Keçiören'de Türkmen şehitler anıldı

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 16.01.2024 - 19:53, Güncelleme: 16.01.2024 - 19:59
 

Keçiören'de Türkmen şehitler anıldı

Keçiören Belediyesi, 16 Ocak 1980 tarihinde Irak'ta şehit edilen Türkmen liderlerin anısına tören düzenledi.
Keçiören Belediyesi, Türkmen Şehitleri Günü Anma Programı düzenledi. Kerkük Parkı'nda gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programa ev sahipliği yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, "16 Ocak 1980 tarihinde Saddam Hüseyin döneminde idam edilerek şehadete yürüyen kahramanlarımız, Necdet Koçak, Abdullah Abdurrahman, Adil Şerif ve Rıza Demirci'nin anısına düzenlediğimiz anma programımıza hoş geldiniz." dedi. Altınok, Türkmen kahramanlarının kendi kültürlerini sürdürme mücadelesi nedeniyle şehit olduklarını vurgulayarak, "Rabbim, 'Allah zalimleri ve zulmedenleri sevmez.' diyor. Saddam Hüseyin de idam edildi. Türkmen kardeşlerimize yapılan asimilasyon ve soykırımlar, büyük bedellerin ödenmesine neden oldu. Biz, hakkı, adaleti ve medeniyeti dünyaya getiren büyük bir milletin evlatlarıyız." şeklinde konuştu. TURGUT ALTINOK: MEKANLARI CENNET OLSUN... Altınok, Türk milletinin birliği, dirliği, beraberliği ve kardeşliği için çağrıda bulunarak, "Kahramanlarımıza layık bir şekilde laik olmalıyız. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Mekânları cennet olsun. Dirliğimiz, kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz muhkem olsun." ifadelerini kullandı. Türkmen Şehitleri Anma Programı'na Keçiören İlçe Başkanı Kadir Karapınar, MHP Keçiören İlçe Başkanı Metin Bayrakçı, Ak Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Saliha Küçüker, Dünya Türk Gençleri Birliği Genel Başkanı Ersin Güzel, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Kutluhan Yayçılı, KKTC Eğitim Kültür Ataşeleri Bünyamin Merhametsiz ve Ahmet Arslan, TİKA temsilcileri, Ankara'da yaşayan Türkmenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı. Anma programının ardından Türkmen Şehitleri Anıtı'na çelenk ve karanfil bırakılarak şehitler için dualar edildi.
Keçiören Belediyesi, 16 Ocak 1980 tarihinde Irak'ta şehit edilen Türkmen liderlerin anısına tören düzenledi.

Keçiören Belediyesi, Türkmen Şehitleri Günü Anma Programı düzenledi. Kerkük Parkı'nda gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Programa ev sahipliği yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, "16 Ocak 1980 tarihinde Saddam Hüseyin döneminde idam edilerek şehadete yürüyen kahramanlarımız, Necdet Koçak, Abdullah Abdurrahman, Adil Şerif ve Rıza Demirci'nin anısına düzenlediğimiz anma programımıza hoş geldiniz." dedi. Altınok, Türkmen kahramanlarının kendi kültürlerini sürdürme mücadelesi nedeniyle şehit olduklarını vurgulayarak, "Rabbim, 'Allah zalimleri ve zulmedenleri sevmez.' diyor. Saddam Hüseyin de idam edildi. Türkmen kardeşlerimize yapılan asimilasyon ve soykırımlar, büyük bedellerin ödenmesine neden oldu. Biz, hakkı, adaleti ve medeniyeti dünyaya getiren büyük bir milletin evlatlarıyız." şeklinde konuştu.

TURGUT ALTINOK: MEKANLARI CENNET OLSUN...

Altınok, Türk milletinin birliği, dirliği, beraberliği ve kardeşliği için çağrıda bulunarak, "Kahramanlarımıza layık bir şekilde laik olmalıyız. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Mekânları cennet olsun. Dirliğimiz, kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz muhkem olsun." ifadelerini kullandı.

Türkmen Şehitleri Anma Programı'na Keçiören İlçe Başkanı Kadir Karapınar, MHP Keçiören İlçe Başkanı Metin Bayrakçı, Ak Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Saliha Küçüker, Dünya Türk Gençleri Birliği Genel Başkanı Ersin Güzel, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Kutluhan Yayçılı, KKTC Eğitim Kültür Ataşeleri Bünyamin Merhametsiz ve Ahmet Arslan, TİKA temsilcileri, Ankara'da yaşayan Türkmenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Anma programının ardından Türkmen Şehitleri Anıtı'na çelenk ve karanfil bırakılarak şehitler için dualar edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.