Köy Enstitüleri Kitap ve Efemera Sergisi

Kültür-Sanat 23.04.2023 - 08:48, Güncelleme: 23.04.2023 - 08:48
 

Köy Enstitüleri Kitap ve Efemera Sergisi

Sema KUMRULU / Eğitimci-Koleksiyoner Haldun Cezayirlioğlu, Köy Enstitüleri'nin kuruluşunun 83'üncü yıl dönümünde Ayvalık'ta sergi açtı.
   Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi'nde Eğitimci- Koleksiyoner Haldun Cezayirlioğlu'nun Köy Enstitüleri Kitap ve Efemera sergisi 19 Nisan 2023 tarihinde açıldı. Sergi açılışı, Ayvalık Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Ayşe Urul tarafından yapıldı.    Serginin 10. Köy Enstitüsü sergisi olduğunu belirten Cezayirlioğlu, diğer temalarla açtığı sergilerle birlikte toplamda 23'üncü sergisini açtığını belirtti. Sergilerini daha önce Ankara, İstanbul, Kastamonu, Eskişehir, İzmir ve İzmit'te sanatseverlerle buluşturduğunu hatırlatarak bu yıl içinde İstanbul'da açılacak serginin hazırlıkları sürdürdüğünü sözlerine ekledi.   'Türk Eğitim Tarihi' ve 'Köy Enstitüleri', 'Ankara Şehir Anıt ve Heykelleri', Türk Tıp Tarihi Görseli' ve 'İslam Astronomisi' ile ilgili konularda araştırma yapan Cezayirlioğlu'nun, kütüphanesinde binlerce farklı kitap ve çok sayıda efemera malzemesi bulunuyor. Ayrıca; broşür, poster, fotoğraf ve yazılı dokümanları da bulunan Cezayirlioğlu'nun, diğer ilgilendiği konu ise takvim koleksiyonu.   ''Köy Enstitüleri Kitap ve Efemera'' sergisi, 2 Mayıs'a kadar görülebilir.    Sanat iyileştirir.
Sema KUMRULU / Eğitimci-Koleksiyoner Haldun Cezayirlioğlu, Köy Enstitüleri'nin kuruluşunun 83'üncü yıl dönümünde Ayvalık'ta sergi açtı.

   Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi'nde Eğitimci- Koleksiyoner Haldun Cezayirlioğlu'nun Köy Enstitüleri Kitap ve Efemera sergisi 19 Nisan 2023 tarihinde açıldı. Sergi açılışı, Ayvalık Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Ayşe Urul tarafından yapıldı.

   Serginin 10. Köy Enstitüsü sergisi olduğunu belirten Cezayirlioğlu, diğer temalarla açtığı sergilerle birlikte toplamda 23'üncü sergisini açtığını belirtti. Sergilerini daha önce Ankara, İstanbul, Kastamonu, Eskişehir, İzmir ve İzmit'te sanatseverlerle buluşturduğunu hatırlatarak bu yıl içinde İstanbul'da açılacak serginin hazırlıkları sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

  'Türk Eğitim Tarihi' ve 'Köy Enstitüleri', 'Ankara Şehir Anıt ve Heykelleri', Türk Tıp Tarihi Görseli' ve 'İslam Astronomisi' ile ilgili konularda araştırma yapan Cezayirlioğlu'nun, kütüphanesinde binlerce farklı kitap ve çok sayıda efemera malzemesi bulunuyor. Ayrıca; broşür, poster, fotoğraf ve yazılı dokümanları da bulunan Cezayirlioğlu'nun, diğer ilgilendiği konu ise takvim koleksiyonu.

  ''Köy Enstitüleri Kitap ve Efemera'' sergisi, 2 Mayıs'a kadar görülebilir.

   Sanat iyileştirir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.