Mamak’ta Gastronomi Festivali gelenekselleşecek

Ankara (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.05.2022 - 13:19, Güncelleme: 29.05.2022 - 13:19
 

Mamak’ta Gastronomi Festivali gelenekselleşecek

ANKHABER Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla düzenlenen Mamak Gastronomi Festivali’nin ikinci gününde Türkiye geneli "Ankara Yemekleri" konulu toplam üç kategoride 30 okul birbiriyle yarıştı. Liseler arası yapılan yarışmada gençler hünerlerini sergiledi. Ankara Tavasından, Beypazarı Güvecine kadar Ankara’nın meşhur yemeklerini pişirdiler. Alanında uzman şeflerin puanlarıyla dereceye girenler ödüllerine kavuştu. Üreğil Millet Bahçesi’nde düzenlenen Gastronomi festivaline, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahir Alay, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, MHP Mamak İlçe Başkanı Mustafa Esen ile belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, “Festivalin hazırlanmasında emeği geçen Mamak Belediyemize, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci ise “Mamak, gastronomide de olsun istedik. 3 gün sürecek festivalimizde geniş bir yelpazeye hitap eden bir gastronomi kültürü gerçekleştirmiş oluyoruz. İnşallah bunu da geleneksel hale getireceğiz ve siz Mamaklı hemşehrilerimizle gastronomi festivallerinde buluşmaya devam edeceğiz” dedi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, göreve geldiği günden bu yana Mamak’ın festivalleriyle, kültür sanat etkinlikleriyle parmakla gösterilen bir ilçe olması için çalışıyor. Bu anlamda yapılan çalışmalarla etkinliklerle Mamak, adından sıkça bahsettiriyor.
ANKHABER

Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla düzenlenen Mamak Gastronomi Festivali’nin ikinci gününde Türkiye geneli "Ankara Yemekleri" konulu toplam üç kategoride 30 okul birbiriyle yarıştı. Liseler arası yapılan yarışmada gençler hünerlerini sergiledi.

Ankara Tavasından, Beypazarı Güvecine kadar Ankara’nın meşhur yemeklerini pişirdiler. Alanında uzman şeflerin puanlarıyla dereceye girenler ödüllerine kavuştu.

Üreğil Millet Bahçesi’nde düzenlenen Gastronomi festivaline, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahir Alay, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, MHP Mamak İlçe Başkanı Mustafa Esen ile belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, “Festivalin hazırlanmasında emeği geçen Mamak Belediyemize, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci ise “Mamak, gastronomide de olsun istedik. 3 gün sürecek festivalimizde geniş bir yelpazeye hitap eden bir gastronomi kültürü gerçekleştirmiş oluyoruz. İnşallah bunu da geleneksel hale getireceğiz ve siz Mamaklı hemşehrilerimizle gastronomi festivallerinde buluşmaya devam edeceğiz” dedi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, göreve geldiği günden bu yana Mamak’ın festivalleriyle, kültür sanat etkinlikleriyle parmakla gösterilen bir ilçe olması için çalışıyor. Bu anlamda yapılan çalışmalarla etkinliklerle Mamak, adından sıkça bahsettiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.