Kadın ve Mücadele Derneği 1. Yılını Kutladı

Yerel 18.08.2022 - 16:11, Güncelleme: 18.08.2022 - 16:11
 

Kadın ve Mücadele Derneği 1. Yılını Kutladı

Sema Kumrulu Ankara'da 16 Ağustos 2021 tarihinde kurulan ''Kadın ve Mücadele Derneği'' 1. yıl dönümü nedeniyle Sentez Kültür'de kutlama yemeği düzenledi.
Derneğin üye ve gönüllülerinin katıldığı yemekte Dernek Başkanı Melek Neslihan Özfidan yaptığı konuşmada; ''Öncelik, kadınlar ve kız çocukları olmak üzere ülkemizin eğitim, hukuk ve her türlü şiddeti kapsayacak şekilde bireysel ve toplumsal sağlık, üretim, girişimcilik, emek ve kooperatifçilik alanlarındaki sorunlarına çözüm üretmektir ve bu amaçla pek çok etkinlik gerçekleştirdik. Ev eksenli çalışan, üreten kadınlarımızın ürünlerinin yer aldığı 'Kadın Emeği, Üreten Eller', 'Kadın Ressamlar Sergisi', 'Geri Dönüşüm ve Yeniden Kazanım Söyleşisi ve Sergisi' etkinliklerini hazırladık. Ayrıca zoom üzerinden kadınlara yönelik 'Esnaf Faaliyetleri', 'Kadın Hakları ve 8 Mart' konulu söyleşiler düzenledik. İstanbul sözleşmesinden çıkılması işleminin iptali davasının Danıştay'daki duruşmalarına katıldık. Türkiye Yardım Sevenler Derneği, Çocuk Sevenler Derneği, Şiddetsiz Toplum Derneği, Anadolu Güç Birliği Konfederasyonu, Uçan Süpürge Vakfı, Engelli Kadın Derneği, Ankael, Zeytin Dalı ve Bika Kadın Kooperatifleri ile ortak etkinlikler düzenledik. Derneğimizin İstanbul ve Kocaeli Şubeleri açıldı. İzmir'de şube kuruluşu ve Antalya'da temsilcilik açma çalışmalarımız devam ediyor'' diyerek derneğin 1 yıl içindeki faaliyetlerini anlattı. Özfidan konuşmasının sonunda  ''Geçtiğimiz yıl neler yapabildiğimizi görünce bundan sonraki yıllarda Derneğimizin amacı doğrultusunda yapacağımız çalışmalar için mücadele, azim ve kararlılığımız perçinlendi. Derneğimize nice nice verimli, başarılı çalışmalar diliyoruz'' diyerek derneğin etkinlik ve çalışmalarına destek olan üye ve gönüllülerine teşekkür etti. Gecenin sonunda, Derneğin 1. kuruluş yıl dönümü anısına hediye çekilişi yapıldı. Kadın ve Mücadele Derneğinin üye ve gönüllülerini ayrıca Derneğin tüm davetiye tasarımlarını hazırlayan Ebru Sanatçısı Esengül  İnalpulat'ı kutluyorum. Sağlık ve sanatla kalalım.
Sema Kumrulu Ankara'da 16 Ağustos 2021 tarihinde kurulan ''Kadın ve Mücadele Derneği'' 1. yıl dönümü nedeniyle Sentez Kültür'de kutlama yemeği düzenledi.

Derneğin üye ve gönüllülerinin katıldığı yemekte Dernek Başkanı Melek Neslihan Özfidan yaptığı konuşmada; ''Öncelik, kadınlar ve kız çocukları olmak üzere ülkemizin eğitim, hukuk ve her türlü şiddeti kapsayacak şekilde bireysel ve toplumsal sağlık, üretim, girişimcilik, emek ve kooperatifçilik alanlarındaki sorunlarına çözüm üretmektir ve bu amaçla pek çok etkinlik gerçekleştirdik. Ev eksenli çalışan, üreten kadınlarımızın ürünlerinin yer aldığı 'Kadın Emeği, Üreten Eller', 'Kadın Ressamlar Sergisi', 'Geri Dönüşüm ve Yeniden Kazanım Söyleşisi ve Sergisi' etkinliklerini hazırladık. Ayrıca zoom üzerinden kadınlara yönelik 'Esnaf Faaliyetleri', 'Kadın Hakları ve 8 Mart' konulu söyleşiler düzenledik. İstanbul sözleşmesinden çıkılması işleminin iptali davasının Danıştay'daki duruşmalarına katıldık. Türkiye Yardım Sevenler Derneği, Çocuk Sevenler Derneği, Şiddetsiz Toplum Derneği, Anadolu Güç Birliği Konfederasyonu, Uçan Süpürge Vakfı, Engelli Kadın Derneği, Ankael, Zeytin Dalı ve Bika Kadın Kooperatifleri ile ortak etkinlikler düzenledik. Derneğimizin İstanbul ve Kocaeli Şubeleri açıldı. İzmir'de şube kuruluşu ve Antalya'da temsilcilik açma çalışmalarımız devam ediyor'' diyerek derneğin 1 yıl içindeki faaliyetlerini anlattı.

Özfidan konuşmasının sonunda  ''Geçtiğimiz yıl neler yapabildiğimizi görünce bundan sonraki yıllarda Derneğimizin amacı doğrultusunda yapacağımız çalışmalar için mücadele, azim ve kararlılığımız perçinlendi. Derneğimize nice nice verimli, başarılı çalışmalar diliyoruz'' diyerek derneğin etkinlik ve çalışmalarına destek olan üye ve gönüllülerine teşekkür etti.

Gecenin sonunda, Derneğin 1. kuruluş yıl dönümü anısına hediye çekilişi yapıldı.

Kadın ve Mücadele Derneğinin üye ve gönüllülerini ayrıca Derneğin tüm davetiye tasarımlarını hazırlayan Ebru Sanatçısı Esengül  İnalpulat'ı kutluyorum. Sağlık ve sanatla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.