Küçük Ressam Buğlem'in Hayalleri Gerçek Oldu

Kültür-Sanat 30.05.2023 - 09:22, Güncelleme: 30.05.2023 - 09:22
 

Küçük Ressam Buğlem'in Hayalleri Gerçek Oldu

Sema KUMRULU / Küçük Ressam Buğlem Yılmaz'ın açmış olduğu ''Hayallerim Gerçek Oldu'' temalı resim sergisi 27 Mayıs 2023 Cumartesi günü, Ulucanlar Sanat Sokağı'nda gerçekleşti.
     Hastane odasında resimle tanışan Buğlem ''Sanat İyileştirir'' sözünü çizdiği resimleriyle, açtığı kişisel sergisiyle ispat ediyor.       Açılış;  Buğlem'in Resim Öğretmeni-Ressam Kamile Şentürk, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr Ali Cengiz Köseoğlu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Necdet Ünüvar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr Halil Özdemir, Ankara Üniversitesi Bölüm Dekanları, Tıp Fakültesi Cebeci Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof. Dr Tanıl Kendirli, Tıp Fakültesi Cebeci Çocuk Hastanesi Hematoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr Mehmet Ertem, Prof. Dr Talia İleri, Prof. Dr Elif İnce ve Dr. Öğretim Üyesi Hasan Çakmaklı tarafından yapıldı.    Açılışın ardından Buğlem Yılmaz ''Bu mutlu günümde beni yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Hepiniz hoş geldiniz. 2.5 yaşından beri hastanelerde çok zor günler geçirdim ama umudumu kaybetmedim. 5 yaşındayken hastane odamda karalamalarla resme başladım. Sonra Baktım ki resim çizmek bana iyi geliyor, bu yolda ilerlemek için gayret gösterdim. Ressam olup benim gibi lösemi hastası çocuklara örnek olmak istiyorum.. Annem bana hep 'Küçük savaşçı' diyor.  Tabii benim hayatımda gizli kahramanlarım var. Başta, verdiği kök hücre ile bana can olan Sueda ablama sonsuz destek olan anneme, babama, ablalarıma sonra tedavim için her zaman en iyisini yapan Mehmet Ertem ve hocalarıma, benim bugünlere gelmem de büyük emeği olan Kamile Şentürk Öğretmenime,  Sema Kumrulu teyzeme, Mevlana İlkokulu ve özel eğitim için eve gelen öğretmenlerime, tüm sevdiklerime teşekkür ederim. Sizleri çok seviyorum'' diyerek o minik kalbiyle  hislerini dile getirdi.  Sergi, kokteyl, slayt gösterisi  ve keman dinletisi ile devam etti.      Buğlem Yılmaz'ın kara kalem ve yağlı boya 43 çalışması sergide yer aldı. Tüm çalışmaları ve annesi ile babasına özel çizdiği  kara kalem çalışmaları çok beğenildi.     ''Hayallerim Gerçek Oldu'' sergisi 2 Haziran Cuma gününe kadar sanatseverleri bekliyor.     Bir çok karma sergiye katılan Buğlem'in, hep kişisel sergi açmak, hayalleri arasındaydı. Bu hayali gerçekleşen Buğlem'i kutluyorum. Ben onun her şeyin üstesinden geleceğine inanıyorum.   Sanat iyileştirir.
Sema KUMRULU / Küçük Ressam Buğlem Yılmaz'ın açmış olduğu ''Hayallerim Gerçek Oldu'' temalı resim sergisi 27 Mayıs 2023 Cumartesi günü, Ulucanlar Sanat Sokağı'nda gerçekleşti.

     Hastane odasında resimle tanışan Buğlem ''Sanat İyileştirir'' sözünü çizdiği resimleriyle, açtığı kişisel sergisiyle ispat ediyor.

 

    Açılış;  Buğlem'in Resim Öğretmeni-Ressam Kamile Şentürk, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr Ali Cengiz Köseoğlu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Necdet Ünüvar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr Halil Özdemir, Ankara Üniversitesi Bölüm Dekanları, Tıp Fakültesi Cebeci Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof. Dr Tanıl Kendirli, Tıp Fakültesi Cebeci Çocuk Hastanesi Hematoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr Mehmet Ertem, Prof. Dr Talia İleri, Prof. Dr Elif İnce ve Dr. Öğretim Üyesi Hasan Çakmaklı tarafından yapıldı.

   Açılışın ardından Buğlem Yılmaz ''Bu mutlu günümde beni yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Hepiniz hoş geldiniz. 2.5 yaşından beri hastanelerde çok zor günler geçirdim ama umudumu kaybetmedim. 5 yaşındayken hastane odamda karalamalarla resme başladım. Sonra Baktım ki resim çizmek bana iyi geliyor, bu yolda ilerlemek için gayret gösterdim. Ressam olup benim gibi lösemi hastası çocuklara örnek olmak istiyorum.. Annem bana hep 'Küçük savaşçı' diyor.  Tabii benim hayatımda gizli kahramanlarım var. Başta, verdiği kök hücre ile bana can olan Sueda ablama sonsuz destek olan anneme, babama, ablalarıma sonra tedavim için her zaman en iyisini yapan Mehmet Ertem ve hocalarıma, benim bugünlere gelmem de büyük emeği olan Kamile Şentürk Öğretmenime,  Sema Kumrulu teyzeme, Mevlana İlkokulu ve özel eğitim için eve gelen öğretmenlerime, tüm sevdiklerime teşekkür ederim. Sizleri çok seviyorum'' diyerek o minik kalbiyle  hislerini dile getirdi.  Sergi, kokteyl, slayt gösterisi  ve keman dinletisi ile devam etti.

     Buğlem Yılmaz'ın kara kalem ve yağlı boya 43 çalışması sergide yer aldı. Tüm çalışmaları ve annesi ile babasına özel çizdiği  kara kalem çalışmaları çok beğenildi.

    ''Hayallerim Gerçek Oldu'' sergisi 2 Haziran Cuma gününe kadar sanatseverleri bekliyor.

    Bir çok karma sergiye katılan Buğlem'in, hep kişisel sergi açmak, hayalleri arasındaydı. Bu hayali gerçekleşen Buğlem'i kutluyorum. Ben onun her şeyin üstesinden geleceğine inanıyorum.

  Sanat iyileştirir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.