Mansur Yavaş: Kızılay açık hava alışveriş alanı olmalı

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 11.02.2024 - 12:40, Güncelleme: 11.02.2024 - 12:40
 

Mansur Yavaş: Kızılay açık hava alışveriş alanı olmalı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Kızılay İzmir Caddesi İş İnsanları Derneği üyeleriyle buluşarak Ankara'nın kentsel tasarım projeleri hakkında bilgi verdi.
Kızılay İzmir-2 Cadde'deki buluşmada, etraftaki esnafın ve vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Mansur Yavaş, İzmir 1 ve 2 Caddeleri'nin yeniden düzenlenmesiyle ilgili planları açıkladı ve insanların gezerken huzur bulacağı bir Ankara'nın gerçekleştirilmesi için çaba harcadıklarını belirtti. Yavaş, toplantıda yaptığı konuşmada, "Kentler hafızalarıyla yaşar" diyerek başladı ve Kızılay'ın tarihine ve kültürüne sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, AVM kültürünün Ankara'da esnaf kültürünü nasıl etkilediğine dikkat çekti ve Kızılay'ın açık hava alışveriş alanı haline getirilmesi gerektiğini söyledi. İzmir Caddesi'nin kentsel tasarım projesi kapsamında ihalesinin gerçekleştiğini ve yapımına başlandığını belirten Yavaş, bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Kızılay'ın canlanacağını ifade etti. Ayrıca, Ulus'ta yürütülen projeler hakkında da bilgi veren Yavaş, tarihi kent merkezinin yaya yollarıyla Kızılay'a bağlanması gerektiğini vurguladı. Kızılay'ın hafta sonları belirli saatlerde trafiğe kapatılması projesini hatırlattı ve insanların rahatça gezebileceği bir alana dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. Toplantıda, Ankara'da prestij caddelerinin çoğalması ve insanların huzur bulacağı bir Ankara'nın oluşturulması için çaba harcanacağını belirten Yavaş'a, İzmir Caddesi İş Adamları Derneği Başkanı Yusuf Yavuz tarafından teşekkür edildi ve desteklerini ifade etti.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Kızılay İzmir Caddesi İş İnsanları Derneği üyeleriyle buluşarak Ankara'nın kentsel tasarım projeleri hakkında bilgi verdi.

Kızılay İzmir-2 Cadde'deki buluşmada, etraftaki esnafın ve vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Mansur Yavaş, İzmir 1 ve 2 Caddeleri'nin yeniden düzenlenmesiyle ilgili planları açıkladı ve insanların gezerken huzur bulacağı bir Ankara'nın gerçekleştirilmesi için çaba harcadıklarını belirtti.

Yavaş, toplantıda yaptığı konuşmada, "Kentler hafızalarıyla yaşar" diyerek başladı ve Kızılay'ın tarihine ve kültürüne sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, AVM kültürünün Ankara'da esnaf kültürünü nasıl etkilediğine dikkat çekti ve Kızılay'ın açık hava alışveriş alanı haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

İzmir Caddesi'nin kentsel tasarım projesi kapsamında ihalesinin gerçekleştiğini ve yapımına başlandığını belirten Yavaş, bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Kızılay'ın canlanacağını ifade etti.

Ayrıca, Ulus'ta yürütülen projeler hakkında da bilgi veren Yavaş, tarihi kent merkezinin yaya yollarıyla Kızılay'a bağlanması gerektiğini vurguladı. Kızılay'ın hafta sonları belirli saatlerde trafiğe kapatılması projesini hatırlattı ve insanların rahatça gezebileceği bir alana dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıda, Ankara'da prestij caddelerinin çoğalması ve insanların huzur bulacağı bir Ankara'nın oluşturulması için çaba harcanacağını belirten Yavaş'a, İzmir Caddesi İş Adamları Derneği Başkanı Yusuf Yavuz tarafından teşekkür edildi ve desteklerini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.