Kadın ve Mücadele Derneğinden Anlamlı Bir Söyleşi

Güncel 18.11.2022 - 13:57, Güncelleme: 18.11.2022 - 13:57
 

Kadın ve Mücadele Derneğinden Anlamlı Bir Söyleşi

Sema KUMRULU / Kadın ve Mücadele Derneği tarafından, ''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'' etkinliği kapsamında, 19 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 14.00'de, Çorum Hitit Dernekler Federasyonu'nda söyleşi düzenlenecek.
Söyleşi konuğu Avukat Aslı Koçak, yıllardır kadın hakları mücadelesinde, gerek Ankara Barosu Gelincik Merkezi'nde, gerekse sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlenerek eğitimler, seminerler verdi. Koçak, bu söyleşide de, bir kimsenin şiddete uğraması veya şiddete tanık olması halinde ilk etapta telefonlar, dijital uygulamalar (KADES), başvurulabilecek yerler (Hastane, karakol, şiddet ön izleme merkezleri (ŞÖNİM) hakkında ayrıntılı bilgiler verecek.. Ayrıca 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Türk Ceza Kanunu ve Türk Medeni Kanunu gibi ilgili mevzuat çerçevesinde ne tür sonuçlar alınabileceği ve süreçlerin nasıl işlediğine ilişkin de bilgi paylaşımında bulunacak. Herkese açık olarak gerçekleştirilecek olan bu etkinliğe; psikolojik, fiziksel, cinsel ve ekonomik şiddete bizzat maruz kalan, tanık olup neler yapılabileceği konusunda bilgi sahibi olmak isteyen herkes davet edildi.
Sema KUMRULU / Kadın ve Mücadele Derneği tarafından, ''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'' etkinliği kapsamında, 19 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 14.00'de, Çorum Hitit Dernekler Federasyonu'nda söyleşi düzenlenecek.

Söyleşi konuğu Avukat Aslı Koçak, yıllardır kadın hakları mücadelesinde, gerek Ankara Barosu Gelincik Merkezi'nde, gerekse sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlenerek eğitimler, seminerler verdi. Koçak, bu söyleşide de, bir kimsenin şiddete uğraması veya şiddete tanık olması halinde ilk etapta telefonlar, dijital uygulamalar (KADES), başvurulabilecek yerler (Hastane, karakol, şiddet ön izleme merkezleri (ŞÖNİM) hakkında ayrıntılı bilgiler verecek.. Ayrıca 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Türk Ceza Kanunu ve Türk Medeni Kanunu gibi ilgili mevzuat çerçevesinde ne tür sonuçlar alınabileceği ve süreçlerin nasıl işlediğine ilişkin de bilgi paylaşımında bulunacak.

Herkese açık olarak gerçekleştirilecek olan bu etkinliğe; psikolojik, fiziksel, cinsel ve ekonomik şiddete bizzat maruz kalan, tanık olup neler yapılabileceği konusunda bilgi sahibi olmak isteyen herkes davet edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.