‘Kadın Güçlenme Merkezi Projesi’ Ankara Büyükşehir’e Emanet

Güncel 29.07.2023 - 17:43, Güncelleme: 29.07.2023 - 17:43
 

‘Kadın Güçlenme Merkezi Projesi’ Ankara Büyükşehir’e Emanet

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde; MATRA Sosyal Dönüşüm ve İnsan Hakları Hibe Programı aracılığı ile Hollanda Büyükelçiliği tarafından desteklenen Kadın Güçlenme Merkezi Projesi’nin kapanış toplantısı gerçekleştirdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadın dostu bir kent inşa etmek için paydaşlarıyla iş birliği yapmaya devam ediyor. MATRA Sosyal Dönüşüm ve İnsan Hakları Hibe Programı aracılığı ile Hollanda Büyükelçiliği tarafından desteklenen Kadın Güçlenme Merkezi Projesi’nin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.Türkiye’de bir ilk imza atarak Kadın Güçlenme Merkezi Projesi’ni hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, projeyi paydaşlarıyla sürdürmeye devam edecek.   24 AYLIK ÇALIŞMANIN SONUCU MASAYA YATIRILDI Ankara Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşları, kadın kooperatifleri ve üniversiteler iş birliğiyle 24 ay boyunca yürütülen projenin kapanış toplantısında paydaşlar; sağlanan kazanımları ve sonuçlarını sunumlar eşliğinde değerlendirdi. Gelecek iş birliklerinin de masaya yatırıldığı kapanış toplantısına; Hollanda’nın Türkiye Büyükelçisi Joep Wıjnands, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Gelincik Merkezi Başkanı Özlem Nazlı Atmaca, Kız Başına Genel Koordinatörü Hazal Öykü Cengiz, ABB bürokratları ve STK temsilcileri katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesinin farklı sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak kadın odaklı bir merkez kurmayı başardığını söyleyen Hollanda’nın Türkiye Büyükelçisi Joep Wıjnands, “ABB bugüne kadar 1000'den fazla dezavantajlı kadına barınma, psikososyal destek, hukuki yardım, çocuk bakım desteği ve eğitim gibi önemli hizmetler sundu. Kadına yönelik şiddetin arttığı ve kadınların karar alma süreçlerinde hala temsil edilmediği bir dünyada bu hizmetlere çok ihtiyaç duyuluyor. Bizim için kadınların güçlendirilmesi hakkında konuşmak, ortak çıkarlar üzerine yapılan bir diyalogdur. Çünkü nüfusumuzun yarısı kadın. Kadınların güçlendirilmesi konusunda birlikte çalışmaya devam edelim” diye konuştu.   KADIN GÜÇLENME MERKEZİ PROJESİ ABB TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK Kadın Güçlenme Merkezi çalışmalarında, STK temelli hizmet modeline geçilmesi ve üniversitelerin kadın çalışmalarını yerel yönetimlerle yapmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından aynı sistemde yürütülecek. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları alanında önemli bir projeye ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Serkan Yorgancılar projenin süreci hakkında şu bilgileri verdi: ”ABB ve Hollanda Büyükelçiliğinin değerli desteği ile yürüttüğümüz Kadın Güçlenme Projesi paydaş sivil toplum kuruluşlarımızın katkıları ile Ankara’daki kadınlar için birçok değerli faaliyeti gerçekleştirdik. Kadın Güçlenme Merkezi Projesi’nin amacı Ankara’da faaliyetlerini yürüten sivil toplum kuruluşları ve belediyemiz arasında güçlü bir iş birliği oluşturarak kadınlarımızın güçlenmesine ve haklarının korunmasına katkı sağlamaktı. Bu iş birliği bizlere başvuran kadınların STK’lara daha kolay ulaşmalarını sağlamak için önemli bir köprü oluşturdu. Kadınların ihtiyaçlarına odaklanarak doğrudan yaşadıkları bölgelerdeki etkili ve ulaşılabilir destekler sunuyoruz.”  
Ankara Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde; MATRA Sosyal Dönüşüm ve İnsan Hakları Hibe Programı aracılığı ile Hollanda Büyükelçiliği tarafından desteklenen Kadın Güçlenme Merkezi Projesi’nin kapanış toplantısı gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadın dostu bir kent inşa etmek için paydaşlarıyla iş birliği yapmaya devam ediyor.

MATRA Sosyal Dönüşüm ve İnsan Hakları Hibe Programı aracılığı ile Hollanda Büyükelçiliği tarafından desteklenen Kadın Güçlenme Merkezi Projesi’nin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.Türkiye’de bir ilk imza atarak Kadın Güçlenme Merkezi Projesi’ni hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, projeyi paydaşlarıyla sürdürmeye devam edecek.

 

24 AYLIK ÇALIŞMANIN SONUCU MASAYA YATIRILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşları, kadın kooperatifleri ve üniversiteler iş birliğiyle 24 ay boyunca yürütülen projenin kapanış toplantısında paydaşlar; sağlanan kazanımları ve sonuçlarını sunumlar eşliğinde değerlendirdi.

Gelecek iş birliklerinin de masaya yatırıldığı kapanış toplantısına; Hollanda’nın Türkiye Büyükelçisi Joep Wıjnands, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Gelincik Merkezi Başkanı Özlem Nazlı Atmaca, Kız Başına Genel Koordinatörü Hazal Öykü Cengiz, ABB bürokratları ve STK temsilcileri katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin farklı sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak kadın odaklı bir merkez kurmayı başardığını söyleyen Hollanda’nın Türkiye Büyükelçisi Joep Wıjnands, “ ABB bugüne kadar 1000'den fazla dezavantajlı kadına barınma, psikososyal destek, hukuki yardım, çocuk bakım desteği ve eğitim gibi önemli hizmetler sundu. Kadına yönelik şiddetin arttığı ve kadınların karar alma süreçlerinde hala temsil edilmediği bir dünyada bu hizmetlere çok ihtiyaç duyuluyor. Bizim için kadınların güçlendirilmesi hakkında konuşmak, ortak çıkarlar üzerine yapılan bir diyalogdur. Çünkü nüfusumuzun yarısı kadın. Kadınların güçlendirilmesi konusunda birlikte çalışmaya devam edelim” diye konuştu.

 

KADIN GÜÇLENME MERKEZİ PROJESİ ABB TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK

Kadın Güçlenme Merkezi çalışmalarında, STK temelli hizmet modeline geçilmesi ve üniversitelerin kadın çalışmalarını yerel yönetimlerle yapmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından aynı sistemde yürütülecek.

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları alanında önemli bir projeye ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Serkan Yorgancılar projenin süreci hakkında şu bilgileri verdi:

ABB ve Hollanda Büyükelçiliğinin değerli desteği ile yürüttüğümüz Kadın Güçlenme Projesi paydaş sivil toplum kuruluşlarımızın katkıları ile Ankara’daki kadınlar için birçok değerli faaliyeti gerçekleştirdik. Kadın Güçlenme Merkezi Projesi’nin amacı Ankara’da faaliyetlerini yürüten sivil toplum kuruluşları ve belediyemiz arasında güçlü bir iş birliği oluşturarak kadınlarımızın güçlenmesine ve haklarının korunmasına katkı sağlamaktı. Bu iş birliği bizlere başvuran kadınların STK’lara daha kolay ulaşmalarını sağlamak için önemli bir köprü oluşturdu. Kadınların ihtiyaçlarına odaklanarak doğrudan yaşadıkları bölgelerdeki etkili ve ulaşılabilir destekler sunuyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.