İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde kapasite artacak

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 22.01.2024 - 16:27, Güncelleme: 22.01.2024 - 16:27
 

İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde kapasite artacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi'ni genişletme kararı aldı, bu proje kapsamında önemli adımlar atıldı.
Şu anda 3 ünite ile faaliyet gösteren ve Avrupa'nın en büyük içme suyu arıtma tesisleri arasında yer alan İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi, 4. etabın devreye girmesiyle günlük 2 milyon 256 bin metreküp suyu arıtabilecek kapasiteye ulaşacak. ASKİ, Başkent'teki vatandaşların sağlıklı, temiz ve kaliteli içme suyu ihtiyacını karşılamak adına mevcut tesisin kapasitesini artırmaya yönelik bir adım atmış durumda. Şu anki 3 üniteye ek olarak, 2024 yılının 3. çeyreğinde planlanan 4. üniteyle birlikte günlük 2 milyon 256 bin metreküp su arıtma kapasitesine ulaşılması hedefleniyor. Ankara Merkezi (İvedik) İçme Suyu Arıtma Tesisi 4. Etap Kapasite Artışı Projesi, ASKİ, Dünya Bankası ve İlbank iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede düzenlenen "2. Halkın Katılımı Toplantısı"nda, ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay ve Genel Müdür Yardımcıları Muhammed Ercan ile Yılmaz Şengül, İvedik Mahallesi muhtarı, sakinleri, sivil toplum kuruluşları ve proje paydaşları bir araya geldi. 2024 YILI 3. ÇEYREĞİ İÇİN PLANLAMA YAPILDI ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ercan, 4. ünite yatırımının 2024'ün 3. çeyreğinde başlaması planlanan tesisin büyütme çalışmalarına dair bilgi verdi. Ercan, projenin İlbank, Dünya Bankası ve ASKİ iş birliğinde yürütüldüğünü belirterek, sürecin finansmanının Dünya Bankası tarafından İlbank aracılığıyla sağlandığını ifade etti. Proje sürecinde vatandaşları düzenli olarak bilgilendirmeyi hedefleyen Ercan, 2. Halkın Katılımı Toplantısı'nda 4. ünitenin inşaatı sırasında ortaya çıkabilecek çevresel ve sosyal etkilerin detaylı bir şekilde tartışıldığını ve çözüm önerilerinin değerlendirildiğini belirtti. İnşaat aşamasında çevresel ve sosyal konularla ilgili raporların Dünya Bankası ve İlbank'a sunulacağını sözlerine ekledi. Ankara'nın yüzde 90'ına hizmet veren İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi, 851 bin 204 metrekarelik bir alanı kapsamaktadır. 4. etap kapasite artışı projesi ise 221 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek. Tesis, 1984 yılında tamamlanan 1. etap, 1992'de tamamlanan 2. etap ve 2014'te tamamlanan 3. etap ile toplamda 3 üniteden oluşmaktadır. Tesise ham su, Kurtboğazı Barajı, Çamlıdere Barajı ve Kesikköprü Barajı'ndan temin edilmektedir. Modern teknoloji kullanılarak arıtılan su, Ankara halkına sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde sunuluyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi'ni genişletme kararı aldı, bu proje kapsamında önemli adımlar atıldı.

Şu anda 3 ünite ile faaliyet gösteren ve Avrupa'nın en büyük içme suyu arıtma tesisleri arasında yer alan İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi, 4. etabın devreye girmesiyle günlük 2 milyon 256 bin metreküp suyu arıtabilecek kapasiteye ulaşacak.

ASKİ, Başkent'teki vatandaşların sağlıklı, temiz ve kaliteli içme suyu ihtiyacını karşılamak adına mevcut tesisin kapasitesini artırmaya yönelik bir adım atmış durumda. Şu anki 3 üniteye ek olarak, 2024 yılının 3. çeyreğinde planlanan 4. üniteyle birlikte günlük 2 milyon 256 bin metreküp su arıtma kapasitesine ulaşılması hedefleniyor.

Ankara Merkezi (İvedik) İçme Suyu Arıtma Tesisi 4. Etap Kapasite Artışı Projesi, ASKİ, Dünya Bankası ve İlbank iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede düzenlenen "2. Halkın Katılımı Toplantısı"nda, ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay ve Genel Müdür Yardımcıları Muhammed Ercan ile Yılmaz Şengül, İvedik Mahallesi muhtarı, sakinleri, sivil toplum kuruluşları ve proje paydaşları bir araya geldi.

2024 YILI 3. ÇEYREĞİ İÇİN PLANLAMA YAPILDI

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ercan, 4. ünite yatırımının 2024'ün 3. çeyreğinde başlaması planlanan tesisin büyütme çalışmalarına dair bilgi verdi. Ercan, projenin İlbank, Dünya Bankası ve ASKİ iş birliğinde yürütüldüğünü belirterek, sürecin finansmanının Dünya Bankası tarafından İlbank aracılığıyla sağlandığını ifade etti.

Proje sürecinde vatandaşları düzenli olarak bilgilendirmeyi hedefleyen Ercan, 2. Halkın Katılımı Toplantısı'nda 4. ünitenin inşaatı sırasında ortaya çıkabilecek çevresel ve sosyal etkilerin detaylı bir şekilde tartışıldığını ve çözüm önerilerinin değerlendirildiğini belirtti. İnşaat aşamasında çevresel ve sosyal konularla ilgili raporların Dünya Bankası ve İlbank'a sunulacağını sözlerine ekledi.

Ankara'nın yüzde 90'ına hizmet veren İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi, 851 bin 204 metrekarelik bir alanı kapsamaktadır. 4. etap kapasite artışı projesi ise 221 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek. Tesis, 1984 yılında tamamlanan 1. etap, 1992'de tamamlanan 2. etap ve 2014'te tamamlanan 3. etap ile toplamda 3 üniteden oluşmaktadır. Tesise ham su, Kurtboğazı Barajı, Çamlıdere Barajı ve Kesikköprü Barajı'ndan temin edilmektedir. Modern teknoloji kullanılarak arıtılan su, Ankara halkına sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde sunuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.