Mansur Yavaş duyurdu: Başkentte işler rayında!

Yerel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 19.02.2024 - 11:39, Güncelleme: 19.02.2024 - 11:39
 

Mansur Yavaş duyurdu: Başkentte işler rayında!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Başkentte işler rayında" sloganıyla duyurduğu yeni metro projeleri için çalışmalar hızla devam ediyor.
Artan nüfus yoğunluğu ve artan araç sayısından kaynaklanan trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi, sıfırdan yeni metro projeleri üzerinde çalışıyor. Başkent'e kazandırılacak yeni metro hatları için çalışmalar hızla ilerliyor. Toplamda 50,65 kilometrelik 5 yeni metro hattı planlanıyor. Dikimevi-Natoyolu (Mamak), M2 Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent, M4 Şehitler-Ovacık, M5 Kızılay-Dikmen ve M6 Çayyolu-Sincan hatlarının tamamlanmasıyla Ankara'ya 50,65 kilometrelik raylı sistem hattı eklenecek. 12 yıl aradan sonra başlanacak olan Mamak'ın ilk metro projesi olan Dikimevi-Natoyolu (Mamak) Metro Hattı'nın projesi tamamlanmak üzere. Bu proje, 7,4 kilometrelik bir hat uzunluğuna sahip olacak ve Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu gibi 8 ayrı istasyondan oluşacak. Önyeterlilik aşamasından sonra, katılan 9 firmanın teklifleri değerlendirilecek ve ihale yeniden gerçekleştirilecek. KONFORLU ULAŞIM SAĞLAYACAK 2014 yılında hizmete açılan M2 Kızılay-Çayyolu Hattı, Yaşamkent ve Bağlıca bölgelerine uzatılacak. Bu proje, otobüs aktarmalarını azaltacak ve yolculara daha konforlu bir ulaşım sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. M4 Keçiören Hattı, Ovacık (Forum) bölgesine kadar uzatılacak. Bu proje, Sanatoryum Hastanesi, Ufuktepe ve Ovacık bölgelerine hizmet edecek. M5 Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı ise 14,3 kilometrelik bir uzunluğa sahip olacak ve Esat, Kuğulu Park, Dikmen Vadisi, Çetin Emeç, Öveçler, Dikmen, Malazgirt, Keklikpınarı, Akpınar, Atatürk Sitesi ve Oran Şehri olmak üzere 11 istasyondan oluşacak. Çayyolu (M2)-Sincan (M3) Birleşim Hattı (M6) projesi, Başkent'in ilk ring metro hattı olacak. Bu proje, Çayyolu-Sincan hatları arasındaki geçiş süresini kısaltırken, Başkentray ve YHT hatlarıyla da entegrasyonu sağlayacak. Ayrıca, bu hatla kuzey-güney bağlantısı sağlanacak ve Çayyolu ile Sincan arasındaki yolculuk süresi 25 dakikaya düşürülecek.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Başkentte işler rayında" sloganıyla duyurduğu yeni metro projeleri için çalışmalar hızla devam ediyor.

Artan nüfus yoğunluğu ve artan araç sayısından kaynaklanan trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi, sıfırdan yeni metro projeleri üzerinde çalışıyor. Başkent'e kazandırılacak yeni metro hatları için çalışmalar hızla ilerliyor.

Toplamda 50,65 kilometrelik 5 yeni metro hattı planlanıyor. Dikimevi-Natoyolu (Mamak), M2 Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent, M4 Şehitler-Ovacık, M5 Kızılay-Dikmen ve M6 Çayyolu-Sincan hatlarının tamamlanmasıyla Ankara'ya 50,65 kilometrelik raylı sistem hattı eklenecek.

12 yıl aradan sonra başlanacak olan Mamak'ın ilk metro projesi olan Dikimevi-Natoyolu (Mamak) Metro Hattı'nın projesi tamamlanmak üzere. Bu proje, 7,4 kilometrelik bir hat uzunluğuna sahip olacak ve Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu gibi 8 ayrı istasyondan oluşacak. Önyeterlilik aşamasından sonra, katılan 9 firmanın teklifleri değerlendirilecek ve ihale yeniden gerçekleştirilecek.

KONFORLU ULAŞIM SAĞLAYACAK

2014 yılında hizmete açılan M2 Kızılay-Çayyolu Hattı, Yaşamkent ve Bağlıca bölgelerine uzatılacak. Bu proje, otobüs aktarmalarını azaltacak ve yolculara daha konforlu bir ulaşım sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

M4 Keçiören Hattı, Ovacık (Forum) bölgesine kadar uzatılacak. Bu proje, Sanatoryum Hastanesi, Ufuktepe ve Ovacık bölgelerine hizmet edecek.

M5 Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı ise 14,3 kilometrelik bir uzunluğa sahip olacak ve Esat, Kuğulu Park, Dikmen Vadisi, Çetin Emeç, Öveçler, Dikmen, Malazgirt, Keklikpınarı, Akpınar, Atatürk Sitesi ve Oran Şehri olmak üzere 11 istasyondan oluşacak.

Çayyolu (M2)-Sincan (M3) Birleşim Hattı (M6) projesi, Başkent'in ilk ring metro hattı olacak. Bu proje, Çayyolu-Sincan hatları arasındaki geçiş süresini kısaltırken, Başkentray ve YHT hatlarıyla da entegrasyonu sağlayacak. Ayrıca, bu hatla kuzey-güney bağlantısı sağlanacak ve Çayyolu ile Sincan arasındaki yolculuk süresi 25 dakikaya düşürülecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.