MAMAK BELEDİYESİ İLK GÜNDEN İTİBAREN DEPREMZEDİNİN YANINDA

Güncel 15.02.2023 - 15:21, Güncelleme: 15.02.2023 - 15:21
 

MAMAK BELEDİYESİ İLK GÜNDEN İTİBAREN DEPREMZEDİNİN YANINDA

Zamanla yarış sürerken, çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, bölgeye giderek he çalışmaları yerinde inceledi hem de depremzedeleri dinleyerek daha ne tür yardımlarda bulunabileceklerini öğrendi.
Türkiye’yi yasa boğan yüzyılın felaketinin ardından ilk refleksi gösteren belediyelerden bir tanesi de Mamak Belediyesi’ydi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Arama Kurtarma Timi ile birlikte ilk günden Hatay’da enkaz başındaydı. Bir cana ulaşabilmek, bir hayatı kurtarabilmek adına Mamak Belediyesi ekipleri canla başla mücadele yürüttü. 10 kişilik arama kurtarma timine Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü de büyük destek verdi. 250 kişilik ekip Hatay’da depremzedelere umut oldu. Mamak Arama Kurtarma Timi enkazdan 19 kişiyi sağ olarak çıkardı. Kurtarılanlar arasında kadın, çocuk, genç, yaşlı hatta engelli ve hamile de vardı. Dinlemeler yapıldı, termal kameralar ve teknik cihazlarla enkazda canlı izine ulaşılmaya çalışıldı. Mamak Belediyesi iş makinaları da gece gündüz demeden kontak kapatmadan çalıştı. Kurtarma çalışmaları bazı zamanlar 12 saate kadar sürdü. Ancak ekipler gece gündüz demen canlarını ortaya koyarak 19 depremzedeyi enkazdan kurtarmayı başardı. BÖLGEDE HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN… Sadece enkaz altında çalışmalar yürütülmedi. Depremden kurtulan ancak dışarıda hayat mücadelesi veren depremzedelere de ulaşan Mamak Belediyesi bölgeye götürdüğü mobil aşevleri, çay, çorba ikram araçları ve mobil şarj istasyonu ile hayatı biraz olsun kolaylaştırmak için çalıştı. “BİZ MAMAKLILAR ADINA BURADAYIZ” Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “MAKUT ile birlikte 250 personelimiz buraya gönüllü geldi. Bu iş öyle gönülden olmadıkça yapılabilecek bir iş değil. Bize bu mücadelede destek veren personelimize, çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz Mamak adına buradayız. Mamak halkının sorumluluğu ile buradayız. İnsanlar personelimize, bize dualar ediyor. Bu dualar, Mamak halkına gidiyor” dedi. MAMAKLILAR İYİLİKTE BİRBİRİYLE YARIŞTI Mamak Belediyesi tarafından başlatılan “Deprem Bölgesi İçin Yardım Kampanyası”na Mamaklılar büyük ilgi gösterdi. Yardım toplama alanları olarak belirlenen Hidayet Türkoğlu, Başak ve Türközü Spor Salonlarına Mamaklılar, deyim yerindeyse akın etti. Çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek ellerindekini paylaşmak için birbiriyle yarıştı. Getirilen yardımlar, tek tek açıldı tasnif edildi. TIRların biri geldi diğeri gitti. Hatay’a 8 TIR, 5 kamyon ve 13 kamyon dolusu yardım gönderildi. Battaniyeden ısıtıcıya, halı kilimden yorgana, kışlık giyecekten gıda malzemelerine kadar birçok insani yardım depremzedelere ulaştırıldı. “DÜŞTÜĞÜMÜZ YERDEN KALKACAĞIZ” Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Burada yaraların sarılması da çok kıymetli. Mobil aşevlerimiz, çay, çorba ikram araçlarımız, mobil şarj istasyonumuz, canaze araçlarımızla buradayız. MAKUT ekibimizle beraber Fen İşleri Müdürlüğümüzün çok büyük bölümünü buraya getirdik. İnşallah atlatacağız bugünleri. Hep birlikte düştüğümüz yerden kalkacağız” diye konuştu.
Zamanla yarış sürerken, çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, bölgeye giderek he çalışmaları yerinde inceledi hem de depremzedeleri dinleyerek daha ne tür yardımlarda bulunabileceklerini öğrendi.

Türkiye’yi yasa boğan yüzyılın felaketinin ardından ilk refleksi gösteren belediyelerden bir tanesi de Mamak Belediyesi’ydi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Arama Kurtarma Timi ile birlikte ilk günden Hatay’da enkaz başındaydı. Bir cana ulaşabilmek, bir hayatı kurtarabilmek adına Mamak Belediyesi ekipleri canla başla mücadele yürüttü. 10 kişilik arama kurtarma timine Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü de büyük destek verdi. 250 kişilik ekip Hatay’da depremzedelere umut oldu.

Mamak Arama Kurtarma Timi enkazdan 19 kişiyi sağ olarak çıkardı. Kurtarılanlar arasında kadın, çocuk, genç, yaşlı hatta engelli ve hamile de vardı. Dinlemeler yapıldı, termal kameralar ve teknik cihazlarla enkazda canlı izine ulaşılmaya çalışıldı. Mamak Belediyesi iş makinaları da gece gündüz demeden kontak kapatmadan çalıştı. Kurtarma çalışmaları bazı zamanlar 12 saate kadar sürdü. Ancak ekipler gece gündüz demen canlarını ortaya koyarak 19 depremzedeyi enkazdan kurtarmayı başardı.

BÖLGEDE HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN…

Sadece enkaz altında çalışmalar yürütülmedi. Depremden kurtulan ancak dışarıda hayat mücadelesi veren depremzedelere de ulaşan Mamak Belediyesi bölgeye götürdüğü mobil aşevleri, çay, çorba ikram araçları ve mobil şarj istasyonu ile hayatı biraz olsun kolaylaştırmak için çalıştı.

“BİZ MAMAKLILAR ADINA BURADAYIZ”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “MAKUT ile birlikte 250 personelimiz buraya gönüllü geldi. Bu iş öyle gönülden olmadıkça yapılabilecek bir iş değil. Bize bu mücadelede destek veren personelimize, çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz Mamak adına buradayız. Mamak halkının sorumluluğu ile buradayız. İnsanlar personelimize, bize dualar ediyor. Bu dualar, Mamak halkına gidiyor” dedi.

MAMAKLILAR İYİLİKTE BİRBİRİYLE YARIŞTI

Mamak Belediyesi tarafından başlatılan “ Deprem Bölgesi İçin Yardım Kampanyası”na Mamaklılar büyük ilgi gösterdi.

Yardım toplama alanları olarak belirlenen Hidayet Türkoğlu, Başak ve Türközü Spor Salonlarına Mamaklılar, deyim yerindeyse akın etti. Çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek ellerindekini paylaşmak için birbiriyle yarıştı.

Getirilen yardımlar, tek tek açıldı tasnif edildi. TIRların biri geldi diğeri gitti. Hatay’a 8 TIR, 5 kamyon ve 13 kamyon dolusu yardım gönderildi. Battaniyeden ısıtıcıya, halı kilimden yorgana, kışlık giyecekten gıda malzemelerine kadar birçok insani yardım depremzedelere ulaştırıldı.

“DÜŞTÜĞÜMÜZ YERDEN KALKACAĞIZ”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Burada yaraların sarılması da çok kıymetli. Mobil aşevlerimiz, çay, çorba ikram araçlarımız, mobil şarj istasyonumuz, canaze araçlarımızla buradayız. MAKUT ekibimizle beraber Fen İşleri Müdürlüğümüzün çok büyük bölümünü buraya getirdik. İnşallah atlatacağız bugünleri. Hep birlikte düştüğümüz yerden kalkacağız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.