Kurtuluş Lisesi’nde Seymenli ve Bacıerenli kutlama

Güncel 30.10.2023 - 08:53, Güncelleme: 30.10.2023 - 08:53
 

Kurtuluş Lisesi’nde Seymenli ve Bacıerenli kutlama

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı, Kurtuluş Anadolu Lisesi’nde Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Seymen ve Bacıerenlerinin de katılımıyla görkemli bir şekilde kutlandı.
Cumhuriyetin 100. yılı, Kurtuluş Anadolu Lisesi’nde coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. yıl dönümü kutlama programı kapsamında okul bahçesinde düzenlenen törende Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube tarafından yetiştirilen Kurtuluş Lisesi öğrencilerinin Seymen gösterisi büyük beğeni toplarken, programa katılan Ankara Kulübü Çankaya Şube Seymen ve Bacıerenlerinin sergiledikleri Ankara yöresine ait oyunlar, büyük alkış topladı. Unutulmaz bir gösteriye imza atan Seymen ve Bacıerenlerin oyunlarının ardından Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka, Ankara Kulübü hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra konuşmasında; “Bugün Cumhuriyetimizin 100. yılını her zamankinden çok daha büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ışık tam 100 yıldır yolumuzu aydınlatıyor. Cumhuriyetimizin aydınlık ve güçlü ışığı hiç sönmesin. Cumhuriyeti koruyacak, yaşatacak ve ülkesine sahip çıkacak aydınlık yarınımızın umudu, geleceğin mimarları gençler olarak sizin başarınız Cumhuriyetimizi daha da ilerilere taşıyacaktır. Cumhuriyete olan saygımız ve sevgimiz, inancımız hiç eksilmesin. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin kahramanlarını, varlıklarını bu vatana feda eden aziz şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız-Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.” ifadelerini kullandı. Saka, okul öğrencilerinin sergiledikleri Seymen oyunu ile gurur duyduklarını da sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Kurtuluş Anadolu Lisesi tarafından Ankara Kulübü Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka ile okulda Seymen öğrencileri yetiştiren öğretici Seymen Turhan Temur'a ve bacıerenleri temsilen usta öğretici Bacıeren Gülsüm Özbek’e  plaket takdimi yapıldı. Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka da okul müdürü Zekeriya Uzun’a günün anlamına istinaden Atatürk heykeli takdiminde bulundu. Ankara Kulübü Seymenlerinden Murat Kocakök de Kurtuluş Anadolu Lisesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. yıl coşkusuna ortak olmanın kendileri açısından onur ve gurur kaynağı olduğunu söyledi.  
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı, Kurtuluş Anadolu Lisesi’nde Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Seymen ve Bacıerenlerinin de katılımıyla görkemli bir şekilde kutlandı.

Cumhuriyetin 100. yılı, Kurtuluş Anadolu Lisesi’nde coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. yıl dönümü kutlama programı kapsamında okul bahçesinde düzenlenen törende Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube tarafından yetiştirilen Kurtuluş Lisesi öğrencilerinin Seymen gösterisi büyük beğeni toplarken, programa katılan Ankara Kulübü Çankaya Şube Seymen ve Bacıerenlerinin sergiledikleri Ankara yöresine ait oyunlar, büyük alkış topladı.

Unutulmaz bir gösteriye imza atan Seymen ve Bacıerenlerin oyunlarının ardından Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka, Ankara Kulübü hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra konuşmasında; “Bugün Cumhuriyetimizin 100. yılını her zamankinden çok daha büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ışık tam 100 yıldır yolumuzu aydınlatıyor. Cumhuriyetimizin aydınlık ve güçlü ışığı hiç sönmesin. Cumhuriyeti koruyacak, yaşatacak ve ülkesine sahip çıkacak aydınlık yarınımızın umudu, geleceğin mimarları gençler olarak sizin başarınız Cumhuriyetimizi daha da ilerilere taşıyacaktır. Cumhuriyete olan saygımız ve sevgimiz, inancımız hiç eksilmesin. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin kahramanlarını, varlıklarını bu vatana feda eden aziz şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız-Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Saka, okul öğrencilerinin sergiledikleri Seymen oyunu ile gurur duyduklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Kurtuluş Anadolu Lisesi tarafından Ankara Kulübü Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka ile okulda Seymen öğrencileri yetiştiren öğretici Seymen Turhan Temur'a ve bacıerenleri temsilen usta öğretici Bacıeren Gülsüm Özbek’e  plaket takdimi yapıldı. Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka da okul müdürü Zekeriya Uzun’a günün anlamına istinaden Atatürk heykeli takdiminde bulundu.

Ankara Kulübü Seymenlerinden Murat Kocakök de Kurtuluş Anadolu Lisesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. yıl coşkusuna ortak olmanın kendileri açısından onur ve gurur kaynağı olduğunu söyledi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.