorlar? Çubuk'a hizmet istiyorsanız, Can Başkan gibi destekçilerimizin olması gerekiyor" dedi. "Metro Çubuk'un hakkı değil miydi?" diye soran Yavaş, "Metro projelerine onay verilmiyor. Toplu ulaşım, Çubuk halkının da hakkı değil mi? Metro projeleri uzun vadeli yatırımlardır. Ancak ne yazık ki, bu projelere destek verilmiyor. İstanbul'da metro yatırımları yapılırken, Ankara'da neden yapılmıyor? Bizim projemle metro buraya kadar gelecek. Çubuk halkı yüzde yetmiş oy verdi, neden bu hizmeti alamıyorlar? Bu soruları sandıkta sormak gerekiyor. İnşallah sandıkta alamadığımız hizmeti, fazlasıyla alacağız" şeklinde konuştu.
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Mansur Yavaş, Çubuk'ta açtığı Seçim Koordinasyon Merkezi'nde vatandaşların ilgisiyle karşılandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart'ta gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Yavaş, Çubuk Belediye Başkan Adayı Can Kaderoğlu ile birlikte Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı ve Çubuklu vatandaşların coşkulu karşılamasına şahit oldu.

Yavaş, geçmiş seçimlerde kendisi hakkında yapılan eleştirilere değinerek, "Geçmişte de '25 yıldır başkasını denemeyince yapamazlar' gibi söylemlerle karşı karşıya kaldık. Ancak Beypazarı gibi örneklerimiz var. Beton ve plastik yerine kültürel mirası koruduk ve insanlara katkı sağladık" ifadelerini kullandı.

Herkese eşit mesafede olduklarını belirten Yavaş, "Parti ayrımı yapmadan çalışıyoruz. Muhtarlarla toplantılar yapıp, pandemi döneminde köyleri dolaşarak sorunları yerinde tespit ettik. Oy potansiyeline değil, gerçek ihtiyaçlara odaklandık. Benim belediyecilik anlayışımda, 'proje' adı altında gereksiz harcamaları tercih etmiyoruz. Su, kanalizasyon gibi temel altyapı ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kredi çekip lüks projelere para akıtmak yerine, vatandaşların parasını doğru kullanıyoruz. İnsanların yanında olmayan hiçbir projeyle uğraşmadık" şeklinde konuştu.

"Gerçek belediyecilik, ihtiyacı olanın yanında olmaktır" diyen Yavaş, Çubuk'ta gerçekleştirilen projeleri anlatarak, "Biz burada vicdanla hareket ediyoruz. Nerede eksiklik varsa oradayız. 25 yıldır neden bu hizmetler yapılmadı? Çünkü sürekli oy alıyoruz düşüncesiyle hareket ediliyor. Ankara artık mutlu bir kent. Değişimi burada sağlayacağınıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Emeklilere yönelik verilen destekleri vurgulayan Yavaş, "Hükümet zam yapmıyor diye bu insanları yalnız bırakacak mıyız? Rakiplerimiz bizim başlattığımız bu yardımları taklit ediyorlar. Neden bu desteği vermiyorsunuz? Her şeyi 1 Nisan sonrasına bırakıyorlar. Biz et desteği veriyoruz dediğimizde 'Biz de 5 bin veririz' diyorlar. Niye şimdi vermiyorsunuz? Bu vatandaşlarımızın hakkı" şeklinde konuştu.

"Projelerimizi taklit ediyorlar, belediyeciliği bizden öğreniyorlar" diyen Yavaş, "Mal varlığımı açıkladım. Şimdi sıra onlarda. Tüm belediye başkanlarının mal varlıklarını açıklamasını bekliyorum. Kamu ve belediyenin üzerine yük olmamalılar. İlçe belediye başkanlarının iş birliği yapmadığına da şahit oldum. Biz düşman mıyız? Partilerini ilçelerinden daha mı çok seviyorlar? Çubuk'a hizmet istiyorsanız, Can Başkan gibi destekçilerimizin olması gerekiyor" dedi.

"Metro Çubuk'un hakkı değil miydi?" diye soran Yavaş, "Metro projelerine onay verilmiyor. Toplu ulaşım, Çubuk halkının da hakkı değil mi? Metro projeleri uzun vadeli yatırımlardır. Ancak ne yazık ki, bu projelere destek verilmiyor. İstanbul'da metro yatırımları yapılırken, Ankara'da neden yapılmıyor? Bizim projemle metro buraya kadar gelecek. Çubuk halkı yüzde yetmiş oy verdi, neden bu hizmeti alamıyorlar? Bu soruları sandıkta sormak gerekiyor. İnşallah sandıkta alamadığımız hizmeti, fazlasıyla alacağız" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.