Mansur Yavaş: Emeklilerimize Emekli Meclisi kuracağız

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 14.03.2024 - 20:39, Güncelleme: 14.03.2024 - 20:39
 

Mansur Yavaş: Emeklilerimize Emekli Meclisi kuracağız

Ankara Büyükşehir Belediyesi, emekli ve engelli bireylerin yaşam kalitelerini artırarak, sosyal ve kültürel açıdan desteklemeyi hedefleyen projeleri kapsamında kentin 5 farklı noktasında gerçekleştirdiği Emekli Etkinlik Merkezi ve Emekli Meclisi, Engelli Lokali ve Kişisel Gelişim Merkezi'nin açılışını tamamladı.
Başkent'in farklı bölgelerindeki bu merkezlerin açılışını Batıkent Emekli Etkinlik Merkezi ve Emekli Meclisi'nde gerçekleştirilen toplu açılış töreniyle gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Sosyal belediyeciliği sadece sosyal destekle sınırlamak yanlış olur. Her yaş grubunun kendini sosyalleştireceği, vakit geçireceği, insanlarla bir araya geleceği alanları oluşturmak belediyenin önemli görevlerinden biridir" şeklinde konuştu. Başkan Yavaş, projelerinin insan odaklı olduğunu belirterek, "Bizim projelerimizin merkezinde insan var. Halkın parasını göstermelik projelere değil, insanların gerçek ihtiyaçlarına yönlendiriyoruz. Şehrin giriş ve çıkışlarındaki anlamsız yapıların ne faydası var? Biz ise altyapıya, insanların yaşam kalitesini yükseltecek projelere odaklanıyoruz" dedi. Yavaş, gelecek dönemde Emekli Meclisi kuracaklarını açıkladı ve şunları söyledi: "Emeklilerimiz için Emekli Meclisi kuracağız. Bu meclis, belediyeye taleplerini iletecek, komisyon üyeleri ve meclis başkanı aracılığıyla kararlar alacak. Biz de onların talepleri doğrultusunda hareket edeceğiz." Ayrıca, rakibinin emeklilere yönelik seçim vaatlerine de değinen Yavaş, "Ücretsiz otobüs hizmeti gibi vaatlerde bulunanlar, bu kararları Cumhurbaşkanlığı'nın vereceğini unutmamalı. Belediyenin bu konuda yetkisi yok. Beklemekten başka çareleri yok" şeklinde konuştu. Başkan Yavaş, emeklilere yönelik verdikleri destekleri de vurgulayarak, "Türkiye'de ilk defa emeklilere yönelik bir projeyi başlattık. Başvurular sonucunda 34 bin emekliye düzenli olarak destek sağlıyoruz. Bu projelerle insanların insanca yaşamasını, ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz" dedi. Son olarak, mal beyanını açıkladığını hatırlatan Yavaş, şeffaflık ilkesine vurgu yaparak, "Şeffaflık, açık ihaleler ve hesap verebilirlik, kentin yönetiminde önemlidir. Mal beyanımı açıklayana kadar bu ilkeyle hareket etmeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, emekli ve engelli bireylerin yaşam kalitelerini artırarak, sosyal ve kültürel açıdan desteklemeyi hedefleyen projeleri kapsamında kentin 5 farklı noktasında gerçekleştirdiği Emekli Etkinlik Merkezi ve Emekli Meclisi, Engelli Lokali ve Kişisel Gelişim Merkezi'nin açılışını tamamladı.

Başkent'in farklı bölgelerindeki bu merkezlerin açılışını Batıkent Emekli Etkinlik Merkezi ve Emekli Meclisi'nde gerçekleştirilen toplu açılış töreniyle gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Sosyal belediyeciliği sadece sosyal destekle sınırlamak yanlış olur. Her yaş grubunun kendini sosyalleştireceği, vakit geçireceği, insanlarla bir araya geleceği alanları oluşturmak belediyenin önemli görevlerinden biridir" şeklinde konuştu.

Başkan Yavaş, projelerinin insan odaklı olduğunu belirterek, "Bizim projelerimizin merkezinde insan var. Halkın parasını göstermelik projelere değil, insanların gerçek ihtiyaçlarına yönlendiriyoruz. Şehrin giriş ve çıkışlarındaki anlamsız yapıların ne faydası var? Biz ise altyapıya, insanların yaşam kalitesini yükseltecek projelere odaklanıyoruz" dedi.

Yavaş, gelecek dönemde Emekli Meclisi kuracaklarını açıkladı ve şunları söyledi: "Emeklilerimiz için Emekli Meclisi kuracağız. Bu meclis, belediyeye taleplerini iletecek, komisyon üyeleri ve meclis başkanı aracılığıyla kararlar alacak. Biz de onların talepleri doğrultusunda hareket edeceğiz."

Ayrıca, rakibinin emeklilere yönelik seçim vaatlerine de değinen Yavaş, "Ücretsiz otobüs hizmeti gibi vaatlerde bulunanlar, bu kararları Cumhurbaşkanlığı'nın vereceğini unutmamalı. Belediyenin bu konuda yetkisi yok. Beklemekten başka çareleri yok" şeklinde konuştu.

Başkan Yavaş, emeklilere yönelik verdikleri destekleri de vurgulayarak, "Türkiye'de ilk defa emeklilere yönelik bir projeyi başlattık. Başvurular sonucunda 34 bin emekliye düzenli olarak destek sağlıyoruz. Bu projelerle insanların insanca yaşamasını, ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz" dedi.

Son olarak, mal beyanını açıkladığını hatırlatan Yavaş, şeffaflık ilkesine vurgu yaparak, "Şeffaflık, açık ihaleler ve hesap verebilirlik, kentin yönetiminde önemlidir. Mal beyanımı açıklayana kadar bu ilkeyle hareket etmeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.