Mansur Yavaş: Ankara'yı güzelleştirmeye çalışıyoruz

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 18.01.2024 - 18:12, Güncelleme: 18.01.2024 - 18:12
 

Mansur Yavaş: Ankara'yı güzelleştirmeye çalışıyoruz

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 5. Etap çalışmaları kapsamında, 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan 166 konutun tapu dağıtım ve anahtar teslim töreni gerçekleşti.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hak sahiplerine tapularını teslim ederken, burada yaptığı konuşmada, "Bugün 166 adet konut sizlere teslim edilecek. Cenab-ı Allah güle güle oturmayı nasip etsin. Üzüntüm şudur; maalesef vefat edenler var, göremediler bugünleri… Bunun müsebbibi kim? Yani elinde imkân varken, elinde para varken bu borcu ödemek yerine gidip çalışmayan, projelere para yatırıp ondan sonra ben Ankara’ya proje yaptım diyenler değil midir? Farkımız bu… Farkımız sizlerden aldığımız parayı size harcamak. Öncelikli olarak borcumuzdan kurtulup bu insanların mağduriyetini ortadan kaldırmak" ifadelerine yer verildi. MANSUR YAVAŞ: VERDİĞİMİZ SÖZ ANKARA HALKINI ZENGİN ETMEK 15 yıldır Mamak'taki yuvalarından ayrı kalan hak sahiplerinin yeni evlerine kavuştuğu belirtilirken, törene ABB Meclis Üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar ve hak sahibi vatandaşların katıldığı belirtildi. Mansur Yavaş, konuşmasında projenin önemine vurgu yaparak, "Ankara halkının parası artık yurt dışına bitki alınmaya gitmiyor. Ankara’nın çiftçisine tohum oluyor, topraktan bereket olarak fışkırıyor. Çiçekler yine Ankara halkının dar gelirli ailelerine ürettirilip onlardan alıp Ankara’yı güzelleştirmeye çalışıyoruz. Varımız yoğumuz seçimden önce verdiğimiz söz gibi Ankara halkını zengin etmek. Başka projelere harcayacak beş kuruşumuz yok. Ben bu paraları harcarken, Ankara Büyükşehir Belediyesinin bütçesini harcarken, cebimdeki parayı harcarken nasıl israf etmiyorsam, boş projelere sarf etmiyorsam Belediyenin parasını da aynı şekilde kendi param gibi değerlendiriyorum. Çünkü bu harcadığımız para sizin bana emanet ettiğiniz para" şeklinde konuştu. Mansur Yavaş, geçmiş dönemdeki mağduriyetler için özür dilerken, "İnşallah bundan sonra mutlu bir şekilde oturmaya devam edersiniz. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum, tekrar tekrar hayırlı olsun diyorum" dedi.
Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 5. Etap çalışmaları kapsamında, 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan 166 konutun tapu dağıtım ve anahtar teslim töreni gerçekleşti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hak sahiplerine tapularını teslim ederken, burada yaptığı konuşmada, "Bugün 166 adet konut sizlere teslim edilecek. Cenab-ı Allah güle güle oturmayı nasip etsin. Üzüntüm şudur; maalesef vefat edenler var, göremediler bugünleri… Bunun müsebbibi kim? Yani elinde imkân varken, elinde para varken bu borcu ödemek yerine gidip çalışmayan, projelere para yatırıp ondan sonra ben Ankara’ya proje yaptım diyenler değil midir? Farkımız bu… Farkımız sizlerden aldığımız parayı size harcamak. Öncelikli olarak borcumuzdan kurtulup bu insanların mağduriyetini ortadan kaldırmak" ifadelerine yer verildi.

MANSUR YAVAŞ: VERDİĞİMİZ SÖZ ANKARA HALKINI ZENGİN ETMEK

15 yıldır Mamak'taki yuvalarından ayrı kalan hak sahiplerinin yeni evlerine kavuştuğu belirtilirken, törene ABB Meclis Üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar ve hak sahibi vatandaşların katıldığı belirtildi. Mansur Yavaş, konuşmasında projenin önemine vurgu yaparak, "Ankara halkının parası artık yurt dışına bitki alınmaya gitmiyor. Ankara’nın çiftçisine tohum oluyor, topraktan bereket olarak fışkırıyor. Çiçekler yine Ankara halkının dar gelirli ailelerine ürettirilip onlardan alıp Ankara’yı güzelleştirmeye çalışıyoruz. Varımız yoğumuz seçimden önce verdiğimiz söz gibi Ankara halkını zengin etmek. Başka projelere harcayacak beş kuruşumuz yok. Ben bu paraları harcarken, Ankara Büyükşehir Belediyesinin bütçesini harcarken, cebimdeki parayı harcarken nasıl israf etmiyorsam, boş projelere sarf etmiyorsam Belediyenin parasını da aynı şekilde kendi param gibi değerlendiriyorum. Çünkü bu harcadığımız para sizin bana emanet ettiğiniz para" şeklinde konuştu. Mansur Yavaş, geçmiş dönemdeki mağduriyetler için özür dilerken, "İnşallah bundan sonra mutlu bir şekilde oturmaya devam edersiniz. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum, tekrar tekrar hayırlı olsun diyorum" dedi.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.