MAHMUT ARSLAN: İsrail Gazze’de Yaptığı Soykırımın Hesabını Vermelidir

Güncel 26.01.2024 - 21:54, Güncelleme: 26.01.2024 - 21:54
 

MAHMUT ARSLAN: İsrail Gazze’de Yaptığı Soykırımın Hesabını Vermelidir

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, İsrail’in Gazze’de aylardır yürüttüğü soykırımın uluslararası arenada nihayet görüldüğünü belirtirken, “Uluslararası Adalet Divanı’nın geç de olsa aldığı karar olumlu ve İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırımın hesabını vermesi açısından önemlidir. İsrail, verilen tedbir kararına uymalı ve insani yardımların önünü açmalıdır” dedi.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika'nın 'Gazze'de soykırım davası' başvurusunu kabul etti. İsrail hakkında 15'e 2 oyla ihtiyati tedbir kararı verildi. Böylelikle İsrail, soykırım suçuyla yargılanacak. Filistin’de Gazze’de 7 Ekim’den bu yana siyonist İsrail tarafından bütün dünyanın gözleri önünde bir insanlık dramı, bir katliam yaşanmakta, büyük bir soykırım yapılmaktadır. BM Güvenlik Konseyi, Avrupa Birliği, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve bölgesel örgütler maalesef bu katliamın, bu soykırımın ortadan kaldırılması veya durdurulmasını sağlayamadılar. Bugün Uluslararası Adalet Divanı tarafından verilen ara kararla Siyonist İsrail’in, Gazze’de yürüttüğü soykırımın hesabını hukuk, tarih ve hakikat önünde vermesinin önü açılmıştır. Siyonist İsrail’in Gazze’de aylardır yürüttüğü soykırım, uluslararası arenada nihayet görülmüştür. Uluslararası Adalet Divanı’nın geç de olsa aldığı karar olumlu ve İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırımın hesabını vermesi açısından önemlidir. İsrail, verilen tedbir kararına uyarak ateşkes ilan etmeli ve insani yardımların önünü açmalıdır. HAK-İŞ olarak, Siyonist İsrail’den uluslararası hukuk önünde gerçekleştirdiği eylemlerin hesabının en ağır şekilde sorulmasını istiyoruz. Uluslararası toplum, bu kararın takipçisi olmalı ve alınan bu kararın gereği yerine getirilmelidir. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Siyonist İsrail’i bir kez daha kınıyor, Filistin topraklarında, Başkenti Kudüs olan, özgür, bağımsız Filistin Devleti kuruluncaya kadar mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.”
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, İsrail’in Gazze’de aylardır yürüttüğü soykırımın uluslararası arenada nihayet görüldüğünü belirtirken, “Uluslararası Adalet Divanı’nın geç de olsa aldığı karar olumlu ve İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırımın hesabını vermesi açısından önemlidir. İsrail, verilen tedbir kararına uymalı ve insani yardımların önünü açmalıdır” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika'nın 'Gazze'de soykırım davası' başvurusunu kabul etti. İsrail hakkında 15'e 2 oyla ihtiyati tedbir kararı verildi. Böylelikle İsrail, soykırım suçuyla yargılanacak.

Filistin’de Gazze’de 7 Ekim’den bu yana siyonist İsrail tarafından bütün dünyanın gözleri önünde bir insanlık dramı, bir katliam yaşanmakta, büyük bir soykırım yapılmaktadır. BM Güvenlik Konseyi, Avrupa Birliği, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve bölgesel örgütler maalesef bu katliamın, bu soykırımın ortadan kaldırılması veya durdurulmasını sağlayamadılar.

Bugün Uluslararası Adalet Divanı tarafından verilen ara kararla Siyonist İsrail’in, Gazze’de yürüttüğü soykırımın hesabını hukuk, tarih ve hakikat önünde vermesinin önü açılmıştır. Siyonist İsrail’in Gazze’de aylardır yürüttüğü soykırım, uluslararası arenada nihayet görülmüştür.

Uluslararası Adalet Divanı’nın geç de olsa aldığı karar olumlu ve İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırımın hesabını vermesi açısından önemlidir. İsrail, verilen tedbir kararına uyarak ateşkes ilan etmeli ve insani yardımların önünü açmalıdır.

HAK-İŞ olarak, Siyonist İsrail’den uluslararası hukuk önünde gerçekleştirdiği eylemlerin hesabının en ağır şekilde sorulmasını istiyoruz. Uluslararası toplum, bu kararın takipçisi olmalı ve alınan bu kararın gereği yerine getirilmelidir.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Siyonist İsrail’i bir kez daha kınıyor, Filistin topraklarında, Başkenti Kudüs olan, özgür, bağımsız Filistin Devleti kuruluncaya kadar mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.