MAHMUT ARSLAN: KAMU ÇERÇEVEDE YENİ TEKLİF OLUMLU, ANCAK YETERLİ DEĞİL

Çalışma Hayatı 17.04.2023 - 18:51, Güncelleme: 17.04.2023 - 18:51
 

MAHMUT ARSLAN: KAMU ÇERÇEVEDE YENİ TEKLİF OLUMLU, ANCAK YETERLİ DEĞİL

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, kamu çerçeve protokolü görüşmeleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir görüşme gerçekleştirildiğini ve yeni bir teklif sunulduğunu belirterek, “Taban ücret için 12.000 TL ve ilk altı ay için yüzde 40 civarında ücret zammı teklif edilmiştir. Yeni teklif olumlu ancak yeterli değildir” dedi.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Kamu çerçeve protokolü görüşmeleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin başkanlığında 17 Nisan 2023 Pazartesi günü (Bugün) bir görüşme daha gerçekleştirdik. Toplantıya HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci ile Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay ve Kamu Çerçeve Protokolü Koordinasyon Kurulu üyeleri katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin, 10 Nisan 2023 tarihinde TÜHİS tarafından teklif edilen 11.500 TL taban ücret ve ilk altı ay için yüzde 30’luk zam teklifini revize ettiklerini açıkladı. Sayın Bilgin, teklifi taban ücret için 12.000 TL ve ücret zammını da ilk altı ay için yüzde 40 civarında revize ederek, bu çerçevede toplu iş sözleşmesini sonuçlandırmak istediklerini ifade etti. HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ olarak, bu rakamların önemli olduğunu, sayın Bakanımızın inisiyatif geliştirmesini olumlu bulduğumuzu, gelinen noktanın küçümsenemeyeceğini, ancak teklifin hem sendikalarımızın hem üyelerimizin hem de kamuoyunun beklentilerini karşılamadığını, dolayısıyla bu rakamları kabul edemeyeceğimizi ifade ettik. Sayın Bakandan bu tekliflerini tekrar gözden geçirmesini talep ettik. Sayın Bakanımız, yeniden bir çalışma yapacaklarını ve en kısa zamanda sonuçlandırarak tekrar bir araya geleceğimizi ifade etti. HAK-İŞ olarak, kamu çerçeve protokolünün, taleplerimiz de dikkate alınarak en kısa zamanda sonuçlandırılmasını istiyoruz. Kamu çerçeve protokolü görüşmeleri kapsamında gelinen son noktayı, teşkilatımız ve kamuoyu ile paylaşırız.”
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, kamu çerçeve protokolü görüşmeleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir görüşme gerçekleştirildiğini ve yeni bir teklif sunulduğunu belirterek, “Taban ücret için 12.000 TL ve ilk altı ay için yüzde 40 civarında ücret zammı teklif edilmiştir. Yeni teklif olumlu ancak yeterli değildir” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Kamu çerçeve protokolü görüşmeleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin başkanlığında 17 Nisan 2023 Pazartesi günü (Bugün) bir görüşme daha gerçekleştirdik. Toplantıya HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci ile Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay ve Kamu Çerçeve Protokolü Koordinasyon Kurulu üyeleri katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin, 10 Nisan 2023 tarihinde TÜHİS tarafından teklif edilen 11.500 TL taban ücret ve ilk altı ay için yüzde 30’luk zam teklifini revize ettiklerini açıkladı. Sayın Bilgin, teklifi taban ücret için 12.000 TL ve ücret zammını da ilk altı ay için yüzde 40 civarında revize ederek, bu çerçevede toplu iş sözleşmesini sonuçlandırmak istediklerini ifade etti.

HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ olarak, bu rakamların önemli olduğunu, sayın Bakanımızın inisiyatif geliştirmesini olumlu bulduğumuzu, gelinen noktanın küçümsenemeyeceğini, ancak teklifin hem sendikalarımızın hem üyelerimizin hem de kamuoyunun beklentilerini karşılamadığını, dolayısıyla bu rakamları kabul edemeyeceğimizi ifade ettik. Sayın Bakandan bu tekliflerini tekrar gözden geçirmesini talep ettik.

Sayın Bakanımız, yeniden bir çalışma yapacaklarını ve en kısa zamanda sonuçlandırarak tekrar bir araya geleceğimizi ifade etti.

HAK-İŞ olarak, kamu çerçeve protokolünün, taleplerimiz de dikkate alınarak en kısa zamanda sonuçlandırılmasını istiyoruz.

Kamu çerçeve protokolü görüşmeleri kapsamında gelinen son noktayı, teşkilatımız ve kamuoyu ile paylaşırız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.