Mamak’ta Bioinnovation 2022 Yarışması

Yerel 25.10.2022 - 13:02, Güncelleme: 25.10.2022 - 13:02
 

Mamak’ta Bioinnovation 2022 Yarışması

Mamak Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü bünyesinde yer alan Mamak Füzyon, bilime ve teknolojiye ilgisi olan gençler için düzenlenen programlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Türkiye'nin 10 farklı Üniversitesi’nin yer aldığı, biyoloji alanında inovatif projelerin üretildiği bir fikir maratonu olan Ana partnerliğini Türkiye Biyologlar Derneği ve Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknolojileri Geliştirme Merkezi’nin yaptığı Bioinnovation 2022 Yarışması, MAMAK FÜZYON’un ev sahipliğinde gerçekleşti. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Marmara Üniversitesi’nin katılım sağladığı 50 saatlik etkinlik kapsamında yarışmacılara mentör dili, detaylı yalın kanvas, tasarımsal düşünce, sunum teknikleri ve prototip hazırlama eğitimleri verildi. Yarışmacı takımların yaklaşık 4 aydır üzerinde çalıştıkları projelerin bitirme hazırlıkları ve jüri sunumları 21-23 Ekim'de MAMAK FÜZYON’da yapıldı. Etkinlik sonunda projeler; yarışmacılar, akademisyenler ve laboratuvar yöneticilerinin yer aldığı jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Salonu’nda Ödül Töreni ve Gala Yemeğinde yarışmacılar ödülleri ile buluştu. Törende yatırımcılar, yöneticiler ve akademisyenler ile bir araya gelme fırsatı bulan yarışmacılar fikirlerini alanında uzman kişilere aktarma fırsatı buldu.  Yazmış oldukları projeler ile yarışma da Marmara Üniversitesi birinci olurken, İstanbul Teknik Üniversitesi ikinci, Bursa Teknik Üniversitesi üçüncü oldu. “Mamak’ta bilime ortak olacak herkese kapımız açık” Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Ülkemizin geleceğine ufuk çizmek, bilim ve teknolojinin, araştırma-geliştirme faaliyetlerinin daha da yoğun ve koordineli biçimde yürütülmesini sağlamak için sürekli fikir üretiyor ve gençlerin fikirlerini hayata geçirmelerinde onlara ev sahipliği yapıyoruz” dedi.
Mamak Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü bünyesinde yer alan Mamak Füzyon, bilime ve teknolojiye ilgisi olan gençler için düzenlenen programlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Türkiye'nin 10 farklı Üniversitesi’nin yer aldığı, biyoloji alanında inovatif projelerin üretildiği bir fikir maratonu olan Ana partnerliğini Türkiye Biyologlar Derneği ve Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknolojileri Geliştirme Merkezi’nin yaptığı Bioinnovation 2022 Yarışması, MAMAK FÜZYON’un ev sahipliğinde gerçekleşti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Marmara Üniversitesi’nin katılım sağladığı 50 saatlik etkinlik kapsamında yarışmacılara mentör dili, detaylı yalın kanvas, tasarımsal düşünce, sunum teknikleri ve prototip hazırlama eğitimleri verildi.

Yarışmacı takımların yaklaşık 4 aydır üzerinde çalıştıkları projelerin bitirme hazırlıkları ve jüri sunumları 21-23 Ekim'de MAMAK FÜZYON’da yapıldı. Etkinlik sonunda projeler; yarışmacılar, akademisyenler ve laboratuvar yöneticilerinin yer aldığı jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.

ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Salonu’nda Ödül Töreni ve Gala Yemeğinde yarışmacılar ödülleri ile buluştu. Törende yatırımcılar, yöneticiler ve akademisyenler ile bir araya gelme fırsatı bulan yarışmacılar fikirlerini alanında uzman kişilere aktarma fırsatı buldu. 

Yazmış oldukları projeler ile yarışma da Marmara Üniversitesi birinci olurken, İstanbul Teknik Üniversitesi ikinci, Bursa Teknik Üniversitesi üçüncü oldu.

“Mamak’ta bilime ortak olacak herkese kapımız açık”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Ülkemizin geleceğine ufuk çizmek, bilim ve teknolojinin, araştırma-geliştirme faaliyetlerinin daha da yoğun ve koordineli biçimde yürütülmesini sağlamak için sürekli fikir üretiyor ve gençlerin fikirlerini hayata geçirmelerinde onlara ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.