Mamak’ta sokak köpeği katliamı yok

Güncel 28.11.2022 - 13:28, Güncelleme: 28.11.2022 - 13:28
 

Mamak’ta sokak köpeği katliamı yok

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, son günlerde Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi üzerinden yapılan manipülasyonlara, yalan haberlere bir kez daha cevap verdi ve Mamak Belediyesi’nin sokak köpeklerine yönelik herhangi bir katliamda bulunmadığını söyledi. Bazı grupların yaşanan olayları çarpıttığını ve manipülasyon yaptığını belirtti.
Başkan Murat Köse, “ABB’nin 2023 Bütçesini” değerlendirdiği basın toplantısında soruları cevapladı. Son günlerde Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi üzerinden yapılan yalan yanlış haberleri değerlendirdi, durumun iç yüzünü paylaşarak konuya açıklık getirdi. Başkan Murat Köse, “Herhangi bir köpek katliamı yok, yanlış anlaşılma sonrası bazı grupların farklı siyasi sonuçlar ortaya çıkarmaya çalışma çabaları var” dedi. “TAŞ ATARAK, SLOGAN ATARAK OLMAZ” Başkan Murat Köse, “Bazı marjinal grupların ve çeşitli örgütlerin farklı siyasi sonuçlar ortaya çıkarmaya çalıştıklarını,  manipülasyon yaptıklarını, halkı kin ve nefrete teşvik etmeye çalıştıklarını görüyoruz. Dün akşam tesisimiz taşlı bir saldırıya uğradı. Bir görevlimiz yaralandı. Göstericilerden ya da saldırganlardan biri de yaralanmış ona da üzüldük. Taşın nerden geldiğine yönelik de bir açıklama yaptık. Konu ile alakalı da inceleme başlattık.  Belediyeler, bir kamu kurumudur ve şeffaf ve hesap verilebilir ilkeler çerçevesinde hizmet eder. Bizim tüm çalışmalarımız denetlenebilirdir.  O gün de Tarım Bakanlığı’ndan ve İçişleri Bakanlığı’ndan bu konuda uzmanlaşmış polisler geldi ve raporu ifade etmiştir. Bizim tesisimiz Türkiye’deki en standart güzel hizmet yapan tesislerden bir tanesidir. Önümüzdeki günlerde Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, tesisimizin içinde bir basın toplantısı yapacak ve siz de oraya gittiğiniz de tesisimizin ne kadar düzenli olduğunu göreceksiniz. Veteriner Hekimlerimiz olağanüstü gayretle çalışıyor. Çalışmalarımızın karalanmasına, tesisimizin itibarının zedelenmesine izin vermeyiz. Biz şeffaf bir kurum olarak kapımız her zaman açık. Bir grup hayvan sever geçen hafta geldi doğal olarak içeri aldık, gezdiler. Ama böyle taş atarak, slogan atarak bir kuruma girmek asla kabul edilemez” dedi. 
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, son günlerde Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi üzerinden yapılan manipülasyonlara, yalan haberlere bir kez daha cevap verdi ve Mamak Belediyesi’nin sokak köpeklerine yönelik herhangi bir katliamda bulunmadığını söyledi. Bazı grupların yaşanan olayları çarpıttığını ve manipülasyon yaptığını belirtti.

Başkan Murat Köse, “ABB’nin 2023 Bütçesini” değerlendirdiği basın toplantısında soruları cevapladı. Son günlerde Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi üzerinden yapılan yalan yanlış haberleri değerlendirdi, durumun iç yüzünü paylaşarak konuya açıklık getirdi. Başkan Murat Köse, “Herhangi bir köpek katliamı yok, yanlış anlaşılma sonrası bazı grupların farklı siyasi sonuçlar ortaya çıkarmaya çalışma çabaları var” dedi.

“TAŞ ATARAK, SLOGAN ATARAK OLMAZ”

Başkan Murat Köse, “Bazı marjinal grupların ve çeşitli örgütlerin farklı siyasi sonuçlar ortaya çıkarmaya çalıştıklarını,  manipülasyon yaptıklarını, halkı kin ve nefrete teşvik etmeye çalıştıklarını görüyoruz. Dün akşam tesisimiz taşlı bir saldırıya uğradı. Bir görevlimiz yaralandı. Göstericilerden ya da saldırganlardan biri de yaralanmış ona da üzüldük. Taşın nerden geldiğine yönelik de bir açıklama yaptık. Konu ile alakalı da inceleme başlattık.  Belediyeler, bir kamu kurumudur ve şeffaf ve hesap verilebilir ilkeler çerçevesinde hizmet eder. Bizim tüm çalışmalarımız denetlenebilirdir.  O gün de Tarım Bakanlığı’ndan ve İçişleri Bakanlığı’ndan bu konuda uzmanlaşmış polisler geldi ve raporu ifade etmiştir. Bizim tesisimiz Türkiye’deki en standart güzel hizmet yapan tesislerden bir tanesidir. Önümüzdeki günlerde Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, tesisimizin içinde bir basın toplantısı yapacak ve siz de oraya gittiğiniz de tesisimizin ne kadar düzenli olduğunu göreceksiniz. Veteriner Hekimlerimiz olağanüstü gayretle çalışıyor. Çalışmalarımızın karalanmasına, tesisimizin itibarının zedelenmesine izin vermeyiz. Biz şeffaf bir kurum olarak kapımız her zaman açık. Bir grup hayvan sever geçen hafta geldi doğal olarak içeri aldık, gezdiler. Ama böyle taş atarak, slogan atarak bir kuruma girmek asla kabul edilemez” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.