MAKUT Enkaz Altından 19 Can Kurtardı

Yerel 13.02.2023 - 11:41, Güncelleme: 13.02.2023 - 11:41
 

MAKUT Enkaz Altından 19 Can Kurtardı

Mamak Arama Kurtarma Timi enkaz bölgesinde bir canlıyı daha sağ çıkarabilmek için zamanla yarışıyor.
Türkiye, 10 ilde büyük yıkıma yol açan ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan şiddetli 2 depremle sarsıldı. Mamak Belediyesi de depremlerin ardından tek yürek oldu, Hatay’a deyim yerindeyse çıkarma yaptı. 250 kişilik personel ekip, iş makinaları ve MAKUT (Mamak Arama Kurtarma) ile deprem bölgesinde insanüstü bir çaba gösteren Mamak Belediyesi, bir cana daha umut olabilmek için günlerdir durmaksızın çalışıyor. 10 kişilik MAKUT ekibi ve Mamak Belediyesi’nin gönüllü personelleri, enkazdan 19 canı kurtardı. Kadın, erkek, çocuk yaşlı, engelli… Son olarak 27 yaşındaki bir hamileyi çıkaran ekipler, mutluluk gözyaşı döktü. Bir canı daha kurtarabilmenin umudu ile çalışmalar sürüyor. “Depremzede Kardeşlerimizin Hizmetindeyiz” Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de deprem bölgesinde… Başkan Murat Köse, “Ekiplerimiz burada çevre binalarda sürekli dinleme yapıyor, termal kameralarımız var, teknik ekiplerimiz var. Acaba bir cana daha ulaşabilir miyiz diye canla başla mücadele ediyorlar. Burada yaraların sarılması çok kıymetli. Sadece MAKUT ile bölgede değiliz. Mobil aşevimizle, mobil şarj istasyonumuz ile, çay çorba ikram araçlarımız ile, cenaze araçlarımızla depremzede kardeşlerimizin hizmetindeyiz” dedi.
Mamak Arama Kurtarma Timi enkaz bölgesinde bir canlıyı daha sağ çıkarabilmek için zamanla yarışıyor.

Türkiye, 10 ilde büyük yıkıma yol açan ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan şiddetli 2 depremle sarsıldı. Mamak Belediyesi de depremlerin ardından tek yürek oldu, Hatay’a deyim yerindeyse çıkarma yaptı. 250 kişilik personel ekip, iş makinaları ve MAKUT ( Mamak Arama Kurtarma) ile deprem bölgesinde insanüstü bir çaba gösteren Mamak Belediyesi, bir cana daha umut olabilmek için günlerdir durmaksızın çalışıyor.

10 kişilik MAKUT ekibi ve Mamak Belediyesi’nin gönüllü personelleri, enkazdan 19 canı kurtardı. Kadın, erkek, çocuk yaşlı, engelli… Son olarak 27 yaşındaki bir hamileyi çıkaran ekipler, mutluluk gözyaşı döktü. Bir canı daha kurtarabilmenin umudu ile çalışmalar sürüyor.

“Depremzede Kardeşlerimizin Hizmetindeyiz”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de deprem bölgesinde… Başkan Murat Köse, “Ekiplerimiz burada çevre binalarda sürekli dinleme yapıyor, termal kameralarımız var, teknik ekiplerimiz var. Acaba bir cana daha ulaşabilir miyiz diye canla başla mücadele ediyorlar. Burada yaraların sarılması çok kıymetli. Sadece MAKUT ile bölgede değiliz. Mobil aşevimizle, mobil şarj istasyonumuz ile, çay çorba ikram araçlarımız ile, cenaze araçlarımızla depremzede kardeşlerimizin hizmetindeyiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.