Mansur Yavaş eczanelere borcu olan hastaların yüzünü güldürdü

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 07.03.2024 - 12:39, Güncelleme: 07.03.2024 - 12:39
 

Mansur Yavaş eczanelere borcu olan hastaların yüzünü güldürdü

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Ankara Eczacı Odası'nın iş birliğiyle hayata geçirilen "Sağlığa El Ver" projesi kapsamında Ankara'daki eczanelerin veresiye defterleri kapatıldı.
Bu projenin uygulanması için bir hayırsever vatandaşın katkısıyla gerçekleşen girişimle, 133 eczaneden gelen bilgilere dayanarak toplamda 1429 hastanın 1 milyon 110 bin 464 TL'lik borcu ödendi. Pandemi sürecinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın öncülüğünde başlatılan "İyilik Bulaşıcıdır" kampanyasıyla birlikte, dayanışma ruhu devam ediyor. Ankara'da bu dayanışma ruhunu yeniden canlandıran "Sağlığa El Ver" projesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Eczacı Odası'nın iş birliğiyle hayata geçirildi. Proje kapsamında, pandemi döneminde bakkalların veresiye borçlarını ödeme kampanyasının ardından şimdi de eczaneler için benzer bir girişim başlatıldı. Ankara Eczacı Odası'nın 133 eczaneden aldığı bilgiler doğrultusunda, bir hayırsever vatandaşın katkısıyla 1429 hastanın toplamda 1 milyon 110 bin 464 TL'lik borcu ödendi. VATANDAŞLAR GİBİ ECZACILAR DA MEMNUN...  Proje ile ilgili bilgi veren Ankara Eczacı Odası Başkanı Cem Abbasoğlu “Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Eczacı Odası’nın birlikte yürütmüş olduğu ‘Sağlığa El Ver’ projesi kapsamında Ankara’daki eczanelere veresiye borcu olan vatandaşlarımızın borçlarını kapatıyoruz. Bu kapsamda toplamda 1 milyon TL’nin üzerinde borcu kapatma işi yapıyoruz. Güzel bir proje, vatandaşlarımızın sağlığa erişiminde özellikle bazı bölgelerde geliri düşük ailelerin ilaca erişiminde ciddi sıkıntılar yaşadığını görüyoruz. Bu kapsamda eczacılar olarak başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu Veresiye defterleri kapanan eczacılar da uygulamadan duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: -Eczacı Birol Kaya: “Veresiye borcu olduğu için başkanımızdan talep ettik, Ankara Eczacı Odası da buna öncülük etti. Gerçekten ödeme güçlüğü çeken hastalarımızdı. Onun için çok teşekkür ediyoruz.” -Eczacı Ayşin Ersoy: “Ekonomik krizin bu kadar derinleştiği bir dönemde çok faydalı bir uygulama. İnsanların borçlarını siliyoruz. Vatandaşlar da çok memnun, çok güzel bir proje.” -Eczacı Gül Nihal Aytaç: “Sağlığa El Ver projesi, eczanelere olan borcundan dolayı sıkıntı yaşayan hastalarımızın derdine deva olmuştur. Bunun için hastalarımız adına Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz.” -Eczacı Mehmet Selim Halıcı: “Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Eczacı Odası’na bu projeden dolayı çok teşekkür ederiz. Özellikle alım gücü düşük olan ve ilaç fiyat farklarını, muayene ücretlerini ödemekte zorlanan hastalarımız için güzel bir proje. Çok teşekkür ederiz.”
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Ankara Eczacı Odası'nın iş birliğiyle hayata geçirilen "Sağlığa El Ver" projesi kapsamında Ankara'daki eczanelerin veresiye defterleri kapatıldı.

Bu projenin uygulanması için bir hayırsever vatandaşın katkısıyla gerçekleşen girişimle, 133 eczaneden gelen bilgilere dayanarak toplamda 1429 hastanın 1 milyon 110 bin 464 TL'lik borcu ödendi.

Pandemi sürecinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın öncülüğünde başlatılan "İyilik Bulaşıcıdır" kampanyasıyla birlikte, dayanışma ruhu devam ediyor. Ankara'da bu dayanışma ruhunu yeniden canlandıran "Sağlığa El Ver" projesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Eczacı Odası'nın iş birliğiyle hayata geçirildi.

Proje kapsamında, pandemi döneminde bakkalların veresiye borçlarını ödeme kampanyasının ardından şimdi de eczaneler için benzer bir girişim başlatıldı. Ankara Eczacı Odası'nın 133 eczaneden aldığı bilgiler doğrultusunda, bir hayırsever vatandaşın katkısıyla 1429 hastanın toplamda 1 milyon 110 bin 464 TL'lik borcu ödendi.

VATANDAŞLAR GİBİ ECZACILAR DA MEMNUN... 

Proje ile ilgili bilgi veren Ankara Eczacı Odası Başkanı Cem Abbasoğlu “Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Eczacı Odası’nın birlikte yürütmüş olduğu ‘Sağlığa El Ver’ projesi kapsamında Ankara’daki eczanelere veresiye borcu olan vatandaşlarımızın borçlarını kapatıyoruz. Bu kapsamda toplamda 1 milyon TL’nin üzerinde borcu kapatma işi yapıyoruz. Güzel bir proje, vatandaşlarımızın sağlığa erişiminde özellikle bazı bölgelerde geliri düşük ailelerin ilaca erişiminde ciddi sıkıntılar yaşadığını görüyoruz. Bu kapsamda eczacılar olarak başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu

Veresiye defterleri kapanan eczacılar da uygulamadan duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

-Eczacı Birol Kaya: “Veresiye borcu olduğu için başkanımızdan talep ettik, Ankara Eczacı Odası da buna öncülük etti. Gerçekten ödeme güçlüğü çeken hastalarımızdı. Onun için çok teşekkür ediyoruz.”

-Eczacı Ayşin Ersoy: “Ekonomik krizin bu kadar derinleştiği bir dönemde çok faydalı bir uygulama. İnsanların borçlarını siliyoruz. Vatandaşlar da çok memnun, çok güzel bir proje.”

-Eczacı Gül Nihal Aytaç: “ Sağlığa El Ver projesi, eczanelere olan borcundan dolayı sıkıntı yaşayan hastalarımızın derdine deva olmuştur. Bunun için hastalarımız adına Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz.”

-Eczacı Mehmet Selim Halıcı: “Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Eczacı Odası’na bu projeden dolayı çok teşekkür ederiz. Özellikle alım gücü düşük olan ve ilaç fiyat farklarını, muayene ücretlerini ödemekte zorlanan hastalarımız için güzel bir proje. Çok teşekkür ederiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.