İnsan gücünü planlayan Akdağmadenli Yazar: Hami Özalan

Kültür-Sanat 01.11.2022 - 13:23, Güncelleme: 01.11.2022 - 13:23
 

İnsan gücünü planlayan Akdağmadenli Yazar: Hami Özalan

Sema KUMRULU / Ankara'da yapılan ''Yozgat Tanıtım Günleri'' etkinliğinde kitaplarıyla yer alan Akdağmadenili Yazar H. Hami Özalan ile kısa bir sohbet gerçekleştirdik;
Sevgili yazarımız, kendinizden bahseder misiniz? 1958 Akdağmadeni doğumluyum. Akdağmadeni Namık Kemal İlkokulu, Kayseri Mimar Sinan İlköğretmen Okulu, Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi ve Eskişehir Üniversitesi AÖF Biyoloji eğitimi aldım. Sivas, Yozgat ve Ankara illerinde öğretmen ve yönetici olarak çalıştım. Altındağ İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı-APK Kurulu Uzmanlığı, Ankara ve Karabük İlleri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Ayrıca, Devlet Bakanlığı ve Çalışma-Sosyal Güvenlik Bakanlığı Danışmanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı; İnsan Gücü Birimi Daire Başkanlığı, ÇSGB-İŞKUR arasında İnsan Gücü Planlaması Koordinatörlüğü görevlerimin yanı sıra Çalışma Genel Müdürlüğü'nün çeşitli dairelerinde Daire Başkanı olarak görev aldım. Çeşitli kurul ve komisyonlarda; üye, yayın kurulu üyesi, yönetim kurulu üyesi, başkan, sivil toplum kuruluşlarında üye, eğitim ve danışma kurulu üyeliği, organize komitesi üyeliği ve yönetim kurulu üyesi olarak da görev yaptım. Kitaplarınız arasında en çok ilgimi çeken ''Türk Tarihi'' adlı kitabınız oldu. Kısaca kitabın özelliğinden bahseder misiniz? 7 kitap yazdım. 8. kitabım çıkmak üzere. ''Türk Tarihi'' isimli kitabım ise Türk tarihi üzerine çalışma yapanlara, Türkler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenlere, sınavlara hazırlananlara, araştırma yapanlara yol gösterici olacağına inanıyorum. Tabii araştırma yapanlar tek bir kaynağa bağlı kalmadan diğer kaynaklardan da elde edecekleri bilgileri ve ipuçlarını dikkatlice not etmeliler. Kitabımı hazırlarken büyük katkıları olan Akademisyen Betül Baltan, belge ve birikimleriyle katkı sağlayan Durmuş Aydın, Tarih Öğretmeni Latife Karaca, tarihçi Nejat Güner ve Ömer Ünal'a tekrar teşekkür ediyorum. Birçok görevde bulunan, bir taraftan da kitaplar yazan Özalan, Başbakanlık tarafından yayımlanan ''Bürokratın Sesi'' dergisince iki yıl ''Yılın Bürokratı'' seçildi.  Hami Özalan'a bu güzel söyleşi için çok teşekkür ediyorum. Yazmış olduğu ''Türk Tarihi'' kitabının bilhassa üniversiteye hazırlanan öğrencilerin okuması gerektiğini, soruların çoğunun bu kitaptaki bilgilerden çıktığını söylemesi beni çok etkiledi. Okuyun, gençlerinize okutun derim. Sağlık ve kitaplarımızla kalalım.
Sema KUMRULU / Ankara'da yapılan ''Yozgat Tanıtım Günleri'' etkinliğinde kitaplarıyla yer alan Akdağmadenili Yazar H. Hami Özalan ile kısa bir sohbet gerçekleştirdik;

Sevgili yazarımız, kendinizden bahseder misiniz?

1958 Akdağmadeni doğumluyum. Akdağmadeni Namık Kemal İlkokulu, Kayseri Mimar Sinan İlköğretmen Okulu, Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi ve Eskişehir Üniversitesi AÖF Biyoloji eğitimi aldım. Sivas, Yozgat ve Ankara illerinde öğretmen ve yönetici olarak çalıştım. Altındağ İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı-APK Kurulu Uzmanlığı, Ankara ve Karabük İlleri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Ayrıca, Devlet Bakanlığı ve Çalışma-Sosyal Güvenlik Bakanlığı Danışmanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı; İnsan Gücü Birimi Daire Başkanlığı, ÇSGB-İŞKUR arasında İnsan Gücü Planlaması Koordinatörlüğü görevlerimin yanı sıra Çalışma Genel Müdürlüğü'nün çeşitli dairelerinde Daire Başkanı olarak görev aldım. Çeşitli kurul ve komisyonlarda; üye, yayın kurulu üyesi, yönetim kurulu üyesi, başkan, sivil toplum kuruluşlarında üye, eğitim ve danışma kurulu üyeliği, organize komitesi üyeliği ve yönetim kurulu üyesi olarak da görev yaptım.

Kitaplarınız arasında en çok ilgimi çeken ''Türk Tarihi'' adlı kitabınız oldu. Kısaca kitabın özelliğinden bahseder misiniz?

7 kitap yazdım. 8. kitabım çıkmak üzere. ''Türk Tarihi'' isimli kitabım ise Türk tarihi üzerine çalışma yapanlara, Türkler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenlere, sınavlara hazırlananlara, araştırma yapanlara yol gösterici olacağına inanıyorum. Tabii araştırma yapanlar tek bir kaynağa bağlı kalmadan diğer kaynaklardan da elde edecekleri bilgileri ve ipuçlarını dikkatlice not etmeliler. Kitabımı hazırlarken büyük katkıları olan Akademisyen Betül Baltan, belge ve birikimleriyle katkı sağlayan Durmuş Aydın, Tarih Öğretmeni Latife Karaca, tarihçi Nejat Güner ve Ömer Ünal'a tekrar teşekkür ediyorum.

Birçok görevde bulunan, bir taraftan da kitaplar yazan Özalan, Başbakanlık tarafından yayımlanan ''Bürokratın Sesi'' dergisince iki yıl ''Yılın Bürokratı'' seçildi. 

Hami Özalan'a bu güzel söyleşi için çok teşekkür ediyorum. Yazmış olduğu ''Türk Tarihi'' kitabının bilhassa üniversiteye hazırlanan öğrencilerin okuması gerektiğini, soruların çoğunun bu kitaptaki bilgilerden çıktığını söylemesi beni çok etkiledi. Okuyun, gençlerinize okutun derim.

Sağlık ve kitaplarımızla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.