İstiklal Marşımızın Kabulünün 102. Yıldönümü Kutlu Olsun

Kültür-Sanat 16.03.2023 - 13:40, Güncelleme: 16.03.2023 - 13:40
 

İstiklal Marşımızın Kabulünün 102. Yıldönümü Kutlu Olsun

Mamak Belediyesi ve Mamak İlçe Milli eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen programda Mehmet Akif Ersoy rahmetle anıldı.
Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı, 102 yaşında. Mehmet Akif Ersoy, milli mücadele ruhunu tam 102 yıl önce kaleme aldı. Türk milletinin kurtuluş mücadelesini anlatan eser, 12 Mart 1921'de Meclis'te kabul edildi. Mamak Belediyesi de bu anlamlı günü Musiki Muallim Mektebi’nde düzenlenen törenle kutladı. İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programına Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel ile birlikte ilçe protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mamak Belediyesi ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen törende Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazma süreci Mamak ilçe okullarının yetenekli öğrencileri tarafından canlandırıldı. İlkokullar arası İstiklal Marşı Okuma yarışmasında ve yine ilkokullar, ortaokullar ve liseler arası resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere,  hediyeleri takdim edildi. Protokol üyeleri ve katılımcılar, programın sonunda Musiki Muallim Mektebi sergi alanında açılan “İstiklal Marşı Resim Sergisi”ni gezdi.  “Ülkemizi rerah yarınlara ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ve milletimizin hissiyatına tercüman olduğu İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102.  yıldönümündeyiz. Bizler “Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım / Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” diyerek yolumuza devam ediyor, ülkemizi rerah yarınlara ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm şehitlerimizle birlikte Mehmet Akif Ersoy’un ruhu da şad olsun. Rabbim bir daha bu millete “İstiklal Marşı” yazdırmasın inşallah” dedi.
Mamak Belediyesi ve Mamak İlçe Milli eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen programda Mehmet Akif Ersoy rahmetle anıldı.

Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı, 102 yaşında. Mehmet Akif Ersoy, milli mücadele ruhunu tam 102 yıl önce kaleme aldı. Türk milletinin kurtuluş mücadelesini anlatan eser, 12 Mart 1921'de Meclis'te kabul edildi.

Mamak Belediyesi de bu anlamlı günü Musiki Muallim Mektebi’nde düzenlenen törenle kutladı. İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programına Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel ile birlikte ilçe protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mamak Belediyesi ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen törende Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazma süreci Mamak ilçe okullarının yetenekli öğrencileri tarafından canlandırıldı.

İlkokullar arası İstiklal Marşı Okuma yarışmasında ve yine ilkokullar, ortaokullar ve liseler arası resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere,  hediyeleri takdim edildi.

Protokol üyeleri ve katılımcılar, programın sonunda Musiki Muallim Mektebi sergi alanında açılan “ İstiklal Marşı Resim Sergisi”ni gezdi. 

“Ülkemizi rerah yarınlara ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “ Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ve milletimizin hissiyatına tercüman olduğu İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102.  yıldönümündeyiz. Bizler “Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım / Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” diyerek yolumuza devam ediyor, ülkemizi rerah yarınlara ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm şehitlerimizle birlikte Mehmet Akif Ersoy’un ruhu da şad olsun. Rabbim bir daha bu millete “İstiklal Marşı” yazdırmasın inşallah” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.