MAHMUT ARSLAN: Gençleri sendikal hareketin geleceği görüyoruz

Çalışma Hayatı 12.08.2023 - 10:33, Güncelleme: 12.08.2023 - 10:33
 

MAHMUT ARSLAN: Gençleri sendikal hareketin geleceği görüyoruz

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 12 Ağustos Dünya Gençlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “HAK-İŞ olarak, genç işsizlikle mücadele kapsamında gençlerin istihdama kazandırılmasına yönelik daha etkili çalışmalar yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz. Gençleri sendikal hareketin geleceği olarak görüyoruz. Gençlerin örgütlülüğünün arttırılması için sendikal kültür ile tanıştırılmalarının önemini vurguluyoruz” dedi.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “1999 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından her yıl 12 Ağustos günü gençlerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Dünya Gençlik Günü olarak kutlanmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2023 yılı Haziran ayı verilerine göre, 15 ve daha yukarı yaştakilerde işgücü 34 milyon 629 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise yüzde 52.9 olarak açıklanmıştır. Bununla birlikte, işgücünün büyük bir kısmını 15-24 yaş grubundakiler oluşturmaktadır. İstihdama katılan işgücüyle birlikte, genç işsizlik oranlarının tespit edilmesi önemlidir. Bu bağlamda, Türkiye İstatistik Kurumu Haziran 2023 verilerine göre, genç işsizlik oranı 18.6’dır. Genç işsizliği sorununun birçok nedeni bulunmaktadır. Gençlerin gerek işgücü piyasasına hazırlık süreçlerinde gerekse çalışma hayatında karşılaştıkların sorunların çözümünde yeterliliklerinin ve yetkinliklerinin geliştirilmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Şimdi ve gelecekte bu konu ile ilgili mücadelede doğru politikaların oluşturulması ve uygulanabilmesi için genç işsizliğinin nedenlerinin iyi anlaşılması önem arz etmektedir. HAK-İŞ olarak, genç işsizlikle mücadele kapsamında gençlerin istihdama kazandırılmasına yönelik daha etkili çalışmalar yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz. Gençleri sendikal hareketin geleceği olarak görüyoruz. Gençlerin örgütlülüğünün arttırılması için sendikal kültür ile tanıştırılmalarının önemini vurguluyoruz. Gençlere yönelik politika önerilerinin gençlerle birlikte tartışılması, bu konularda aksayan hususların onların gözünden değerlendirilmesi ve önerilerinin alınmasını öncelikli olarak görüyor ve buna uygun çalışmaları hayata geçiriyoruz. Gençleri ülkemizin en değerli varlığı olarak görüyoruz. Bu anlamda gençlerin çalışma hayatı içerisinde ve sendikal harekette daha etkin rol almasının önemli olduğunu düşünüyoruz. HAK-İŞ olarak, temel gençlik istihdam politikamızda; hızlı teknolojik değişim, uluslararası bütünleşme, artan rekabet ve bilgi ekonomisinin gelecek ihtiyaçlarını dikkate alan bir eğitim sisteminin organize edilmesi, mesleki eğitime olan talebin artırılması, mesleki bilgi, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin geliştirilmesi, okul-işletme işbirliğinde staj imkanlarının geliştirilerek gençlerin çalışma hayatı ile tanışmasının sağlanması, genç girişimciliğinin daha etkin politikalarla geliştirilmesi, tarımsal faaliyetlerdeki istihdam olanaklarının gençler açısından cazibesinin artırılması gibi unsurların önemini vurgulamak istiyoruz. Bu vesile ile Dünya Gençlik Gününü Kutluyoruz.”
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 12 Ağustos Dünya Gençlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “HAK-İŞ olarak, genç işsizlikle mücadele kapsamında gençlerin istihdama kazandırılmasına yönelik daha etkili çalışmalar yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz. Gençleri sendikal hareketin geleceği olarak görüyoruz. Gençlerin örgütlülüğünün arttırılması için sendikal kültür ile tanıştırılmalarının önemini vurguluyoruz” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“1999 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından her yıl 12 Ağustos günü gençlerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Dünya Gençlik Günü olarak kutlanmaktadır.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2023 yılı Haziran ayı verilerine göre, 15 ve daha yukarı yaştakilerde işgücü 34 milyon 629 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise yüzde 52.9 olarak açıklanmıştır. Bununla birlikte, işgücünün büyük bir kısmını 15-24 yaş grubundakiler oluşturmaktadır. İstihdama katılan işgücüyle birlikte, genç işsizlik oranlarının tespit edilmesi önemlidir. Bu bağlamda, Türkiye İstatistik Kurumu Haziran 2023 verilerine göre, genç işsizlik oranı 18.6’dır.

Genç işsizliği sorununun birçok nedeni bulunmaktadır. Gençlerin gerek işgücü piyasasına hazırlık süreçlerinde gerekse çalışma hayatında karşılaştıkların sorunların çözümünde yeterliliklerinin ve yetkinliklerinin geliştirilmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Şimdi ve gelecekte bu konu ile ilgili mücadelede doğru politikaların oluşturulması ve uygulanabilmesi için genç işsizliğinin nedenlerinin iyi anlaşılması önem arz etmektedir.

HAK-İŞ olarak, genç işsizlikle mücadele kapsamında gençlerin istihdama kazandırılmasına yönelik daha etkili çalışmalar yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz. Gençleri sendikal hareketin geleceği olarak görüyoruz. Gençlerin örgütlülüğünün arttırılması için sendikal kültür ile tanıştırılmalarının önemini vurguluyoruz. Gençlere yönelik politika önerilerinin gençlerle birlikte tartışılması, bu konularda aksayan hususların onların gözünden değerlendirilmesi ve önerilerinin alınmasını öncelikli olarak görüyor ve buna uygun çalışmaları hayata geçiriyoruz.

Gençleri ülkemizin en değerli varlığı olarak görüyoruz. Bu anlamda gençlerin çalışma hayatı içerisinde ve sendikal harekette daha etkin rol almasının önemli olduğunu düşünüyoruz. HAK-İŞ olarak, temel gençlik istihdam politikamızda; hızlı teknolojik değişim, uluslararası bütünleşme, artan rekabet ve bilgi ekonomisinin gelecek ihtiyaçlarını dikkate alan bir eğitim sisteminin organize edilmesi, mesleki eğitime olan talebin artırılması, mesleki bilgi, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin geliştirilmesi, okul-işletme işbirliğinde staj imkanlarının geliştirilerek gençlerin çalışma hayatı ile tanışmasının sağlanması, genç girişimciliğinin daha etkin politikalarla geliştirilmesi, tarımsal faaliyetlerdeki istihdam olanaklarının gençler açısından cazibesinin artırılması gibi unsurların önemini vurgulamak istiyoruz. Bu vesile ile Dünya Gençlik Gününü Kutluyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.