İş İnsanı Fesih Zeki Mert’in önerisi: Vatandaşlık, konutla değil yatırımla olmalı

Güncel 23.06.2022 - 07:05, Güncelleme: 23.06.2022 - 07:05
 

İş İnsanı Fesih Zeki Mert’in önerisi: Vatandaşlık, konutla değil yatırımla olmalı

Kanada’daki yatırımlarıyla takdir ve ödül kazanan Van Horne Construction Yönetim Kurulu Başkanı Fesih Zeki Mert, Türkiye’de en çok tartışılan konulardan biri olan ve konut fiyatlarının fahiş oranda artmasına neden olan yabancıya konut satışı yoluyla vatandaşlık verilmesi uygulamasıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
ANKHABER Konuyu değişik vesilelerle gündem getiren Mert, yabancı Türk vatandaşlığı verilmesi uygulamasının konut alımıyla değil yatırım yapılmasıyla olmasının daha faydalı sonuçlar vereceğini söyledi. Ankara’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamalarda vurguladığı hususları hatırlatan Fesih Zeki Mert, “Vatandaşlık isteyen yabancılardan ev almaları değil de fabrika kurması, istihdam yaratması istense ve bu yola vatandaşlık verilse, ekonomiye ve ülkeye yansımaları daha iyi olur. Ayrıca, yabancıların talebi oldukça Türkiye’de ev fiyatlarındaki artış da bitmez. Vatandaşlık için fabrika kurma şartı daha mantıklı. Bunun kalkınmaya ve milli gelire katkısı da çok fazla olur. Amerika bu sistemi yıllardır uyguluyor.” dedi. TOKİ yöntemiyle Türkiye genelinde TOKİ mantığıyla konut yapacaklarını belirten Mert, bu yıl içinde 1.000 konut üreteceklerini ifade etti. Kanada merkezli inşaat firması Van Horne Construction Yönetim Kurulu Başkanı Fesih Zeki Mert, ANKHABER’e yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Projelerimiz çok lük değil sosyal konut ağırlıklı olacak. Bölgelere göre planlamalar ve yatırımlar yapacağız. Evlerin büyüklüğü ve fiyatı hitap ettiği kesime göre değişecek. 2 kişinin 180 metrekarelik bir evde yaşıyor olması doğru değil. Evler küçültülüp yatay mimariye gidilebilir.” Gençlere ev imkanı Mert, gençleri ev sahibi olabilmesi için özel ve önemli projeler geliştireceklerini dile getirirken, “Mortgage sistemi gibi kendi öz kaynaklarımızla geliştirip gerçekleştireceğimiz projelerle gençlerin ev sahibi olmasını sağlayacağız” dedi.
Kanada’daki yatırımlarıyla takdir ve ödül kazanan Van Horne Construction Yönetim Kurulu Başkanı Fesih Zeki Mert, Türkiye’de en çok tartışılan konulardan biri olan ve konut fiyatlarının fahiş oranda artmasına neden olan yabancıya konut satışı yoluyla vatandaşlık verilmesi uygulamasıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

ANKHABER

Konuyu değişik vesilelerle gündem getiren Mert, yabancı Türk vatandaşlığı verilmesi uygulamasının konut alımıyla değil yatırım yapılmasıyla olmasının daha faydalı sonuçlar vereceğini söyledi.

Ankara’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamalarda vurguladığı hususları hatırlatan Fesih Zeki Mert, “ Vatandaşlık isteyen yabancılardan ev almaları değil de fabrika kurması, istihdam yaratması istense ve bu yola vatandaşlık verilse, ekonomiye ve ülkeye yansımaları daha iyi olur. Ayrıca, yabancıların talebi oldukça Türkiye’de ev fiyatlarındaki artış da bitmez. Vatandaşlık için fabrika kurma şartı daha mantıklı. Bunun kalkınmaya ve milli gelire katkısı da çok fazla olur. Amerika bu sistemi yıllardır uyguluyor.” dedi.

TOKİ yöntemiyle

Türkiye genelinde TOKİ mantığıyla konut yapacaklarını belirten Mert, bu yıl içinde 1.000 konut üreteceklerini ifade etti.

Kanada merkezli inşaat firması Van Horne Construction Yönetim Kurulu Başkanı Fesih Zeki Mert, ANKHABER’e yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Projelerimiz çok lük değil sosyal konut ağırlıklı olacak. Bölgelere göre planlamalar ve yatırımlar yapacağız. Evlerin büyüklüğü ve fiyatı hitap ettiği kesime göre değişecek. 2 kişinin 180 metrekarelik bir evde yaşıyor olması doğru değil. Evler küçültülüp yatay mimariye gidilebilir.”

Gençlere ev imkanı

Mert, gençleri ev sahibi olabilmesi için özel ve önemli projeler geliştireceklerini dile getirirken, “Mortgage sistemi gibi kendi öz kaynaklarımızla geliştirip gerçekleştireceğimiz projelerle gençlerin ev sahibi olmasını sağlayacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.