Kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden olacak

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 11.03.2024 - 14:11, Güncelleme: 11.03.2024 - 14:11
 

Kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden olacak

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılacak olmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu...
ATEM Başkanı Hakan Akçam, ATEM olarak uzun bir süredir bu adımın atılması gerektiğini sürekli dile getirdiklerini ve sonunda bu çözümün hayata geçirilecek olmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Akçam, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde bu uygulamanın yakın zamanda hayata geçmesi beklenen bir süreç olduğunu açıkladı. Kendilerinin de defalarca bu yönde taleplerini ilettiklerini ifade eden Akçam, kira beyannamesinin tek başına yeterli olmadığını ve mülk üzerinden elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi için kira sözleşmelerinin e-Devlet platformu üzerinden yapılmasının gerekliliğine vurgu yaptı. ATEM Başkanı, Türkiye genelinde mülk sahiplerinin vergi yükümlülüklerini yerine getirmediklerine dikkat çekerek, bu durumun kayıt dışı ekonomi ile mücadelede önemli bir engel olduğunu belirtti. Vergi kaçaklarının tespit edilmesine rağmen kalıcı çözümlerin gerekliliğine işaret eden Akçam, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de bu konuda açıklamalar yaptığını ve e-Devlet üzerinden kira sözleşmelerinin yapılacak olmasının önemine değindi. Akçam, kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasıyla vergi kayıp ve kaçağının önlenmesinde önemli bir adımın atılacağını belirterek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın "Kira Bildirim Formu" yayınlamasının da bu süreçte önemli bir rol oynadığını ifade etti. Bu yeni uygulama ile mülk sahiplerinin beyan ettikleri kira gelirlerinin kiracıların beyanlarıyla karşılaştırılacağını ve vergi kaçaklarının tespit edilmesine yardımcı olacağını sözlerine ekledi.
Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılacak olmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu...

ATEM Başkanı Hakan Akçam, ATEM olarak uzun bir süredir bu adımın atılması gerektiğini sürekli dile getirdiklerini ve sonunda bu çözümün hayata geçirilecek olmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Akçam, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde bu uygulamanın yakın zamanda hayata geçmesi beklenen bir süreç olduğunu açıkladı. Kendilerinin de defalarca bu yönde taleplerini ilettiklerini ifade eden Akçam, kira beyannamesinin tek başına yeterli olmadığını ve mülk üzerinden elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi için kira sözleşmelerinin e-Devlet platformu üzerinden yapılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

ATEM Başkanı, Türkiye genelinde mülk sahiplerinin vergi yükümlülüklerini yerine getirmediklerine dikkat çekerek, bu durumun kayıt dışı ekonomi ile mücadelede önemli bir engel olduğunu belirtti. Vergi kaçaklarının tespit edilmesine rağmen kalıcı çözümlerin gerekliliğine işaret eden Akçam, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de bu konuda açıklamalar yaptığını ve e-Devlet üzerinden kira sözleşmelerinin yapılacak olmasının önemine değindi.

Akçam, kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasıyla vergi kayıp ve kaçağının önlenmesinde önemli bir adımın atılacağını belirterek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın "Kira Bildirim Formu" yayınlamasının da bu süreçte önemli bir rol oynadığını ifade etti. Bu yeni uygulama ile mülk sahiplerinin beyan ettikleri kira gelirlerinin kiracıların beyanlarıyla karşılaştırılacağını ve vergi kaçaklarının tespit edilmesine yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.