Mamak'ta Atıklar Ekonomiye Kazandırılıyor

Yerel 12.10.2022 - 12:54, Güncelleme: 12.10.2022 - 12:54
 

Mamak'ta Atıklar Ekonomiye Kazandırılıyor

Mamak Belediyesi atıkları ekonomiye kazandırmaya devam ediyor. Mamak Belediyesi Sıfır Atık Getirme Merkezi, Mamak’ta sıfır atık hedefi ile çalışıyor.
Çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak adına hizmet veren Sıfır Atık Getirme Merkezi bin 562 metrekarelik alana sahip. Merkeze  kâğıttan metale, camdan plastiğe kadar 14 grup atık kabul ediliyor. Mamak Belediyesi’nin Sıfır Atık Getirme Merkezi ile organik atıklar dışındaki evsel atıklar doğaya atılmadan geri dönüşüme ve ülke ekonomisine kazandırılıyor. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Yeşil ekonomi herkes için bir zorunluluk olmakla birlikte temiz bir çevre ve enerji üretimi için çok önemli bir basamak. Sıfır atık projesi kapsamında ilçemize kazandırdığımız birinci sınıf atık getirme merkezimiz geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağında ayrı toplanmasını sağlanıyor. Kâğıt, karton, plastik, metal, cam, ahşap, tekstil, elektronik malzeme, kurşunlu pil, floresan ve civa içeren atık, akümülatör, atık ilaç, bitkisel atık yağlar ve ömrünü tamamlamış lastikler atık merkezine toplanarak yeniden üretim süreçlerine kazandırılıyor” dedi.
Mamak Belediyesi atıkları ekonomiye kazandırmaya devam ediyor. Mamak Belediyesi Sıfır Atık Getirme Merkezi, Mamak’ta sıfır atık hedefi ile çalışıyor.

Çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak adına hizmet veren Sıfır Atık Getirme Merkezi bin 562 metrekarelik alana sahip. Merkeze  kâğıttan metale, camdan plastiğe kadar 14 grup atık kabul ediliyor. Mamak Belediyesi’nin Sıfır Atık Getirme Merkezi ile organik atıklar dışındaki evsel atıklar doğaya atılmadan geri dönüşüme ve ülke ekonomisine kazandırılıyor.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Yeşil ekonomi herkes için bir zorunluluk olmakla birlikte temiz bir çevre ve enerji üretimi için çok önemli bir basamak. Sıfır atık projesi kapsamında ilçemize kazandırdığımız birinci sınıf atık getirme merkezimiz geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağında ayrı toplanmasını sağlanıyor. Kâğıt, karton, plastik, metal, cam, ahşap, tekstil, elektronik malzeme, kurşunlu pil, floresan ve civa içeren atık, akümülatör, atık ilaç, bitkisel atık yağlar ve ömrünü tamamlamış lastikler atık merkezine toplanarak yeniden üretim süreçlerine kazandırılıyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.