Köy Enstitüleri'ni Anmak, Anlamak ve Anlatmak İçin Sergi düzenlendi

Kültür-Sanat 30.03.2024 - 00:20, Güncelleme: 30.03.2024 - 00:20
 

Köy Enstitüleri'ni Anmak, Anlamak ve Anlatmak İçin Sergi düzenlendi

Sema Kumrulu / Eğitim-Sen Ankara Şubeleri Platformu, Köy Enstitüleri'nin kuruluş yılı anısına 27 Mart 2024 tarihinde Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi'nde resim-heykel sergisinin 7. düzenlendi.
    Etkinlikte, 125 sanatçıya ait resim ve heykeller sergilendi. Sergi, tüm hafta boyunca müzik, şiir dinletisi, performans çalışmalarıyla devam edecek.      Sergi açılışında konuşma yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak; ''Bugünün bu şekilde düzenlenmesi ve geleneksel hale getirilmesi, bu çalışmanın Köy Enstitüleri'nin kuruluş ve onun geleneğiyle bütünleştirilmesi hepimiz için çok anlamlı, çok değerlidir. Çünkü Köy Enstitüleri, bu topraklarda, Anadolu ve dünyada benzeri görülmemiş bir pratiğin adıdır. Köy Enstitüleri, bu topraklardaki eğitim emekçilerinin, eğitimin demokratikleştirilmesi mücadelesi, devrimci, demokratik iş mücadelesi, devrimci öğretmen mücadelesinin de bir anlamda başladığı ve başlatıldığı yerlerdir. Biz de Köy Enstitülerini tekrar bu topraklarda eğitim pratiğini yaşatmak için mücadele ediyoruz. Köy Enstitüleri çok uzun soluklu, keyifle okunan bir roman ve bu topraklarda hiç bitmeyecek bir senfonidir'' diye konuştu.     Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi'nde 27 Mart 2024 tarihinde açılan resim ve heykel sergisi 5 Nisan Cuma gününe kadar izlenebilir.
Sema Kumrulu / Eğitim-Sen Ankara Şubeleri Platformu, Köy Enstitüleri'nin kuruluş yılı anısına 27 Mart 2024 tarihinde Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi'nde resim-heykel sergisinin 7. düzenlendi.

    Etkinlikte, 125 sanatçıya ait resim ve heykeller sergilendi. Sergi, tüm hafta boyunca müzik, şiir dinletisi, performans çalışmalarıyla devam edecek.

     Sergi açılışında konuşma yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak; ''Bugünün bu şekilde düzenlenmesi ve geleneksel hale getirilmesi, bu çalışmanın Köy Enstitüleri'nin kuruluş ve onun geleneğiyle bütünleştirilmesi hepimiz için çok anlamlı, çok değerlidir. Çünkü Köy Enstitüleri, bu topraklarda, Anadolu ve dünyada benzeri görülmemiş bir pratiğin adıdır. Köy Enstitüleri, bu topraklardaki eğitim emekçilerinin, eğitimin demokratikleştirilmesi mücadelesi, devrimci, demokratik iş mücadelesi, devrimci öğretmen mücadelesinin de bir anlamda başladığı ve başlatıldığı yerlerdir. Biz de Köy Enstitülerini tekrar bu topraklarda eğitim pratiğini yaşatmak için mücadele ediyoruz. Köy Enstitüleri çok uzun soluklu, keyifle okunan bir roman ve bu topraklarda hiç bitmeyecek bir senfonidir'' diye konuştu.

    Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi'nde 27 Mart 2024 tarihinde açılan resim ve heykel sergisi 5 Nisan Cuma gününe kadar izlenebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.