Mamak’ta 3.5 Tonluk Hamsi Festivali

Güncel 11.12.2023 - 14:14, Güncelleme: 11.12.2023 - 14:14
 

Mamak’ta 3.5 Tonluk Hamsi Festivali

Mamak Belediyesi Geleneksel 3. Hamsi Festivali ile Üreğil Millet Bahçesi’nde Karadeniz rüzgarı estirdi.
Bu yıl 3.’sü düzenlenen Geleneksel Hamsi Festivali’nde kemençe, tulum çaldı; horonlar oynandı. Halk oyunları gösterileri ile renklenen festivalde mangallar sıra sıra dizildi. Izgaralarda pişirilen hamsiler vatandaşlara dağıtıldı. Festivalde 3 buçuk ton hamsi pişirildi, dağıtıldı. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliğinde Üreğil Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen 3. Geleneksel Festivali’ne ilçe protokolü ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Deyim yerindeyse Üreğil Millet Bahçesi doldu taştı. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Biz Mamaklılarla büyük bir aileyiz. Böyle güzel etkinliklerde Mamaklı hemşerilerimle bir araya gelmekten duyduğum mutluluğu bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi. Başkan Murat Köse, sosyal medya hesabından da bir paylaşım yaparak “Geleneksel 3. Hamsi Festivali, Rabbimden birlik ve beraberliğimizi daim etmesini diliyorum. Hafta sonu Güzel Mamaklılar, aileleri, çocukları ile festivalimize katılarak vakitlerini güzel bir şekilde değerlendirdiler” diye yazdı.
Mamak Belediyesi Geleneksel 3. Hamsi Festivali ile Üreğil Millet Bahçesi’nde Karadeniz rüzgarı estirdi.

Bu yıl 3.’sü düzenlenen Geleneksel Hamsi Festivali’nde kemençe, tulum çaldı; horonlar oynandı. Halk oyunları gösterileri ile renklenen festivalde mangallar sıra sıra dizildi. Izgaralarda pişirilen hamsiler vatandaşlara dağıtıldı. Festivalde 3 buçuk ton hamsi pişirildi, dağıtıldı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliğinde Üreğil Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen 3. Geleneksel Festivali’ne ilçe protokolü ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Deyim yerindeyse Üreğil Millet Bahçesi doldu taştı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Biz Mamaklılarla büyük bir aileyiz. Böyle güzel etkinliklerde Mamaklı hemşerilerimle bir araya gelmekten duyduğum mutluluğu bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi. Başkan Murat Köse, sosyal medya hesabından da bir paylaşım yaparak “Geleneksel 3. Hamsi Festivali, Rabbimden birlik ve beraberliğimizi daim etmesini diliyorum. Hafta sonu Güzel Mamaklılar, aileleri, çocukları ile festivalimize katılarak vakitlerini güzel bir şekilde değerlendirdiler” diye yazdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.