Mansur Yavaş: İhtiyacı olan herkese destek sürecek

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 08.02.2024 - 23:37, Güncelleme: 08.02.2024 - 23:42
 

Mansur Yavaş: İhtiyacı olan herkese destek sürecek

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Emekliler Derneği'ni ziyaretinde şu mesajı verdi: "İhtiyacı olan herkese desteğimiz devam edecek..."
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart 2024 Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Emekliler Derneği'nde emeklilerle buluştu. Mansur Yavaş, belediyecilik anlayışında herkese eşit hizmet etmenin önemini vurgulayarak, emeklilere verilen desteklerle ilgili şunları ifade etti: "Belediye olarak toplumun her kesimine ulaşmamız gerekiyor. Vatandaşların yaşamının her alanıyla ilgileniyoruz. Konforlu yaşam alanları sağlamanın yanı sıra, geçimleriyle de ilgileniyoruz. Şu anda 200 bin aileye sosyal destek sağlıyoruz. Ancak, son zamla birlikte emeklilerin aldığı maaşlar arttı ve destek kriterlerine daha fazla uymaya başladı. Ancak, emeklilerin durumu hala zor. Bu nedenle 31 bin emekliye 6 aydır biner lira destek veriyoruz. Ayrıca et ve doğal gaz yardımları da yapıyoruz." EMEKLİLER İNSANCA YAŞABİLMELİ Yavaş, diğer adaylara da çağrı yaparak, "Hükümete mensup adaylar da emeklilere destek olacaklarını ifade ediyorlar. Ancak, sorumluluk hükümete aittir. Emeklilerin insanca yaşayabilmesi için çalışmalılar" dedi. Belediye başkanı olduğu ilçede de sosyal desteklerin devam ettiğini belirten Yavaş, "Hiç kimseyi ayırmadan düzenli bir şekilde destek sağlıyoruz. Eğer destek olacaklarsa, görevde olanlar da harekete geçmeli ve emeklilere destek olmalılar" şeklinde konuştu. Yavaş, insan odaklı belediyecilik anlayışlarının aciliyet sırası olduğunu belirterek, "Kentte yaşayan insanların temel ihtiyaçlarını karşılamak en öncelikli konumuz. Avrupa standartlarını yakaladık ve desteklerimiz bütçemizin yüzde 12'sine ulaştı. En büyük projemiz insandır" dedi. Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün de Mansur Yavaş'a emeklilere olan desteklerinden dolayı teşekkür etti ve kriterlere uyan emeklileri belediyeye yönlendirerek destek almalarını sağladı. Yavaş, "Ankara'da yaşayan herkese destek olmaya devam edeceğiz" dedi.
ABB Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Emekliler Derneği'ni ziyaretinde şu mesajı verdi: "İhtiyacı olan herkese desteğimiz devam edecek..."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart 2024 Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Emekliler Derneği'nde emeklilerle buluştu.

Mansur Yavaş, belediyecilik anlayışında herkese eşit hizmet etmenin önemini vurgulayarak, emeklilere verilen desteklerle ilgili şunları ifade etti: "Belediye olarak toplumun her kesimine ulaşmamız gerekiyor. Vatandaşların yaşamının her alanıyla ilgileniyoruz. Konforlu yaşam alanları sağlamanın yanı sıra, geçimleriyle de ilgileniyoruz. Şu anda 200 bin aileye sosyal destek sağlıyoruz. Ancak, son zamla birlikte emeklilerin aldığı maaşlar arttı ve destek kriterlerine daha fazla uymaya başladı. Ancak, emeklilerin durumu hala zor. Bu nedenle 31 bin emekliye 6 aydır biner lira destek veriyoruz. Ayrıca et ve doğal gaz yardımları da yapıyoruz."

EMEKLİLER İNSANCA YAŞABİLMELİ

Yavaş, diğer adaylara da çağrı yaparak, "Hükümete mensup adaylar da emeklilere destek olacaklarını ifade ediyorlar. Ancak, sorumluluk hükümete aittir. Emeklilerin insanca yaşayabilmesi için çalışmalılar" dedi.

Belediye başkanı olduğu ilçede de sosyal desteklerin devam ettiğini belirten Yavaş, "Hiç kimseyi ayırmadan düzenli bir şekilde destek sağlıyoruz. Eğer destek olacaklarsa, görevde olanlar da harekete geçmeli ve emeklilere destek olmalılar" şeklinde konuştu.

Yavaş, insan odaklı belediyecilik anlayışlarının aciliyet sırası olduğunu belirterek, "Kentte yaşayan insanların temel ihtiyaçlarını karşılamak en öncelikli konumuz. Avrupa standartlarını yakaladık ve desteklerimiz bütçemizin yüzde 12'sine ulaştı. En büyük projemiz insandır" dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün de Mansur Yavaş'a emeklilere olan desteklerinden dolayı teşekkür etti ve kriterlere uyan emeklileri belediyeye yönlendirerek destek almalarını sağladı. Yavaş, "Ankara'da yaşayan herkese destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.