Kore Kültür Merkezi'nde ''Teselli'' Temalı Karma Sergi Açıldı

Kültür-Sanat 27.04.2023 - 11:49, Güncelleme: 29.04.2023 - 12:34
 

Kore Kültür Merkezi'nde ''Teselli'' Temalı Karma Sergi Açıldı

Sema KUMRULU / Kore Kültür Merkezi, 25 Nisan 2023 tarihinde ''Teselli'' temalı karma sergiyle sanatseverlere kapılarını açtı.
     Ressam Akife Dekeli ve Ae Hee Kang tarafından düzenlenen sergide Koreli, Türk ve Gürcü sanatçılar eserleriyle yer aldı. Ankara, İzmir, Muğla ve Çanakkale'den farklı disiplinlerle 25 sanatçı fotoğraf, heykel, resim ve seramik eserleriyle sergide katıldı.       Sevgili Akife Dekeli serginizin adı ilginç geldi bana. Neden ''Teselli''?      Geçtiğimiz dönemde Türkiye'de çok ciddi doğal afetler yaşadık. Önce, özellikle deprem ardından sel felaketi moral olarak yaşanan yerlerde, ülke çapında bunalım ve depresyona yol açtı. Bizler de beraberinde onlar kadar yıkıldık. Empati yaptık, evlerimizde ağladık, üzüldük. Birçoğumuzun yakınları vefat etti. Mesela, benim dünürüm yüze yakın ailesini kaybetti. Sanatın iyileştirici bir yönü vardır. Bizde bundan yola çıkarak biraz kafayı dağıtmak, farklı yönden bakmak, birbirimizi anlamaya çalışmak adına ''Teselli'' adını verdiğimiz sergimizi açtık. Yaptığımız iş hiçbir zaman ilaç değil. Derman olamayız. Biz sadece teselli edebiliriz. Onun için sergimize ''Teselli'' adını verdik. Küçük de olsa teselli verebilmek adına Koreli, Türk ve Gürcü sanatçılarla bir araya gelerek, güzel bir sergi yapma ihtiyacı hissettik. Sağ olsunlar Çanakkale, İzmir, Muğla'dan arkadaşlarımız da bize katıldılar.    Sergiye farklı disiplinlerde, Baskı Resim;  Kim Turanç, Yusuf Demirtaş, Fotoğraf; İnci Karabacak, Oğuz Sağdıç, Heykel; Ahmet Avcı, Aslan Başpınar, Seramik; Adile Homan, Defne Küçük, Meral Öztürk, Resim; Ae Hee Kang, Akife Dekeli, Ayşe Arkün, Davit Ughrelidze, ; Ayrancıoğlu, Hakan Pehlivan, Hasan Pekmezci, Hülya İz Bölükbaşı, Hüseyin Yıldırım, İhsan Çakıcı, Melek Uysal, Muhteber Demirtaş, Müjgan Özkaya Yılmaz, Rana Sirkecioğlu, Şükran Pekmezci ve Yong Moon Kim eserleriyle katıldı.  ''Teselli'' temalı karma sergi, 5 Mayıs Cuma gününe kadar izlenebilir.    Görülmesi gereken bir sergi. Ben, Akife Dekeli'ye bu güzel söyleşi için teşekkür ediyorum. Katılan tüm sanatçıları kutluyorum.    Sanat iyileştirir.
Sema KUMRULU / Kore Kültür Merkezi, 25 Nisan 2023 tarihinde ''Teselli'' temalı karma sergiyle sanatseverlere kapılarını açtı.

     Ressam Akife Dekeli ve Ae Hee Kang tarafından düzenlenen sergide Koreli, Türk ve Gürcü sanatçılar eserleriyle yer aldı. Ankara, İzmir, Muğla ve Çanakkale'den farklı disiplinlerle 25 sanatçı fotoğraf, heykel, resim ve seramik eserleriyle sergide katıldı.

      Sevgili Akife Dekeli serginizin adı ilginç geldi bana. Neden ''Teselli''?

     Geçtiğimiz dönemde Türkiye'de çok ciddi doğal afetler yaşadık. Önce, özellikle deprem ardından sel felaketi moral olarak yaşanan yerlerde, ülke çapında bunalım ve depresyona yol açtı. Bizler de beraberinde onlar kadar yıkıldık. Empati yaptık, evlerimizde ağladık, üzüldük. Birçoğumuzun yakınları vefat etti. Mesela, benim dünürüm yüze yakın ailesini kaybetti. Sanatın iyileştirici bir yönü vardır. Bizde bundan yola çıkarak biraz kafayı dağıtmak, farklı yönden bakmak, birbirimizi anlamaya çalışmak adına ''Teselli'' adını verdiğimiz sergimizi açtık. Yaptığımız iş hiçbir zaman ilaç değil. Derman olamayız. Biz sadece teselli edebiliriz. Onun için sergimize ''Teselli'' adını verdik. Küçük de olsa teselli verebilmek adına Koreli, Türk ve Gürcü sanatçılarla bir araya gelerek, güzel bir sergi yapma ihtiyacı hissettik. Sağ olsunlar Çanakkale, İzmir, Muğla'dan arkadaşlarımız da bize katıldılar.

   Sergiye farklı disiplinlerde, Baskı Resim;  Kim Turanç, Yusuf Demirtaş, Fotoğraf; İnci Karabacak, Oğuz Sağdıç, Heykel; Ahmet Avcı, Aslan Başpınar, Seramik; Adile Homan, Defne Küçük, Meral Öztürk, Resim; Ae Hee Kang, Akife Dekeli, Ayşe Arkün, Davit Ughrelidze, ; Ayrancıoğlu, Hakan Pehlivan, Hasan Pekmezci, Hülya İz Bölükbaşı, Hüseyin Yıldırım, İhsan Çakıcı, Melek Uysal, Muhteber Demirtaş, Müjgan Özkaya Yılmaz, Rana Sirkecioğlu, Şükran Pekmezci ve Yong Moon Kim eserleriyle katıldı.

 ''Teselli'' temalı karma sergi, 5 Mayıs Cuma gününe kadar izlenebilir.

   Görülmesi gereken bir sergi. Ben, Akife Dekeli'ye bu güzel söyleşi için teşekkür ediyorum. Katılan tüm sanatçıları kutluyorum.

   Sanat iyileştirir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.