Mansur Yavaş: Gereken yapılacaktır

Ankara 21.09.2023 - 10:37, Güncelleme: 21.09.2023 - 10:37
 

Mansur Yavaş: Gereken yapılacaktır

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, özel halk otobüsü esnafına rest çekti! Yavaş, “Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır” dedi.
Ankara Özel Halk Otobüsü sahiplerinin, zarar ettikleri gerekçesiyle ücretsiz taşıma hakkı olanları artık taşamayacaklarını açıklamasının ardından gözler Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) çevrilmişti… ABB Başkanı Mansur Yavaş; artan maliyetlere rağmen özel otobüslere destek olduklarını, Eylül 2023 ayına kadar EGO’nun zararının 3 milyar TL’yi bulduğunu açıkladı. Başkan Yavaş, ücretsiz binme hakkı olduğu halde vatandaşın özel halk otobüslerine alınmaması halinde plakaların kendilerine bildirilmesini, gereğini yapacaklarını açıkladı. Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Sevgili hemşehrilerim göreve geldiğimizden beri artan maliyetlere rağmen toplu ulaşım kullananlar Belediyemizce sübvanse edilerek ucuz taşımacılık yapmaktayız. EGO’nun artan maliyetler nedeniyle sadece 2023 Eylül ayına kadar olan zararı 3 milyar TL’ye yaklaşmaktadır. Ayrıca özel taşımacılık yapan halk otobüslerine de düzenli destek olunmaktadır. Meclisteki muhalefet üyeleri Belediye Kanunu’nun 62. maddesine aykırı olarak EGO’nun tümden iflasına yönelik önerge vermişler ve tarafımdan veto edilmiştir. Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticiler trafikten men edilerek yasal işlem yapılacaktır. Bundan sonra da gelir desteği verilmeyecektir. Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Belediye otobüslerini; polisler, engelliler, terör gazileri, şehit yakınları, basın mensupları ve 65 yaş üstü vatandaşlar ücretsiz olarak kullanıyor. Bunların karşılığında Aile Bakanlığı ve ABB kendilerine belli oranlarda maddi destek veriyor.
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, özel halk otobüsü esnafına rest çekti! Yavaş, “Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır” dedi.

Ankara Özel Halk Otobüsü sahiplerinin, zarar ettikleri gerekçesiyle ücretsiz taşıma hakkı olanları artık taşamayacaklarını açıklamasının ardından gözler Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) çevrilmişti… ABB Başkanı Mansur Yavaş; artan maliyetlere rağmen özel otobüslere destek olduklarını, Eylül 2023 ayına kadar EGO’nun zararının 3 milyar TL’yi bulduğunu açıkladı. Başkan Yavaş, ücretsiz binme hakkı olduğu halde vatandaşın özel halk otobüslerine alınmaması halinde plakaların kendilerine bildirilmesini, gereğini yapacaklarını açıkladı.

Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Sevgili hemşehrilerim göreve geldiğimizden beri artan maliyetlere rağmen toplu ulaşım kullananlar Belediyemizce sübvanse edilerek ucuz taşımacılık yapmaktayız. EGO’nun artan maliyetler nedeniyle sadece 2023 Eylül ayına kadar olan zararı 3 milyar TL’ye yaklaşmaktadır. Ayrıca özel taşımacılık yapan halk otobüslerine de düzenli destek olunmaktadır.

Meclisteki muhalefet üyeleri Belediye Kanunu’nun 62. maddesine aykırı olarak EGO’nun tümden iflasına yönelik önerge vermişler ve tarafımdan veto edilmiştir. Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticiler trafikten men edilerek yasal işlem yapılacaktır. Bundan sonra da gelir desteği verilmeyecektir. Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Belediye otobüslerini; polisler, engelliler, terör gazileri, şehit yakınları, basın mensupları ve 65 yaş üstü vatandaşlar ücretsiz olarak kullanıyor. Bunların karşılığında Aile Bakanlığı ve ABB kendilerine belli oranlarda maddi destek veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.